.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Από τον Δεκέμβρη του ’08 στον Δεκέμβρη του ‘14

05/12/2014 | 19:00

Δεκέμβριος 2008∙ πυροδοτούνται σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη τη χώρα. Η εν ψυχρώ δολοφονία-από αστυνομικό- ενός 15χρονου μαθητή, του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δημιουργεί θύελλα αντιδράσεων από πλήθος ανθρώπων.

Διοργανώθηκαν πορείες διαμαρτυρίας ,καταλήψεις σχολείων, ΤΕΙ & πανεπιστημίων – κόντρα στην τρομοκρατία μπάτσων-φασιστών και κυβέρνησης. Οι ταραχές του Δεκέμβρη του ‘08- όπως χαρακτηρίστηκαν- έλαβαν μεγάλη έκταση, ώστε θεωρήθηκαν εξέγερση.

Δεκέμβριος 2014∙ η τρομοκρατία συνεχίζεται με άλλη μορφή. Κρατείται ως υπόδικος στις φυλακές του Αυλώνα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ληστεία ο Νίκος Ρωμανός. Ο απεργός πείνας αγωνίζεται για μια ανάσα ελευθερίας καθώς του απαγορεύεται η ένταξη του και η παρακολούθηση μαθημάτων της σχολής ακόμη και μέσα από το κελί μιας φυλακής .

Το Συντονιστικό Νεολαίας Περιστερίου καλεί μαθητές, φοιτητές ,εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστικό παρόν ,στην τοπική πορεία στις 5 Δεκεμβρίου, στις 19:00 στο Δημαρχείο. Η πορεία διοργανώνεται προς τιμήν του αθώου και ανυπεράσπιστου 15χρονου μαθητή Αλέξη ,που έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ρωμανό που η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

sineleusiperisteri.blogspot.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
05/12/2014
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση: