.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημέρα συνάντησης, γνωριμίας και δραστηριοτήτων με πρόσφυγες και μετανάστες της Ραφήνας

20/11/2016 | 14:00

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Παρασκευή μια συνάντηση με πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο στρατόπεδο “φιλοξενίας”, πρώην κατασκήνωση του δήμου Ζωγράφου σε μια δασική περιοχή της Ραφήνας, τα Περιβολάκια. Η ημέρα αυτή συνδιοργανώνεται από την Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους/στις Πρόσφυγες και Μετανάστες/ριες της Ραφήνας.

Οι δραστηριότητες θα λάβουν χώρα στον κοινωνικό χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης (Αγίας Τριάδος και Δημοκρατίας 2) καθώς και στα γηπεδάκια που βρίσκονται πιο κάτω, στην οδό Παπαρηγοπούλου, από τις 2 το μεσημέρι και μετά.


Οι πρόσφυγες και μετανάστες/
ριες της Ραφήνας κατάγονται από τη Συρία και το Αφγανιστάν. Πρόκειται  κυρίως για μητέρες και παιδιά. Μακρυά από τον οικιστικό ιστό της Ραφήνας, με αντικειμενικές δυσχέρειες στη μετακίνηση, ζουν στην ουσία υπό συνθήκες γκέτο.

Από την αρχή σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες (συλλογή ειδών και τροφίμων, στήριξη στις καθημερινές τους ανάγκες, κινητοποιήσεις πληροφόρησης…). Δε θέλουμε οι άνθρωποι αυτοί που από ανάγκη ή επιλογή βρέθηκαν στη χώρα μας να ζουν ημι-έγκλειστοι ή απομονωμένοι ή προς απέλαση πίσω στους τόπους της εξαθλίωσης και του πολέμου. Και για όσους εντέλει επιλέξουν να μείνουν μόνιμα εδώ, η απάντηση δε μπορεί να είναι το κοινωνικό περιθώριο και ο αποκλεισμός αλλά η ένταξή τους μέσα στις γειτονιές μας. Τους θέλουμε εδώ, μέσα στις πόλεις μας, γείτονες, συναδέλφους με ίσα δικαιώματα, με τα παιδιά τους στα ίδια σχολεία με τα δικά μας. Να μοιραζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε από κοινού ανάγκες, επιθυμίες, αλλά και προβλήματα.

Μαζί να χτίζουμε κοινότητες ζωής, αλληλεγγύης και αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα, τη μισαλλοδοξία και την εκμετάλλευση
.


-Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής
-Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους/στις Πρόσφυγες και Μετανάστες/ριες της Ραφήνας


Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους/στις πρόσφυγες και μετανάστες/ριες της Ραφήνας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20/11/2016
Ώρα:
14:00