.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης: Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

29/09/2015 | 19:00 - 21:30

Δευτέρα 28.09 & Τρίτη 29.09 / 19.00 – 21.30, Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι πατεράδες μας μετανάστες, εμείς ποτέ ρατσιστές

Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες αναγκάζονται να βρουν καταφύγιο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας από όπου ελπίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν φεύγουν από επιλογή αλλά από ανάγκη, εξαιτίας είτε τις φτώχειας είτε πολεμικών συγκρούσεων. Φτώχεια και πολέμους για τα οποία την κύρια ευθύνη έχει η “πολιτισμένη” Δύση.

Σε όλα αυτά τα οποία έχουνε ζήσει το τελευταίο διάστημα έρχεται να προστεθεί η εκμετάλλευση από διάφορα κυκλώματα που κερδοσκοπούν εις βάρος τους, οι άθλιες συνθήκες διαμονής στα νησιά του Αιγαίου, στην Αθήνα αλλά και σε όλο το ταξίδι τους, καθώς κράτος και ΕΕ με τη στάση του επιδεινώνουν τα προβλήματα με το κλείσιμο τον συνόρων και τις ακυρώσεις δρομολογίων.

Οι μετανάστες υφίστανται όλα τα παραπάνω, να θεωρούνται παράνομοι (ή κοινωνική απειλή), να μην τους παρέχονται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ζωής και επιβίωσης, ενώ ταυτόχρονα να γίνονται θύματα φασιστικών ή ρατσιστικών επιθέσεων (πολλές φορές ακόμα και από τις αρχές).

Επιδιώκουμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου της εργασίας, όχι με όρους φιλανθρωπίας, αλλά βιώνοντας τα ίδια προβλήματα με τους μετανάστες με τον δικό μας τρόπο (και προφανώς σε άλλη ένταση), να σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον στον αγώνα για ένα κοινό καλύτερο μέλλον. Στις γειτονιές της Ν. Σμύρνης έχουμε ακόμη ένα λόγο να ξέρουμε τη σημαίνει προσφυγιά! Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι πατεράδες μας μετανάστες, εμείς ποτέ ρατσιστές.

H Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης συλλέγει τρόφιμα, φάρμακα και είδη προσωπικής υγιεινής τη Δευτέρα 28.09 & Τρίτη 29.09 / 19.00 – 21.30, Ελευθερίου Βενιζέλου 12 & Αιγαίου

Αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη για:

•    Συσκευασμένα Τρόφιμα (όχι γλυκά)

•    Γάλατα

•    Σερβιέτες- Πάνες – Μωρομάντηλα – Μπιμπερό

•    Οδοντόβουρτσες – Οδοντόκρεμες

•    Αντισηπτικά

•    Αδιάβροχα

Επίσης βασικά φάρμακα

Κατανοούμε ότι οι δομές αλληλεγγύης και μόνο δεν μπορούν να αποτελέσουν συνολική παρά μόνο προσωρινή λύση του προβλήματος καθώς δεν είναι ικανές και επαρκείς από μόνες τους να έρθουν αντιμέτωπες με τα αίτια των αναφερθέντων προβλημάτων. Για εμάς είναι απαραίτητο τα ζητήματα αυτά να γίνουν υπόθεση της κοινωνίας, εφόσον μόνο έτσι μπορεί να δοθεί συνολική απάντηση.

Όσο οι κυβερνήσεις της ΕΕ – και η δικιά μας μέσα σ’ αυτές – εξακολουθούν την πολιτική των κλειστών συνόρων με την FRONTEX και τους φράχτες, όσο οι πρεσβείες των χωρών της ΕΕ στην Τουρκία δεν χορηγούν άσυλο στους πρόσφυγες και τους αφήνουν συνειδητά στην ασυδοσία των δουλεμπόρων, τόσο ο αριθμός των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών θα αυξάνεται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου.


Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου
τηλ: 2114013060
http://ergatikilesxi.wordpress.com

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29/09/2015
Ώρα:
19:00 - 21:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης

Χώρος Διεξαγωγής

Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου
Ν. Σμύρνη,
+ Χάρτης Google