.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

RadiKal Camping στον Πλατανιά Πηλίου

30/07/2016 | 08:00 - 08/08/2016 | 17:00

Camping RadiKal2016
ένα νέο εγχείρημα για ένα καλοκαίρι ανήσυχο, αυτοοργανωμένο, ριζοσπαστικό

Το φετινό καλοκαίρι βρίσκει τον καθένα και την καθεμία από εμάς σε διαφορετική κατάσταση: είτε προβληματισμένοι για το πότε θα πάρουμε άδεια από την δουλειά μας για να βρεθούμε με τα πρόσωπα που αγαπάμε, είτε ανακουφισμένοι από το τέλος της εξεταστικής, είτε αγχωμένοι με την «καμπούρα» των μαθημάτων μας για το Σεπτέμβρη, είτε βουλιαγμένοι δίπλα σε έναν ανεμιστήρα σκεφτόμενοι την αναθεματισμένη ακρίβεια των διακοπών… αυτό το καλοκαίρι κάπως πρέπει να βγει!

Από τις 30 Ιούλη μέχρι τις 8 Αυγούστου με «βάση» τον Πλατανιά Πηλίου, επιχειρούμε να δώσουμε μια απάντηση στα παραπάνω, μια άλλη φυσιογνωμία στις διακοπές μας. Με πυξίδα μια διαφορετική κουλτούρα, αλλά και το μεράκι μας, διαμορφώνουμε ένα συλλογικό εγχείρημα  για οικονομικές και εναλλακτικές διακοπές για όλους. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ένα δεκαήμερο με συναυλίες, προβολές, τουρνουά, με workshops και πλούσιες εκδηλώσεις και συζητήσεις. Για πρώτη φορά λοιπόν, διοργανώνεται το camping  RadiΚal, το οποίο και  απευθύνεται σε νέους και νέες που δεν εφησυχάζονται στην κανονικότητα, που σε πείσμα των καιρών θέλουν να δουν τα πράγματα να πηγαίνουν αλλιώς…

Ζούμε ενάντια…

Στην πραγματικότητα των μνημονίων, της έλλειψης προοπτικής για τη γενιά μας. Εδώ και 6 χρόνια, η νεολαία βρίσκεται στο στόχαστρο της επίθεσης των ισχυρών αυτού του κόσμου. Είδαμε αγώνες να δίνονται, να ηττώνται, αλλά και να αποτελούν φάρο αξιοπρέπειας και ελπίδας για τις μάχες που θα καλούμαστε να δώσουμε όσο αυτός ο κόσμος δεν μας χωράει. Είδαμε τα μεγάλα «ΟΧΙ» να μετατρέπονται βίαια σε «ΝΑΙ», νομοσχέδια να περνάνε μέσα σε μια νύχτα, είδαμε όμως και το δυναμισμό που μέσα σε ένα τόσο ζοφερό τοπίο οδήγησε στο βροντερό «ΟΧΙ», έδωσε σάρκα και οστά στην αντίσταση της κοινωνίας.

Ένα χρόνο μετά λοιπόν, αντιμετωπίζουμε ήδη αρκετές νέες συνθήκες. Απαντώνται σε διεθνές επίπεδο, από τον πόλεμο-αιτία της τεράστιας προσφυγικής κρίσης μέχρι το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και από τους τριγμούς του Brexit, μέχρι το ανοιχτό ερώτημα για τα όρια της ΕΕ, για την ανάγκη ψιλάφησης ενός άλλου δρόμου, όπως αυτό τίθεται από την εξεγερμένη νεολαία με τις κινητοποιήσεις της ανά την Ευρώπη. Νέες συνθήκες όμως, σημαίνει νέες προκλήσεις, σημαίνει πείσμα για να πάρουμε όσα μας ανήκουν, ανατροπή του μονόδρομου του There Is No Alternative.

Ζούμε ανατρεπτικά!

Κόντρα στο κυρίαρχο, εμπορευματοποιημένο πρότυπο «πακέτου διακοπών», προτάσσουμε την αυτοοργάνωση, την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την αυτομόρφωση. Διαμορφώνουμε συλλογικά έναν χώρο εναλλακτικής ψυχαγωγίας, συζήτησης και δημιουργικότητας. Μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, εργαζόμαστε όλοι και όλες μαζί για την καθημερινή λειτουργικότητα του camping, διασκεδάζουμε και χαλαρώνουμε.

Μέσα από συλλογικές κουζίνες, μπαρ, χώρους εκδηλώσεων και συζητήσεων, λειτουργία βιβλιοπωλείου (με βιβλία πολιτικού, ιστορικού και φιλοσοφικού περιεχομένου) προσπαθούμε να προτείνουμε ένα διαφορετικό τρόπο διακοπών ενάντια στο κυρίαρχο. Ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα πεδίο συζήτησης και προβληματισμού στο οποίο διαφορετικές προσεγγίσεις και τρόποι σκέψης θα προσπαθήσουν να μάθουν ο ένας από τον άλλον.

Δεν έχουμε καμιά μαγική συνταγή που θα λύσει όλα τα αινίγματα της εποχής μας, φιλοδοξούμε όμως μέσα από αυτό όλοι και όλες εμείς να δημιουργήσουμε εικόνες από ένα μέλλον μιας άλλης κοινωνίας, ενός διαφορετικού κόσμου, όπου το δικαίωμα στην ζωή, την χαρά, την δημιουργικότητα θα είναι σημείο αφετηρίας και όχι διαπραγμάτευσης. Ξεκινώντας από την αμφισβήτηση των αδιεξόδων της εποχής μας, του ασφυκτικού κλοιού ενός συστήματος εκμετάλλευσης και μιας ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας και του ρατσισμού, οραματιζόμαστε άλλους δρόμους και άλλα μονοπάτια συλλογικής ελευθερίας, κοινωνικής χειραφέτησης, επαναστατικοποίησης της καθημερινότητάς μας.

Δεν ψάχνουμε άλλα μέρη…
Απλά ψάχνουμε με άλλα μάτια!

 

 

Πληροφορίες για το camping RadiKal 2016
30/7 – 8/8 στον Πλατανιά Πηλίου
Camping Louisa

Το camping RadiKal αποτελεί ένα νέο εγχείρημα το οποίο επιδιώκει να οικοδομήσει ένα πρότυπο καλοκαιρινών διακοπών για την νέα γενιά στα πλαίσια της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αυτομόρφωσης.

Ποιοι είμαστε;
Οργανώνεται από νέους και νέες της Πρωτοβουλίας για την Κομμουνιστική Αριστερά και της Αριστερής Ανασύνθεσης, οργάνωσης που συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα. Μέσα από την διοργάνωση του camping RadiKal επιδιώκουμε να συνδυάσουμε την πολιτική συζήτηση και αναζήτηση με την απαραίτητη χαλάρωση και ψυχαγωγία των διακοπών.
Με συζητήσεις, workshops, προβολές ταινιών, πάρτυ, συναυλίες αλλά και οργανώνοντας την καθημερινότητά μας, από την καθαριότητα μέχρι το φαγητό και την διασκέδαση, προσπαθούμε να δώσουμε ένα άλλο, «ριζοσπαστικό», στίγμα στις διακοπές της νέας γενιάς. Στα πλαίσια των παραπάνω είναι αυτονόητο ότι το camping είναι ανοιχτό σε όσους και όσες θέλουν να λάβουν μέρος και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του ή να βοηθήσουν στις καθημερινές του εργασίες.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Το camping φιλοξενείται στον Πλατανιά Πηλίου, στο camping Louisa. Ξεκινά στις 30 Ιουλίου και λήγει στις 8 Αυγούστου. Όποιος ή όποια επιθυμεί να διαμείνει δεν έχει παρά να έρθει στο camping και να αναζητήσει την γραμματεία του RadiKal. Οι τιμές για την διαμονή είναι: 6 ευρώ τη μέρα για φοιτητές, ανέργους και 50 ευρώ το δεκαήμερο, ενώ για εργαζόμενους είναι 7 ευρώ τη μέρα και 70 ευρώ το δεκαήμερο.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Όσον αφορά την πρόσβαση, ο Πλατανιάς απέχει περίπου 1 ώρα από τον Βόλο για όσους επιθυμούν να έρθουν με αυτοκίνητο. Διαφορετικά εξυπηρετεί είτε το ΚΤΕΛ είτε το τρένο μέχρι το Βόλο και από εκεί συνέχεια με ΚΤΕΛ. Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια μπορείτε να βρείτε στο site μας (βλ. παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας). Θα υπάρχει τέλος πούλμαν από Αθήνα το οποίο θα αναχωρήσει το Σάββατο 30/7 το πρωί και θα επιστρέψει την Δευτέρα 8/8 πίσω στην Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες στο radikalcamp.wordpress.com και στο 6946168736

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Στα πλαίσια του camping διοργανώνεται συναυλιακό 3μερο στην παραλία του Πλατανιά. Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook: Camping RadiKal και τα events των συναυλιών για περισσότερες πληροφορίες.

Την Πέμπτη 4/8:
Nightstalker // WishUponAStar // Breath After Coma // Deaf Radio

Την Παρασκευή 5/8:
Ματούλα Ζαμάνη // την συναυλία ανοίγουν οι Noi Him

Το Σάββατο 6/8:
Άγνωστος Χειμώνας + Ταφ Λάθος // Βέβηλος // Infinik
Ώρα έναρξης συναυλιών: 21.00

Εισιτήριο Οικονομικής Ενίσχυσης: 4 ευρώ /// 10 ευρώ και για τις 3 μέρες
Μέρος των εσόδων επιθυμούμε να διατεθεί σε δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/7
Σε ποια πέτρα σε ποιο χώμα να ριζώσεις τώρα πια: Η προσφυγική κρίση, η λαϊκή αλληλεγγύη και το σύγχρονο πείραμα στέγασης προσφύγων City Plaza.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/8
Είναι γυναίκα που ξυπνά, δεν μπορείς να την σταματήσεις: Το έμφυλο και lgbtqi ζήτημα σήμερα στη θεωρία, το κίνημα, την Αριστερά.

ΤΡΙΤΗ 2/8
Καιρός το παραμύθι να τελειώσει, τη δύναμή μας ο λευκός να νιώσει: Οι ΗΠΑ στη δίνη της φυλετικής βίας και το φαινόμενο Bernie Sanders.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/8
«I was the future once»: Ο απόηχος του Brexit στην πολιτική ζωή της Βρετανίας και στο ευρωενωσιακό οικοδόμημα.

ΠΕΜΠΤΗ 4/8
«Με τα μάτια στραμμένα στους φοιτητικούς συλλόγους: Οι αναγκαίες τομές στο φοιτητικό συνδικαλισμό και η ανασύνθεση της Αριστεράς εντός των Πανεπιστημίων.»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8:
«Rezistencë, Résistance, Odpornost, Oтпорност: Η αντίσταση της νεολαίας στις πολιτικές λιτότητας και οι πρωτότυπες μορφές οργάνωσής της στα Βαλκάνια και την Ευρώπη» ΣΑΒΒΑΤΟ 6.8
«Επανιδρύοντας την Αριστερά: προκλήσεις και προοπτικές»

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/8
«Το δέντρο μπορεί να προτιμά την ηρεμία, αλλά ο άνεμος δεν θα υποχωρήσει»: 50 χρόνια από την Πολιτιστική Επανάσταση.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1135258843184458/
facebook: @campradikal
twitter: @radiKal_camp
email: radikal.camp@gmail.com
wordpress: radikalcamp.wordpress.com
τηλ. Ομάδας επικοινωνίας: 6983088847 // 6983349336

Λεπτομέρειες

Αρχή:
30/07/2016 | 08:00
Τέλος:
08/08/2016 | 17:00