.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Κάλεσμα σε σύσκεψη για την Κυριακάτικη αργία

13/11/2017 | 19:00

συνάδελφοι,συναγωνιστές

η Πρωτοβουλία Συναδέλφων στο χώρο Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων οργανώνει συνάντηση – συζήτηση με θέμα την Κυριακάτικη αργία στο Εμπόριο. Δευτέρα 13 Νοέμβρη στις 7.00μμ στα γραφεία του ΣΥΒΧΨΑ (Λόντου 6 & Ανδρ. Μεταξά, Εξάρχεια)

Καλούμε εργατικά σχήματα και κινήσεις, εργατικές λέσχες και συλλογικότητες γειτονιάς να παραβρεθούν, ώστε να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε μια συντονισμένη δράση με βάθος χρόνου. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα και επιμονή (εδώ και 4 χρόνια). Πολλές συλλογικότητες έχουν πάρει μέρος σ’ αυτή την εργατική μάχη, η οποία δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο Εμπόριο αλλά όλη την εργατική τάξη. Επίσης, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνδέεται με το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που έχουν επιβληθεί και τα οποία έχουν υποτιμήσει την αξία της εργατικής δύναμης.

Ο αγώνας μας πρέπει να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις: α. στην οργάνωση και κινητοποίηση των συναδέλφων εμποροϋπαλλήλων και β. στην παρέμβαση στους εργαζόμενους/καταναλωτές ώστε να μην ψωνίζουν Κυριακές από τα εμπορικά καταστήματα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει πιστά και επεκτείνει το θεσμικό πλαίσιο για λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή. Ακολουθεί πιστά τις επιλογές του Εμπορικού Κεφαλαίου και της Τρόικας. Την άνοιξη του 2017 στα πλαίσια του 4ου Μνημονίου ψήφισε νόμο για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές από 1/5 έως 31/10, για συγκεκριμένες περιοχές. Παράλληλα διατηρεί τις 8+2 Κυριακές το χρόνο για όλη την επικράτεια.

Και σε αυτό το μέτωπο το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα δείχνει την ανεπάρκειά του…. αν όχι τη φιλο-εργοδοτική στάση του. Το βάρος του αγώνα πέφτει στις πλάτες του μαχητικού ταξικού συνδικαλισμού και των κινημάτων στις γειτονιές. Το “Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια”, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής και πολλές άλλες συνδικαλιστικές και τοπικές συλλογικότητες οργανώνουν παρεμβάσεις κάθε φορά που τα καταστήματα λειτουργούν Κυριακή. Υπάρχει όμως η ανάγκη να ενισχυθεί ο μόνιμος προσανατολισμός όλων μας και η κινητοποίηση σε σταθερή βάση γύρω από το ζήτημα αυτό.

Σας περιμένουμε στη συνάντηση που οργανώνουμε.

Μια καταρχήν πρόταση που κάνουμε ως Πρωτοβουλία Συναδέλφων είναι η έκδοση μιας κοινής αφίσας. Η αφίσα θα είναι ένα εργαλείο παρέμβασης σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές μέχρι τα τέλη του Γενάρη. Μπροστά μας έχουμε τα Κυριακάτικα ανοίγματα του Δεκέμβρη και του Γενάρη.

Πρωτοβουλία Συναδέλφων στο χώρο Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13/11/2017
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

ΣΥΒΧΨΑ
Λόντου 6 & Μεσολογγίου
Αθήνα,
+ Χάρτης Google