.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μουσική, Φυσική και Φιλοσοφία – Εκδήλωση με τον Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη

02/04/2017 | 19:00

Το γεγονός ότι ο Αποστολάκης έχει ενσωματώσει τη φυσική στην σκέψη, στο λόγο και στις δράσεις σου – ίσως η φυσική λανθάνει και στη μουσικές του συνθέσεις – τον καθιστά ένα ιδιαίτερο «χρήστη» και φορέα της επιστήμης της φυσικής.

Αν και ο ίδιος έχει αφήσει την εγκύκλιο και ακαδημαϊκή φυσική, η φυσική σαν τρόπος σκέψης και θέασης του κόσμου φαίνεται πως είναι πολύ ζωντανή μέσα του. Έχει μια μη-επαγγελματική -ερασιτεχνική, αλλά ίσως πιο ευρεία σχέση με την επιστήμη της φυσικής. Είναι παράδειγμα ανθρώπου που μία φαινομενικά τεχνική γνώση έχει ανάδραση στη ζωή του, στο λόγο και στο καλλιτεχνικό του έργο.

Στη συνάντησή μας αυτή θα συζητήσουμε περί φυσικής, φιλοσοφίας, κοινωνιολογίας, πολιτικής, μουσικολογίας ή ό,τι άλλο εσύ πιστεύει ως φυσικός και μουσικός (δύο διαπιστευμένες ιδιότητές του) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Φυσική και φιλοσοφία».

Ο λόγος που προσκαλούμε τον Δημήτρη Αποστολάκη δεν είναι για να ακούσουμε την τελευταία εξέλιξη από ακαδημαϊκού τύπου έρευνες αλλά να ακούσουμε αυτό που αφήνει η φυσική ως απόσταγμα, ως εργαλείο σε όσους είναι εξερευνητές του εαυτού τους, της κοινωνίας, του σύμπαντος τους.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος φυσικός για να παρευρεθεί στην εκδήλωση. Ο Αποστολάκης είναι ένα παράδειγμα που μπορεί να σκανδαλίσει παρόμοιες συμπεριφορές σε ανθρώπους με άλλο ή και καθόλου επιστημονικό υπόβαθρο. Άλλωστε στην εποχή της τεράστιας πληροφορίας, στόχος μας θα πρέπει να είναι ο μεταβολισμός των γνώσεών μας σε κάτι δημιουργικό.

Είσοδος ελεύθερη

Μετά το τέλος της εκδήλωσης η βραδιά θα συνεχιστεί στο χώρο της λέσχης, Ελ. Βενιζέλου 84, με χαλαρή συζήτηση, ψήσιμο και αλκοόλ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
02/04/2017
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας Υδραγωγείο
Τηλέφωνο:
6940980810
Email:
info@ydragogeio.gr
Ιστότοπος:
http://ydragogeio.gr/

Χώρος Διεξαγωγής

Δημοτικός Κινηματογράφος Αστέρας
Ασκληπιού 4
Νέα Ιωνία,