.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Θεατρική Παράσταση “βρομιά” στη Λαμπηδόνα

24/05/2015 | 21:00

Λιγα λόγια για την παράσταση…

“Mε λένε Σαντ. Σαντ στα αγγλικά θα πει λυπημένος. Δεν είμαι λυπημένος, όχι, κι ας
ζω σε μια χώρα όπου δεν έχω δικαίωμα να ζω…»

Ο Σαντ ήταν φοιτητής. Τώρα πουλάει κόκκινα τριαντάφυλλα. Κλεισμένος στο δωμάτιό του εξομολογείται, χλευάζει, πονάει, βρίζει, ειρωνεύεται, νοσταλγεί. Ο Σαντ ορκίζεται πως: «…δεν έχω αγγίξει ποτέ βιτρίνα με τα δάχτυλά μου. Τις μυρίζω μόνο. Τ’ ορκίζομαι. Ειλικρινά αυτό δεν το ’χω κάνει ποτέ. Με τα δάχτυλα, θέλω να πω. Ξέρω ποιος είμαι…»

Το έργο γράφτηκε από τον Robert Schneider to 1991 στην Αυστρία, εποχή όπου ρατσιστικές επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών, βρίσκονται σε έξαρση και εκεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Η «Βρομιά» εκτός από ένα συγκλονιστικό αντιρατσιστικό κείμενο, αποτελεί μια αποκαλυπτική εξομολόγηση, για τη μοναξιά, το θυμό, το φόβο και το οδυνηρό αίσθημα ματαίωσης κάθε ανθρώπου που βιώνει το περιθώριο και τον αποκλεισμό.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, και συνεχίζει κάθε Τρίτη στο Τρίκυκλο, όπου παρουσιάζεται με είσοδο ελεύθερη και προαιρετική συνεισφορά.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου.
Ερμηνεία: Γιώργος Μοσκιού
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Βίβιαν Κραββαρίτη
Ενδυματολογική /σκηνογραφική επιμέλεια/φωτισμοί: από την oμάδα
Διάρκεια: 60 λεπτά.

Η ομάδα Σελίδα 231 ιδρύθηκε το 2011, έκτοτε δημιουργεί έργο για το θέατρο. Ο θεατρικός μονόλογος «Βρομιά» είναι η τέταρτη αυτοχρηματοδοτούμενη δουλειά της ομάδας. Με τη «Βρομιά» η ομάδα σελίδα 231 επιδιώκει έναν ανοιχτό διάλογο πέρα κ μέσα από τις δυνατότητες της θεατρικής τέχνης για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, δίνοντας λόγο και φως στην πολυεπίπεδη προσωπικότητα του Σαντ. Ο Σαντ δεν είναι ο μόνος και δεν είναι μόνο μετανάστης. Είναι ο κάθε άνθρωπος τουβιώνει το περιθώριο και τον αποκλεισμό.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24/05/2015
Ώρα:
21:00
Κατηγορία Εκδήλωση: