.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Κάλεσμα σε σύσκεψη των μαχόμενων δυνάμεων του φοιτητικού κινήματος

23/11/2015 | 18:00

Από το πρωί της 12ης Νοεμβρίου διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για την χώρα μας. Τα ξημερώματα –ημέρα πανελλαδικής απεργίας– πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 συμφοιτητών μας, οι οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους. Υπόθεση για την οποία θα αποφασίσει το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας τις επόμενες ημέρες. Η δίωξη σε βάρος φοιτητών από άλλο κράτος της ΕΕ με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης –διαδικασία που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για υποθέσεις βαριάς εγκληματικότητας όπως σωματεμπορία και εμπόριο ναρκωτικών– με αφορμή τη συμμετοχή σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση είναι πραγματικά πρωτοφανής!

H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε νέο/α, φοιτητή/τρια, εργαζόμενο/η, άνεργο/η, αγωνιστή/ρια για την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων μας να συμμετέχουμε σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Στο φόντο της συνολικότερης καταστρατήγησης των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας, της ποινικοποίησης της ελεύθερης έκφρασης, της πολιτικής δραστηριότητας και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, παίρνουμε την πρωτοβουλία ως ΕΑΑΚ να καλέσουμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του φοιτητικού κινήματος σε σύσκεψη την Δευτέρα 23/11 στις 18.00 στο αμφιθέατρο Γκίνη του Πολυτεχνείου, για να οργανώσουμε από κοινού τη δράση μας.

ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23/11/2015
Ώρα:
18:00
Κατηγορία Εκδήλωση: