.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

1o Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου: Προβολή – ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Σεμπαστιάο Σαλγάδο)

17/09/2015 | 19:00

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη, η Λέσχη Ανάγνωσης και το Περιοδικό «Νυχτερινά» του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Περιστερίου, θα προβάλουν την ταινία των Βιμ Βέντερς, Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγάδο
ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (Σεμπαστιάο Σαλγάδο)

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 7.00 μμ,

Tα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία, σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη.

Ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, οι εικόνες του, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται στο ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ μέσα από τα μάτια του γιου του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο, και του Βιμ Βέντερς, σκηνοθέτη -μεταξύ άλλων- των εξαιρετικών ντοκιμαντέρ «Buena vista social club» και «Pina». Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17/09/2015
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση: