.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πρωτοβουλία για Εργ. Λέσχη Πατησίων -“Αριστοτέλης”

11/12/2014 | 18:30

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΟΛΟΙ!

Το τελευταίο διάστημα όλοι εμείς, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι και άνεργοι, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια από τις επιθετικότερες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις στην πρόσφατη ιστορία. Μια μεταρρύθμιση η οποία αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει Κυβέρνηση και Κεφάλαιο με αρωγό την Τρόικα (Ευρωπαϊκή Ένωση-Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα-Διεθνές Νομισματικό ταμείο) ενάντια στα εργασιακά, δημοκρατικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, για να ξεπεράσουν, εις βάρος μας, την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Από το Νέο Σχολείο των «λίγων και εκλεκτών», του άγχους, του ανταγωνισμού και της παραπαιδείας,
στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του ατομισμού και της υποταγής και σε μια αγορά εργασίας των υπάκουων, φτηνών και αναλώσιμων εργαζόμενων-σκλάβων.

Αυτή είναι η Παιδεία που μας ετοιμάζουν:
– των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων και σχολών, των απολύσεων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων.
– της Τράπεζας Θεμάτων, της εντατικοποίησης, του αποκλεισμού και της παραπαιδείας.
– των σχολείων που εξωθούν στη σύγχρονη δουλεία και την παιδική εργασία, τη ¨μαθητεία¨.
– των σχολείων και σχολών που λειτουργούν ως εξεταστικά κάτεργα, της βαθμοθηρίας και της αμάθειας.

Μια παιδεία πλήρως ιδιωτικοποιημένη και απαξιωμένη που έρχεται να προστεθεί στο συνολικότερο χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων σε μια περίοδο φτώχειας, ανεργίας και επισφάλειας, όπου οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Αντιλαμβανόμαστε καθημερινά πως είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων και της νεολαίας από κοινού και από τα κάτω απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται. Μέσα από τους κοινούς μας αγώνες να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες. Οφείλουμε να μην αφήσουμε να περάσει η καταστολή των αγώνων που δίνουμε ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα. Να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς που να εξασφαλίζει το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Απέναντι στον ατομικό δρόμο και τη διάσπαση των εργαζομένων και της νεολαίας, απέναντι στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία, προτάσσουμε ως μοναδικό και νικηφόρο αγώνα τη συλλογική και αλληλέγγυα οργάνωση, αντίσταση και δράση.
Στο πλαίσιο αυτό και αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη να δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές οργάνωσης και συλλογικής διεκδίκησης επιχειρούμε να συστήσουμε εκείνο το κέντρο συνάντησης στη γειτονιά που θα γίνει πόλος αναφοράς εργαζομένων και ανέργων, μαθητών και φοιτητών, ντόπιων και μεταναστών, νέων και γηραιότερων, ανδρών και γυναικών. Η προσπάθεια αυτή μπορεί να πάρει σάρκα και οστά μέσα από τη συγκρότηση μιας εργατικής λέσχης στην περιοχή μας. Ενός χώρου που θα συσπειρώνει τον κόσμο της εργασίας σε επίπεδο γειτονιάς, που θα προωθεί την ταξική αλληλεγγύη καθώς και τον δικό μας εργατικό-λαϊκό πολιτισμό και κουλτούρα.

Ως πρωτοβουλία για τη δημιουργία εργατικής λέσχης στις περιοχές της Κυψέλης και των Πατησίων, καλούμε κάθε μια και κάθε έναν που θέλει ν’ αγωνιστεί ενάντια στη βάρβαρη αυτή πολιτική, να πλαισιώσει ένα τέτοιο εγχείρημα και να συμμετάσχει στην τρέχουσα εκδήλωσή μας για να οργανώσουμε από κοινού την αντίστασή μας.
Μέσα από μια οργανωμένη, αγωνιζόμενη συλλογικότητα ας επιλέξουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας και της χειραφέτησης. Για να ακουστεί η φωνή μας. Για να κερδίσουμε τη ζωή μας!

Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Εργατικής Λέσχης σε Κυψέλη-Πατήσια μαζί με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» σας καλούμε σε:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«Η σημερινή επίθεση στην παιδεία και η αναγκαιότητα του συντονισμού της αντίστασης και της δράσης μας»

Πέμπτη 11/12 στις 6:30 μ.μ.
39ο & 141ο Δημοτικά Σχολεία (Αχαρνών 399 και Τσούντα)
Άγιος Ελευθέριος

Θα παρέμβουν αγωνιζόμενοι μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, καθώς και άλλα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

πρωτοβουλία για τη συγκρότηση
Εργατικής Λέσχης σε Κυψέλη-Πατήσια

e-mail: ergatikilesxikp@yahoo.gr / 694-2893593

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11/12/2014
Ώρα:
18:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

39ο Δημοτικό Σχολείο
Αχαρνών 399 και Τσούντα
Αθήνα,
+ Χάρτης Google