.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εργατική Λέσχη Περιστεριου:”Η επίδραση του hiphop στην Αραβική Άνοιξη”: Προβολή της ταινίας “Yusef’s song”στον χιπχοπ καφενέ και συζήτηση με τους δημιουργούς της

05/03/2015 | 20:00

“Μια κοινωνική εξέγερση το πρώτο που αλλάζει είναι οι συνειδήσεις των ανθρώπων. Γεννά οράματα, προσδοκίες, φόβους. Βρισκόμαστε στη Λιβύη λίγο μετά την ανατροπή του Καντάφι και γνωρίζουμε τον Γιούσεφ έναν 25χρονο νέο που μένει στη Βεγγάζη και πήρε μέρος στα γεγονότα της Λιβυκής Αραβικής Άνοιξης. Ο Γιούσεφ είναι ράπερ. Και μάλιστα ο πιο γνωστός και πολυτραγουδισμένος ράπερ της Λιβύης.
Ο Γιούσεφ είναι ένα τυπικό δείγμα νέου Λίβυου, που αναζητά ένα όραμα, ξέρει λίγα πράγματα για τη ζωή, που πατά με το ένα πόδι στις παραδόσεις και με το άλλο στον δυτικό τρόπο ζωής και έκφρασης. Είναι πιστός μουσουλμάνος, αλλά θαυμάζει τον Τσε Γκεβάρα, θέλει το Ισλάμ να αποτελεί τη βάση του νέου συντάγματος, αλλά χρησιμοποιεί το Hip Hop τη “μουσική του διαβόλου” για να εκφράσει πολιτικό λόγο και να κάνει κριτική στους μουλάδες.
Μέσα από τα μάτια του Γιούσεφ και φυσικά μέσα από τη μουσική του και τους στίχους του, καταγράφουμε το όραμα της νέας γενιάς της Λιβύης για το μέλλον. Μιας γενιάς χωρίς πολιτική συνείδηση, με ελάχιστες εμπειρίες που χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει, καταλαβαίνει ότι στην πορεία αυτής της επανάστασης, κάτι πήγε στραβά.”

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κώστας Πλιάκος
ΕΡΕΥΝΑ: Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι
MONTAZ: Δημήτρης Κλάγκος
ΗΧΟΣ: Λευτέρης Ξάνθης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κώστας Πλιάκος, Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι , Καϊς Μπσιρ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Γιάννης Νταρίδης
ΓΡΑΦΙΚΑ, ΤΙΤΛΟΙ: Νίκος “Ble” Μπλεμπουτζάκης
ΒΟΗΘΟΙ ΟΠΕΡΑΤΕΡ: Μοράντ Αλ Ναάς, Αμπντάλα Μπουνταμπούς
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: MC Swat, Malik L, Της Νύχτας τα βελούδα, Κώστας Γυφτάκης, Dirty Fuse
ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟΣ: Ζίκρι Αζάμπι
ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Σοφία Σκουλικάρη
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: WIDE-ANGLE, Kostas Pliakos 2014
www.wide-angle.gr

——————————————————————————————————————–
Ο Κώστας Πλιάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου και δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και στο πανεπιστήμιο UOC της Βαρκελώνης. Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος από το 1998 σε εφημερίδες, περιοδικά, φωτογραφικά πρακτορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό και παράλληλα έκανε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.

O Μοχάμεντ Μπεν Γκούζι γεννήθηκε στην Ελλάδα από Λίβυους γονείς το 1985. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Ελλάδα και αρθρογραφεί σε διάφορα μέσα. Το 2011 όταν ξέσπασε η εξέγερση στη Λιβύη βρέθηκε στα μέτωπα των μαχών ως δημοσιογράφος για ελληνικά και αραβικά Μέσα. ————————————————————————————————————-
Ο Χιπχοπ καφενές της Λέσχης μαζεύεται κάθε Πέμπτη στις 8 στον 1ο όροφο της Εργατική Λέσχη Περιστερίου, ΘΗΒΩΝ 227 στο Περιστέρι, λίγα μέτρα από το metro Ανθούπολη. Αποτελεί μια προσπάθεια να συναντηθεί η μουσική που αγαπάμε με κινηματικές διαδικασίες που ξεσπούν στις γειτονιές μας και να συμβάλει όσο μπορεί στην ενδυνάμωσή τους. Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία προσπαθούμε να προβάλουμε μια εναλλακτική πολιτιστική πρόταση, πάντα με βάση το χιπχοπ αλλά και διάθεση για άφθονο πειραματισμό.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
05/03/2015
Ώρα:
20:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,