.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Γενική Συνέλευση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου

12/10/2015 | 19:00

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

https://leftmove.wordpress.com/

6995719642 aristeri_kinisi_per@hotmail.com

Περιστεριώτισσες, Περιστεριώτες

Η Γενική Συνέλευση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου συγκαλείται την Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 7μμ στο Πολιτικό – Πολιτιστικό Στέκι της Κίνησης (Ακροπόλεως 18 και Ιάσονος).

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου είναι μια πολιτική αγωνιστική δημοτική συλλογικότητα που λειτουργεί και δρα εδώ και πάνω από 20 χρόνια.

Ο λόγος ύπαρξής της είναι αποκλειστικά η εκπροσώπηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας του Περιστεριώτικου λαού. Αυτών που είναι οι πολλοί, αλλά δεν έχουν «φωνή» ούτε στο αστικό πολιτικό κοινοβουλευτικό σύστημα ούτε στα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Των εργαζόμενων, νέων, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών που βλέπουν τις ζωές τους να συντρίβονται καθημερινά από τον οδοστρωτήρα του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους. Που βιώνουν την ανεργία, την ακρίβεια, την φοροκαταιγίδα, την διάλυση των δημόσιων αγαθών παιδείας – υγείας κλπ. Που αντιμετωπίζουν την προοπτική ή να πεινάσουν άνεργοι ή να μεταναστεύσουν ή να γίνουν οι δούλοι του 21ου αιώνα με 300 ευρώ χωρίς ωράριο και δικαιώματα στις μαύρες μέρες και τις λευκές νύχτες του σύγχρονου μεσαίωνα της εκμετάλλευσης.

Των κατοίκων στις γειτονιές που πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, που βρωμοκοπάνε με την πρώτη ζέστη λόγω της σκουπιδοχαβούζας στο Άλσος, που δεν έχουν ανθρώπινες παιδικές χαρές και ελεύθερους χώρους για τα παιδιά τους, που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν σε πεζοδρόμια που δεν υπάρχουν, που πληρώνουν υπέρογκα δημοτικά χαράτσια χωρίς αντίκρυσμα. Που είναι αντιμέτωποι καθημερινά με έναν δήμο γδάρτη, που λειτουργεί σαν αδυσώπητος «επιχειρηματίας» ο ίδιος κόβοντας ταρίφες στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στο δημοτικό ωδείο, στους δημοτικούς κινηματογράφους. Έναν δήμο που λειτουργεί ως «εξυπηρετήριο» διάφορων επιχειρηματιών και εργολάβων σε βάρος της πλειοψηφίας των κατοίκων. Που ξεσπιτώνει κατοίκους από ολόκληρες γειτονιές για να εξυπηρετεί ημέτερους βαρώνους της φτηνής διασκέδασης που παρανομούν ανοιχτά και προκλητικά.

Όλων αυτών που προσδοκούν δυναμική αντίσταση, ρήξη και ανατροπή για το σύνολο της μαυρίλας που έχει συσσωρευτεί στον ουρανό τους. Που θέλουν να φέρουν τον ήλιο ΟΙ ΙΔΙΟΙ με συλλογική αγωνιστική δράση και με κοινωνική αλληλεγγύη, χωρίς να περιμένουν κανέναν «μεσσία».

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου έχει πρωτοστατήσει σε κάθε τοπική και κεντρική αγωνιστική διεκδίκηση για κάθε θέμα που αφορά εκείνους που χωρίς αυτούς «κανένα γρανάζι δεν γυρνά».

Λειτουργεί πάντα ολομελειακά και δημοκρατικά. Όλες οι αποφάσεις για τις θέσεις και τις δράσεις της παίρνονται από τις Γενικές της Συνελεύσεις και ενδιάμεσα από τα Ανοικτά Συντονιστικά της. Οι διαδικασίες αυτές είναι πάντα ανοικτές και δημόσιες, όπου συμμετέχουν Περιστεριώτισσες και Περιστεριώτες ως φυσικά πρόσωπα και ως αυτόνομες προσωπικότητες. Στην Αριστερή Κίνηση δεν υπάρχουν «κλειστές πόρτες» και «κονκλάβια».

Θεωρούμε πως η γραφειοκρατία και τα παζάρια
ηγεσιών είναι αστική σαβούρα που έχει διεισδύσει μέσα στο λαϊκό κίνημα και στην αριστερά, για αυτό απεχθανόμαστε με φανατισμό τέτοια φαινόμενα.

Θεωρούμε πως στις διαδικασίες μας και στις δράσεις μας έχει θέση η καθεμία / ο καθένας που θέλει να έχει συμβολή στον αγώνα για την ανατροπή της μαυρίλας των μνημονίων, της εκμετάλλευσης, της ευρωασφυξίας, της δικτατορίας του κεφαλαίου.

Η καθεμία / ο καθένας που θέλει να συμβάλλει στον αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στο Περιστέρι για όλους τους Περιστεριώτες, για εμάς και για τα παιδιά μας.

Για να πάρουμε τις ζωές μας και τις γειτονιές μας στα χέρια μας !

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
12/10/2015
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση: