.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνέλευση συγκρότηση επιτροπής «ΟΧΙ μέχρι τέλους» στη Γλυφάδα

26/07/2015 | 19:30

Κάλεσμα για την Συγκρότηση επιτροπής «ΟΧΙ μέχρι τέλους»

Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια – Όχι στις αντιλαϊκές πολιτικές

Κυριακή, 26/07 στις 19.30 στο θεατράκι της Πλατείας Καραϊσκάκη

Η Λέσχη Αμπάριζα παίρνει τη πρωτοβουλία να καλέσει όλο το κόσμο της περιοχής που την Κυριακή 5 Ιούλη είπε ένα βροντερό και περήφανο ΟΧΙ σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή μας. Τον καθένα και την καθεμία που:

· Είπε όχι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και των ελεύθερων χώρων.

· Είπε όχι στην φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας, της διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και των πλειστηριασμών.

· Διατράνωσε τη θέλησή του να μπει τέρμα στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», την απλήρωτη εργασία τον εθελοντισμό, τα 5άμηνα.

· Απάντησε στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ και της ΕΕ, των αγορών, των εργοδοτών και των τραπεζιτών, όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, την οικονομική τρομοκρατία και την προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ που στήριξαν μανιασμένα το ΝΑΙ.

· Κατάλαβε ότι δεν είναι δυνατή καμία διαπραγμάτευση μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

· Έβαλε σε προτεραιότητα τις ανάγκες του και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους και το πλαίσιο του ευρώ και της ΕΕ.

· Απαίτησε μια καλύτερη ζωή κι όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, ένα δρόμο ρήξης και όχι μια πορεία υποταγής.

Απέναντι στο όχι του λαού, η συμφωνία που προσυπέγραψε η νέα μνημονιακή κυβέρνηση έχει αντιλαϊκό και αντεργατικό χαρακτήρα και κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση και από τις ανάγκες των εργαζομένων και από την ψήφο μας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: άμεσες και έμμεσες περικοπές σε μισθούς συντάξεις, επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας (αεροδρόμιο ελληνικού), διαρκή εξυπηρέτηση της «μαύρης τρύπας» του χρέους κ.ο.κ

Στις γειτονιές της Γλυφάδας έχουμε μάθει να παλεύουμε ενάντια στα μνημόνια και σε κάθε μνημονιακή κυβέρνηση που τα υλοποιεί. Δεν θα τους αφήσουμε να υλοποιήσουν την νέα συμφωνία, δεν θα τους αφήσουμε να ψηφίσουν νέο μνημόνιο τον Σεπτέμβρη.

Ήρθε η ώρα να μιλήσει το ΟΧΙ της μαζικής δράσης και της ρήξης, το ΟΧΙ μέχρι τέλος!

Διεκδικούμε:

· Να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό πλαίσιο, να μην περάσει η νέα μνημονιακή συμφωνία, να μην ψηφιστεί κανένας νέος αντιλαϊκός νόμος. Να προασπίσουμε την δημόσια περιουσία και τους ελεύθερους χώρους.

· Να πληρώσουν για την κρίση όσοι τη δημιούργησαν και κερδίζουν απ’ αυτήν, εργοδότες, πλουτοκράτες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολυεθνικές, μεγαλοεργολάβοι.

· Μέτρα που θα βελτιώνουν τη ζωή, τους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες θα αντιμετωπίζουν την ανεργία και την ελαστική ή απλήρωτη εργασία, θα βάζουν τέρμα στη φοροληστία, τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς.

· Να σπάσει η θηλιά του χρέους, με την πλήρη διαγραφή του & να απαλλαγούμε από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ.

· Να περάσουν στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού και όχι του κέρδους οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις που αφορούν τις βασικές ανάγκες του λαού.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Γλυφάδας αλλά και την επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας, τα σωματεία και τις συλλογικότητες της περιοχής σε: Ιδρυτική συνέλευση-συζήτηση για την συγκρότηση επιτροπής για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές για ένα «ΟΧΙ μέχρι τέλους» στην Γλυφάδα, την Κυριακή 26/07/15 στις 19:30 στο θεατράκι της πλατείας Καραϊκάκη.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
26/07/2015
Ώρα:
19:30
Κατηγορία Εκδήλωση: