.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“Από τη Γη στη Σελήνη” – Προβολή στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

10/06/2016 | 21:00

Παρασκευή 10/6, στις 21:00, στο κοσμοδρόμιο της ταράτσας στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, εκτοξευόμαστε “Από τη Γη στη Σελήνη”, με κυβερνήτη τον σκηνοθέτη της ταινίας Angelos Spartalis. Σας περιμένουμε!

Υπόθεση: Στην Αμερική του 1869, oι πολεμοχαρείς κλαίνε τη μοίρα τους γιατί ο πόλεμος έχει τελειώσει και έχουν πέσει σε απραξία. Αναπολούν το ένδοξο παρελθόν, νιώθοντας άβολα με τα πένθιμα ρούχα που παλιώνουν αχρησιμοποίητα στις ντουλάπες και με το βαμβάκι που ξαναφυτρώνει στα χωράφια, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Ιούλιος Βερν.

Τότε ακριβώς έρχεται ο Πρόεδρος του Τηλεβολικού Συλλόγου Ιμπεϋ Μπαρμπικάν να δώσει τη λύση, ανακοινώνοντας ένα σχέδιο για τη ρίψη οβίδας από τη Γη στη Σελήνη. Η πράξη αυτή θα αποτελέσει την πρώτη ουσιαστική επικοινωνία του ανθρώπου με τον δορυφόρο της Γης ενώ θα δοξάσει και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα πέρατα του πλανήτη.

H πρώτη ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους είναι χειροποίητα κατασκευασμένη με την τεχνική του κολάζ, κλείνει το μάτι στην υψηλή αισθητική και το άφθονο γέλιο, ενώ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ιουλίου Βερν.

* Είσοδος: Δωρεάν / Αναψυκτικά και ποτά σε τιμή ενίσχυσης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10/06/2016
Ώρα:
21:00
Κατηγορία Εκδήλωση: