.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Κάλεσμα σε σύσκεψη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

23/02/2017 | 18:00

 

ΠΕΜΠΤΗ, 23/2, 6.00μμ, ΑΔΕΔΥ

 

«ΝΑΙ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΨΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!»
Καμία καταδίκη στο κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό
Πριν από ένα χρόνο καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε εξοντωτική ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, o Νίκος Αργυρίου, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Στις 21/3 εκδικάζεται η έφεση επί της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης
Η πρωτοφανής και προδιαγεγραμμένη ποινή επιβλήθηκε γιατί η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος δημοσιεύουν και καταγγέλλουν αυτά που σε όλη την κοινωνία είναι πασίγνωστα: τα καψόνια, τις αυτοκτονίες, τις κάκιστες συνθήκες διαβίωσης, τον εθνικισμό, την άγρια εκμετάλλευση της νεολαίας. Επειδή εναντιώνονται στα πολεμικά παιχνίδια των κυβερνήσεων και των κρατών της περιοχής, συμβάλλουν στην αντίσταση ενάντια στον μιλιταρισμό, καταγγέλλουν τον κατασταλτικό ρόλο του στρατού, τη συμμετοχή στους άδικους πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., τους προκλητικούς πολεμικούς εξοπλισμούς την ώρα που οι λαοί πεινούν. Όλα όσα μας θυμίζουν, δηλαδή, πόσο αναγκαία είναι η παρουσία ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου ως πολίτη με στολή.

 

Καλούμε σε σύσκεψη,
την Πέμπτη 23/2, 6.00μμ, στην ΑΔΕΔΥ (Ψύλλα 2 και Φιλελλήνων)
Για τον κινηματικό συντονισμό μπροστά στην εκδίκαση της έφεσης
Γιατί ο Νίκος Αργυρίου και κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια δεν είναι μόνοι τους. Για τον συντονισμό του κινήματος μέσα κι έξω από το στρατό, για την υπεράσπιση των δράσεων ενάντια στη θητεία του παραλόγου, για την συλλογική οργάνωση ενάντια στις διώξεις των αγωνιστών και των αγωνιστριών και την ποινικοποίηση του κινήματος, τώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν και πάλι στην περιοχή μας.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23/02/2017
Ώρα:
18:00