.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Φεστιβάλ Αναιρέσεις στα Χανιά

22/09/2017 - 23/09/2017

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει στην Κρήτη! Ηράκλειο και Χανιά υποδέχονται το Φεστιβάλ την Παρασκευή και Σάββατο 22-23 Σεπτέμβρη! Στα Χανιά, σας περιμένουμε στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών με πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης.

Η πραγματοποίησή του κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε απόλυτη σύμπλευση με την Ε.Ε συνεχίζουν την ίδια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης του συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων και της νεολαίας. Το φεστιβάλ καλείται να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στην ανατροπή των παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών, στην αναγκαία αντεπίθεση του μαζικού κινήματος, της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και του μετώπου της, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω η τέχνη σας, κάτω ο έρωτα σας, κάτω το σύστημα σας-Να κάνουμε την ανάγκη ιστορία!» επιχειρούμε να γκρεμίσουμε τους πυλώνες αυτού του σάπιου κόσμου και να αναμετρηθούμε με την επαναστατική υπόθεση εντός του ιστορικού μας ορίζοντα.

Το δύσκολο εγχείρημα των Αναιρέσεων και το στήσιμο ενός ανεξάρτητου φεστιβάλ χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις υλοποιείται σε πείσμα των νόμων της αγοράς, των απαγορεύσεων και των επιθέσεων σε κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα. Αταλάντευτος στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Αναιρέσεις να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική διαδικασία, προσφέροντας ταυτόχρονα δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές εκδηλώσεις και συναυλίες, σε εκατοντάδες νέες και νέους, καθώς και φτωχούς εργαζόμενους και εργαζόμενες στο επίκεντρο της κρίσης. Συναυλίες, stand up comedy, workshop, συζητήσεις, βιβλιοπωλείο και μια σειρά άλλες πολιτιστικές και πολιτικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται για δύο μερόνυχτα στον χώρο του φεστιβάλ!

Ως προς το πολιτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη καταπιανόμαστε με ένα φλέγον ζήτημα: τον πόλεμο. Αφορμόμενοι από τη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας που έχει παραχωρηθεί για το πιο προκλητικά πολεμικά σχέδια στη γειτονική περιοχή και θεωρώντας ότι ένας νέος, ιστορικός κύκλος όξυνσης των πολεμικών αναμετρήσεων έχει ανοίξει, θα επιχειρήσουμε να ανοίξει η συζήτηση για την αποτροπή του πολέμου, για την ειρήνη και τη διεθνή, ισότιμη, αλληλέγγυα συνεργασία των λαών, ενάντια στις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις τους. Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη καλούμε τους νέους και τις νέες εργαζόμενους-ες και ανέργους-ες να συμμετάσχουν από νωρίς το απόγευμα στο εργαστήρι-workshop για τη συλλογικότητα της «ΑΤΤΑCK», ένα εγχείρημα που φιλοδοξεί να δώσει φωνή σε όλον τον κόσμο που θέλει να σηκώσει κεφάλι απέναντι στην ανεργία και την επισφάλεια. Κεντρική συζήτηση της δεύτερης μέρας θα είναι η συμπλήρωση φέτος των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, των συμπερασμάτων που προκύπτουν από αυτήν αλλά και της έμπνευσης για νέες «εφόδους στον ουρανό» που παρέχει ως σήμερα.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από έναν μουσικό πλουραλισμό. Από νεανικά χανιώτικα συγκροτήματα, stoner rock καταξιωμένο στην εγχώρια και ευρωπαϊκή μουσική σκηνή μέχρι παραδοσιακούς και σύγχρονους κρητικούς ήχους αλλά και το αγαπημένο είδος κωμωδίας stand-up comedy, όλα υπόσχονται να μας προσφέρουν δύο υπέροχες βραδιές πριν την επίσημη λήξη του καλοκαιριού!

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκεύη 22/9
19:00 | Εκδήλωση – Συζήτηση:
Ο Πόλεμος στη γειτονιά μας | Μια αντιπολεμική διεθνιστική απάντηση
Ομιλητές:
Γιώργος Πιαγκαλάκης | μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Χρήστος Μπέλμπας | μέλος της Λαϊκής Ενότητας
Νίκος Χαρτζουλάκης | μέλος του ΚΚΕ (μ-λ)

21.00 | Συναυλίες:
HIDE & SEΕΚ, the DRAGONS, 1000mods
Σάββατο 23/9
18:00 | Workshop:
Η νέα εργατική βάρδια σηκώνει κεφάλι! | Με την “ATTACK” ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια

19:00 | Εκδήλωση – Συζήτηση:
100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση | Επανάσταση, Πρωτοπορία, Κομμουνισμός από τη σκοπιά των σημερινών αναμετρήσεων
Ομιλητές:
Παναγιώτης Μαυροειδής | μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Περικλής Παυλίδης | καθηγητής ΑΠΘ, συγγραφέας

21.00 | Stand-up Comedy Show:
Με το Δημήτρη Χριστοφορίδη

22.00 | Συναυλίες:
Μάνος Μαλαξιανάκης, κρητικό γλέντι με τους Χάρη και Γιώργη Παντερμάκη

Η είσοδος είναι δωρεάν και σας περιμένουμε από τις 6μ.μ. κάθε μέρα με συναυλίες – συζητήσεις – θεματικά περίπτερα – βιβλιοπωλείο-κυλικείο-μπαρ
Κουπόνια ενίσχυσης θα διατίθενται στον χώρο του φεστιβάλ και στη Λέσχη Αναιρέσεις-Νεάρχου 39

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νέο Αριστερό Ρεύμα για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Για περισσότερες πληροφορίες: www.anaireseis.gr, www.nka.gr, www.narnet.gr, facebook

Λεπτομέρειες

Αρχή:
22/09/2017
Τέλος:
23/09/2017
Κατηγορία Εκδήλωση: