.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Χανιά: κάλεσμα για συντονισμό ενάντια στις βάσεις

13/11/2017 | 19:00

Να αντισταθούμε στη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών!

Η ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των Αμερικανών που σηματοδοτεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ είναι φανερό ότι βάζει τον λαό μπροστά σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα που ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου έχει πνίξει στο αίμα την περιοχή καταστρέφοντας μια σειρά χώρες και λαούς, ο Τσίπρας κάνει λόγο ανοιχτά για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας. Η αγορά των F-16 με 2,4 δις ευρώ την ώρα που ο λαός στενάζει κάτω από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ μας εντάσσει πιο ενεργά στις νατοϊκές πολεμικές επιχειρήσεις. Η μόνιμη πλέον παρουσία του νατοϊκού στόλου στο Αιγαίο, οι φήμες για πυρηνικά στον Άραξο και η συζήτηση για δεύτερη βάση στο Καστέλι δείχνουν ότι όχι μόνο η Σούδα αλλά όλος ο ελλαδικός χώρος πλέον προορίζεται για πολεμικό ορμητήριο-μαγνήτη των Αμερικανών. Η συμμαχία με το δολοφονικό σιωνιστικό Ισραήλ και το χουντικό καθεστώς της Αιγύπτου με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και τα ενεργειακά σχέδια για αγωγούς μετατρέπουν τη χώρα σε ολοκληρωμένο γεωπολιτικό στήριγμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη περιοχή.

Είναι λοιπόν φανερό ότι η κυβέρνηση αναζητώντας ρόλο και μπίζνες για λογαριασμό της αστικής τάξης εμπλέκει πρωτόγνωρα τη χώρα στο άρμα των ΗΠΑ. Τυχοδιωκτικά μας βάζει όλο και πιο πολύ στη ζώνη του πολέμου την ίδια στιγμή που οι ιμπεριαλιστές υποδαυλίζουν συνεχώς νέα μακελειά.

Όλη αυτή η κατάστασή αφορά με έναν ιδιαίτερο τρόπο το χανιώτικο λαό και τη νεολαία της πόλης. Η αναβάθμιση-επέκταση των βάσεων στρατιωτικοποιεί τη περιοχή του Ακρωτηρίου και κάνει τη πόλη τόπο αναψυχής των νατοϊκών “ράμπο” που σουλατσάρουν σε καθεστώς πλήρους ασυλίας. Η καραμέλα που αναμασάν διάφοροι παράγοντες για τα υποτιθέμενα οφέλη των βάσεων στόχο έχει να εξωραΐσει μια πραγματικότητα που θέλει τα Χανιά ξέφραγο αμπέλι για τους Αμερικανούς και κέντρο πολέμου για όλη τη περιοχή.

Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων. Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από μια πολιτική που υπονομεύει την ειρήνη και τραυματίζει τις σχέσεις φιλίας και την αλληλεγγύη με τους γύρω λαούς. Δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από το σφιχταγκάλιασμα με το μεγαλύτερό εχθρό των λαών, τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Αντίθετα , στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και αναπτύσσοντας τη πάλη τους μπορούν και πρέπει να κοντράρουν αυτή τη πολιτική. Αυτό δείχνει και η ιστορία του αντιβασικού κινήματος στο τόπο μας. Σήμερα μπροστά στις νέες επικίνδυνες εξελίξεις είναι επιτακτική ανάγκη με όχημα την κοινή δράση αγωνιστών και συλλογικοτήτων να ξαναδυναμώσει το αντιβασικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στο τόπο μας και σε όλη τη χώρα.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΣ ΣΕ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΟΥ ΑΞΟΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/11 19:00 Εργατικό Κέντρο Χανίων

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13/11/2017
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση: