.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προφεστιβαλική εκδήλωση του Φεστιβάλ Αναιρέσεις Πάτρας 2017

06/05/2017

Προφεστιβαλική μέρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αναιρέσεις Πάτρας 2017

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η νεολαία Κομουνιστική Απελευθέρωση και το ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση με σκοπό την ανάδειξη της πολιτικής και πολιτιστικής τους πρότασης διοργανώνουν το φεστιβάλ «Αναιρέσεις 2017» στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων Πάτρας (Πρώην Πολιτεία) στις 2|3 ΙΟΥΝΗ. Τα τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις μεγαλώνουν και εξαπλώνονται στο φόντο και της νέας ριζοσπαστικοποίησης του κόσμου της νεολαίας και της εργασίας που δε βολεύεται στο ασφυκτικό πλαίσιο της κρίσης και των μνημονίων.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ μας διοργανώνουμε προφεστιβαλική μέρα στον χώρο της Πλατείας Τριανταφύλλου η οποία θα περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ “Γειά σας και καλή αντάμωση ως νικητές” και θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα “Πάρτε απ’ τους βωμούς του παρελθόντος τη φλόγα, όχι τη στάχτη”, 70 χρόνια από τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Θα μιλήσουν  ο Νίκος Νούλας (παραγωγός του ντοκιμαντέρ) και ο Αλέκος Αναγνωστάκης (μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ)

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ (διάρκειας 52 λεπτών) «Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές!» ακολουθεί τη δράση των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στο Γράμμο και το Βίτσι, το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 1948 και Σεπτεμβρίου του 1949, μέσα απ’ τις αφηγήσεις του ήρωα του ΔΣΕ, Ηλία Μεταλλίδη. Ο Ηλίας Μεταλλίδης ανήκε στην ταξιαρχία της Σχολής Αξιωματικών του ΔΣΕ και σε αυτούς τους μήνες τραυματίστηκε τρεις (!) φορές και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομεία της Αλβανίας. Οι διηγήσεις του Ηλία Μεταλλίδη δεν έχουν τη μορφή αυτοβιογραφίας, αλλά της βιωμένης Ιστορίας.

Στο τέλος θα κλείσουμε με ρεμπέτικο γλέντι.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
06/05/2017
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Διοργανωτής

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Πάτρας
Email:
anaireseis.patras@gmail.com
Ιστότοπος:
http://anaireseis-patras.blogspot.gr/

Χώρος Διεξαγωγής

Πλατεία Τριανταφύλλου
25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 52
Πάτρα,