.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Κεντρική Πολιτιστική Εκδήλωση “Πολεμάμε και τραγουδάμε-Η Τέχνη στην Αντίσταση”

04/02/2017 | 20:30

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Πορεία διοργανώνουν Κεντρική Πολιτιστική Εκδήλωση με θέμα «Πολεμάμε και τραγουδάμε – Η Τέχνη στην Αντίσταση», το Σάββατο 4 Φλεβάρη στο Πολιτιστικό Χώρο “ΣΗΜΑ” (Πρώην ΤΑΞΙΜΙ, Χαριλάου Τρικούπη και Ισαύρων – Εξάρχεια) στις 8.30 μμ.

Με ένα αφιέρωμα πλούσιο σε μαρτυρίες της περιόδου ’41-’49, με τραγούδια, χορούς, θεατρικά σκετς και εικαστικά.

H Eθνική αντίσταση (’41-’44) και το β’ αντάρτικο (’46-’49) αποτελούν αναμφίβολα δύο από τις σημαντικότερες στιγμές στη νεότερη ιστορία του λαού και του τόπου, δύο από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας. Βάναυσα συκοφαντημένη από εχθρούς και «φίλους», κυνηγημένη από ξένους και ντόπιους δυνάστες, η περίοδος ’41-’49 απέδειξε ποιοι ήταν οι πραγματικοί πατριώτες που υπεραπίστηκαν την εθνική ανεξαρτησία της χώρας και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Όταν σήμερα η εγχώρια και η διεθνής αντίδραση ξαναγράφουν με τις μαύρες πένες τους την ιστορία, στρεβλώνοντας και ποδοπατώντας την αλήθεια, η υπεράσπιση και ανάδειξη των αγώνων του EAM-EΛAΣ και του ΔΣE, αποκτούν τη μεγαλύτερη επικαιρότητα και σημασία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Οργάνωση Νεολαίας Πορεία, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και το περιοδικό Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, πραγματοποιούν πολιτιστική εκδήλωση για την Τέχνη της Αντίστασης. Τη λαϊκή εκείνη τέχνη δηλαδή που άνθισε στις πόλεις και τα χωριά, στις αντάρτικες πεζοπορίες, στα πεδία των μαχών και τα ξερονήσια εκείνα τα χρόνια. Σαν τραγούδι και μοιρολόι, σαν ποίημα και διήγημα, σαν αφίσα και χαρακτικό, σαν θέατρο και φωτογραφία.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
04/02/2017
Ώρα:
20:30
Κατηγορία Εκδήλωση: