.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Θα πεινάσουμε αν βγούμε από την ΕΕ; Οι συνέπειες της εξόδου από την ΕΕ σε Αγροτοδιατροφικό & Ενέργεια

01/04/2017 | 18:00

Θα πεινάσουμε αν βγούμε από την ΕΕ; (εκδήλωση 1/4 στην Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης)    
Θα πεινάσουμε;
Θα έχουμε ρεύμα;

Ποιες θα είναι οι συνέπειες της εξόδου από την ΕΕ αν αυτή αποφασιστεί από το λαό και επιβληθεί από πλατύ ενωτικό κίνημα σε φιλολαϊκή κατεύθυνση;

Οι όποιες συνέπειες της εξόδου από την ΕΕ θα είναι πολύ μικρότερες από τη σίγουρη καταστροφή της χώρας που βρίσκεται σε εξέλιξη και διαρκώς γιγαντώνεται.

• Η πολιτική της ΕΕ έχει συρρικνώσει σε απίστευτο βαθμό τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Αν μάλιστα εφαρμοστεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), από τα 1.000.000 νοικοκυριά που απασχολούνταν με την γεωργία το 1981, ο αριθμός των αγροτών θα φτάσει τις 275.000. Και ναι, τότε θα πεινάσουμε!

• Αν αποδεχτούμε τη Διατλαντική Συμφωνία CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά από τον προσεχή Απρίλιο, οι συνέπειες σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και στην καθημερινότητά μας θα είναι τραγικές. Και ναι, τότε θα πεινάσουμε!

• Αν συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις και το κλείσιμο σχεδόν του συνόλου των συνεταιριστικών μονάδων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και παραδοθούν στις πολυεθνικές και στο ντόπιο κεφάλαιο, που ήδη σήμερα οι δέκα μεγαλύτερες εταιρείες του τομέα έχουν το 63% των κερδών από την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων. Ναι, τότε θα πεινάσουμε!

• Αν ολοκληρωθεί το έγκλημα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, αν συνεχιστεί το καθεστώς απαγόρευσης στη ΔΕΗ να επενδύει στην εγχώρια παραγωγή λιγνίτη που εξασφάλιζε σχετική ενεργειακή ανεξαρτησία και τις υποδομές για βιομηχανική ανάπτυξη, ναι, τότε θα πεινάσουμε και θα κρυώσουμε και θα ζήσουν χιλιάδες νοικοκυριά στο σκοτάδι.

Όσο παραμένουμε στην ΕΕ, η πλήρης οικονομική καταστροφή, η ραγδαία φτωχοποίηση και η πείνα για την πλειονότητα του λαού μας είναι αναπόφευκτη.

Όποιος αμφιβάλλει, ας έρθει στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει η ΔΙΕΕΞΟΔΟΣ Νοτιοδυτικής ΑΘΗΝΑΣ στην Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, Αιγαίου & Ελ. Βενιζέλου 12, το Σάββατο 1 Απριλίου στις 6 το απόγευμα για να ακούσει, να ρωτήσει, να εκφράσει τους φόβους και τις αντιρρήσεις του.

Ομιλητές:

Ηλίας Κάνταρος, Γεωπόνος,

Πλάτωνας Μαυρομάτης, αρχιτέκτονας μηχανικός στον ΔΕΔΔΗΕ

♦ Απαντάμε με ψυχραιμία, ειλικρίνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις.

♦ Αποκαλύπτουμε τα σχέδιά τους και τις συνέπειες της μη εξόδου.

♦ Πού μας οδηγούν αν δεν τους σταματήσουμε;

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
01/04/2017
Ώρα:
18:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

ΔιΕΕξοδος

Χώρος Διεξαγωγής

Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου
Ν. Σμύρνη,
+ Χάρτης Google