.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Προβολή του ντοκιμαντέρ “ο Αγώνας” στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου

23/11/2014 | 19:25

Στα πλαίσια του αφιερώματος «Νοέμβρης ο μήνας των Ανατροπών», θα προβληθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 7.30 μμ, το ντοκιμαντέρ ο Αγώνας της «ομάδας των 6»,παρουσία του σκηνοθέτη Κώστα Παπανικολάου, μέλους της ομάδας, με τον οποίο θα ακολουθήσει συζήτηση.

Το ντοκιμαντέρ , διάρκειας 74 λεπτών, αφορά τους λαϊκούς αγώνες της περιόδου 1974-1975, καταγράφοντας τη κοινωνική και πολιτική δυναμική της μετάβασης από την αντίσταση στη δικτατορία στους αγώνες της μεταπολίτευσης. Κατεξοχήν πολιτικό ντοκιμαντέρ και υπόδειγμα ομαδικής δουλειάς. Ξεκινά από την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη χούντα, με την κατάληψη της Νομικής Σχολής τον Φεβρουάριο του 1973, και φτάνει μέχρι τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις μεγάλες απεργίες ενάντια στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή, τον Ιούλιο του 1975 Την ομάδα των 6 αποτελούσαν οι:Γιαννακόπουλος Δημήτρης, Ζαφειρόπουλος Ηλίας, Θανάσουλας Γιώργος, Μαραγκός Θεόδωρος, Παπανικολάου Κώστας και Οικονομίδης Φοίβος.

Το ντοκιμαντέρ πήρε το 2ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1975 καθώς και το βραβείο του κοινού. Το 1ο βραβείο εκείνης της χρονιάς κατέκτησε ο Θίασος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23/11/2014
Ώρα:
19:25
Κατηγορία Εκδήλωση: