.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ίδρυμα Κακογιάννη

11/09/2014 | 19:30

κατάλογος

Εξω οι ισραηλινοί φονιάδες από την Ελλάδα!
Οχι στον πολιτισμό των δολοφόνων!

Ολοι έξω από το ίδρυμα Κακογιάννη
Πειραιώς 206, ύψος Χαμοστέρνας, Ταύρος
την Πέμπτη 11/9, στις 7:30 μμ

Δεν πέρασαν αρκετές μέρες από την νέα θηριωδία των σιωναζιστών δολοφόνων στη πολιορκημένη Γάζα. 2.319 νεκροί (600 παιδιά), πάνω από 11.000 τραυματίες, 540.000 εκτοπισμένοι μέσα στη Λωρίδα της Γάζας και σχεδόν 100.000 χωρίς σπίτι, τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, είναι ο μέχρι στιγμής ο απολογισμός της τελευταίας σιωνιστικής επιδρομής.

Η ψυχρή δολοφονία των παιδιών στη παραλία της Γάζας γιατί είχαν το… θράσος να παίζουν μπάλα σε απόσταση βολής από τα στόχαστρα της ισραηλινής πολεμικής μηχανής και να μην υπακούουν στις εντολές του ισραηλινού στρατού να εγκαταλείψουν τη γειτονιά που γεννήθηκαν και να απομακρυνθούν προς το νότο της Λωρίδας της Γάζας, ο ανηλεής βομβαρδισμός της συνοικίας Σουντζάγια με εκατοντάδες νεκρούς αμάχους σε λίγες μόνο ώρες γιατί η ισραηλινή επίλεκτη ταξιαρχία Γκολάνι έσπασε τα μούτρα στην είσοδο της Σουντζάγια μπροστά στους ανυπότακτους μαχητές της Γάζας, ο βομβαρδισμός των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ στον οποίο στοιβάζονταν σαν τα κοτόπουλα εκατοντάδες γυναίκες, γέροι και παιδιά, ο βομβαρδισμός ενός σπιτιού με δεκάδες ατρόμητους άμαχους παλαιστίνιους που έτρεξαν να ανεβούν στην ταράτσα του μετά την αναγγελία του σιωνιστικού στρατού ότι θα το βομβαρδίσει, αναμένοντας ότι ο πιλότος της σιωνιστικής πολεμικής αεροπορίας θα δίσταζε να δολοφονήσει ακαριαία δεκάδες αμάχους είναι εικόνες φρίκης, απάνθρωπες, εικόνες ναζιστικού ολοκαυτώματος, γενοκτονίας, εικόνες που στοιχειώνουν τον ύπνο κάθε φιλελεύθερου ανθρώπου που πιστεύει σε έναν δίκαιο κόσμο.

Από την άλλη, στην Ελλάδα της υποτέλειας και του μνημονίου για αρκετούς κύκλους που διοικούν πανεπιστήμια, πολιτιστικά και πάσης φύσεως ιδρύματα και διαχειρίζονται κοινοτικά κονδύλια, το αίμα των χιλιάδων νεκρών της Γάζας δεν αξίζει τίποτε μπροστά στην εξασφάλιση της υποστήριξης της πρεσβείας του Ισραήλ σε μια πολιτιστική φιέστα. Η οικοδόμηση σχέσεων συνεργασίας με σιωνιστές παράγοντες που διαμορφώνουν την ισραηλινή κοινή γνώμη και στηρίζουν το νέο ναζιστικό ολοκαύτωμα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, θεωρείται πρώτα απ’ όλα επιτυχία για το κάθε ίδρυμα, σίγουρη προσοδοφόρα επένδυση για το μέλλον, για την εξασφάλιση νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων με τη βοήθεια και την υποστήριξη των σιωνιστικών κύκλων που αλωνίζουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων και αξιολόγησης προγραμμάτων στην χώρας μας και στην Ευρώπη. Από το 2009, οι ελληνικές κυβερνήσεις, η μια μετά την άλλη, ομνύουν σε μια σταθερή πολύπλευρη οικονομική, πολιτική και πολιτιστική συνεργασία με το Ισραήλ, προσδίδοντάς τη στρατηγικό χαρακτήρα για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης στη χώρα μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, αμαυρώνοντας την ίδια την ιστορία και το όνομα του φιλοπαλαιστίνιου ιδρυτή του Μιχάλη Κακογιάννη, αποφάσισε να συνεργαστεί με το θεατρικό τμήμα του εβραϊκού πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Την προηγούμενη Τετάρτη στις 3 Σεπτεμβρίου άρχισαν θεατρικά σεμινάρια από καθηγητές του πανεπιστημίου. Ακολουθεί ανέβασμα διασκευής έργου της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη στις 11 με 13 Σεπτεμβρίου από ισραηλινό θίασο του ίδιου πανεπιστημίου. Μετά την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ίδρυμα, η διοίκηση του ιδρύματος διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι η συνεργασία με το εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ δεν πρόκειται να σταματήσει, ότι θεωρεί φυσιολογικό να στηρίζεται το συγκεκριμένο δρώμενο από την ισραηλινή πρεσβεία και ότι προσβλέπει σταθερά σε “γέφυρες πολιτισμού” με το κράτος των μακελάρηδων.

Το εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ είναι το κατεξοχήν κέντρο διαμόρφωσης και παραγωγής της σιωνιστικής ατζέντας στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Ισραήλ. Η συνεργασία του πανεπιστημίου με το σιωνιστικό στρατό είναι σταθερή και μακρόχρονη, το ίδιο συμβαίνει και με την στρατιωτική βιομηχανία της χώρας. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο πραγματοποιεί καμπάνιες υποστήριξης κάθε σιωνιστικής επιδρομής στη Γάζα και φιμώνει κάθε φωνή φοιτητή που δεν ευθυγραμμίζεται με τη σιωνιστική κατοχή και τα εγκλήματά της.

Εκτός όλων των άλλων το εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ είναι χτισμένο σε εδάφη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, εδάφη που κατέκτησε το Ισραήλ μετά τον πόλεμο του 67, που ακόμη και ο ΟΗΕ σήμερα τα θεωρεί κατεχόμενα και πρέπει να επιστραφούν στους Παλαιστίνιους.

Θα συνεργαζόταν άραγε ο Κύπριος Κακογιάννης που αποτύπωσε με τον πιο δυναμικό τρόπο στον κινηματογραφικό φακό του την καταστροφή από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, με τουρκοκυπριακό πανεπιστήμιο από τα κατεχόμενα; Ρητορικό το ερώτημα βέβαια, αλλά ας τολμήσουν αν έχουν τα κότσια να απαντήσουν οι διαχειριστές του ιδρύματος που διαχειρίζονται την πολιτιστική κληρονομιά του (μαζί και την τεράστια περιουσία του) καθώς και τα παπαγαλάκια του τύπου που τους στηρίζουν.

Το ανέβασμα ενός αντιπολεμικού έργου με παγκόσμια εμβέλεια και διαχρονική, οικουμενική αξία από εγκληματίες πολέμου είναι από μόνο του πρόκληση. “Ουδέτερη” τέχνη πάνω στα πτώματα 600 παιδιών δεν υπάρχει. Οσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, μάλλον κοιτάνε την τσέπη τους και θα πουλούσαν και τη μάνα τους σε ώρα ανάγκης.

Ο ισραηλινός θίασος που θα έχει πρεμιέρα τη Πέμπτη αποτελείται από έφεδρους στρατιώτες του σιωνιστικού στρατού, που δεν θα διστάσουν αν έχουν τη δύναμη και την εντολή να σκοτώσουν αμάχους Παλαιστίνιους. Μπορεί να το έχουν κάνει ήδη.
Την Πέμπτη θα φοράνε το προσωπείο της ειρήνης και του πολιτισμού, πριν τρεις βδομάδες χαίρονταν και πανηγύριζαν για τους νεκρούς της Γάζας.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ίδρυμα Κακογιάννη την Πέμπτη 11/9, στις 7:30μμ

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11/09/2014
Ώρα:
19:30
Κατηγορία Εκδήλωση: