.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συγκέντρωση στο μετρό Κεραμεικός και πορεία στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη

28/03/2015 | 12:00

 

Σάββατο 28/3 στις 12.00 μεσημέρι.
Συγκέντρωση στο μετρό Κεραμεικός και πορεία στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη

Είναι καιρός να τελειώνουμε με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξεκάθαρο και απτό που να μπορεί να ειπωθεί αυτή την στιγμή. Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης με μια συνεχή και κλιμακούμενη δραστηριοποίηση και με σαφή προσανατολισμό και στόχο την κατάργηση όλων των στρατοπέδων και την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων, είναι παρούσα όλο τον τελευταίο χρόνο, με πολλαπλούς τρόπους, οπουδήποτε κανονικοποιείται η στέρηση της ελευθερίας.

Οι επαναλαμβανόμενες δημόσιες παρεμβάσεις και διαδηλώσεις όπου στηρίξαμε και καλέσαμε σε Αμυγδαλέζα, Κόρινθο και Ελληνικό, προσέδωσαν στην σημερινή διαμάχη γύρω από την κράτηση και τα στρατόπεδα τον απαραίτητο κινηματικό τόνο και συνέβαλαν στην καθιέρωση μιας πολιτικής ατζέντας που θέτει ως κεντρικό το ζήτημα της κατάργησης όλων αυτών των γκρίζων ζωνών.

Οι κρατούμενοι στα εν λόγω στρατόπεδα, βρίσκονται εκεί χωρίς καμία δίκη και χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα. Είναι έγκλειστοι, όχι διότι παρέβηκαν κάποιο νόμο, αλλά ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κανένας νόμος που να προβλέπει την μετακίνηση τους, αλλά ακόμα περισσότερο την ύπαρξή τους. Η ίδια τους η ζωή ενοχοποιείται διότι βρίσκονται στην κατηγορία των ανθρώπων “χωρίς χαρτιά”. Εκεί ακριβώς έρχονται τα στρατόπεδα ως τόποι εξαίρεσης, για να διαχειριστούν, να αποκλείσουν, μέχρι και να εξοντώσουν αυτές τις γυμνές από δικαιώματα ζωές.

Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτή την πολιτική του θανάτου. Εμείς δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να εναντιωνόμαστε στα σύγχρονα αυτά κολαστήρια και γνωρίζοντας πως η παρουσία του κινήματος στο δρόμο είναι πάντα καταλυτική για τις πολιτικές εξελίξεις, καλούμε το Σάββατο 28/3 στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση και πορεία από το μετρό του Κεραμεικού προς την Πέτρου Ράλλη.

ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ, ΔΕ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ… ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ!

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28/03/2015
Ώρα:
12:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,