.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου

20/12/2014 | 12:00

 

Όχι άλλη “παράταση” για τη δίκη της Χρυσής Αυγής! – Ισόβια στους δολοφόνους!
ΑΣΥΛΟ – ΣΙΤΙΣΗ και ΣΤΕΓΑΣΗ στους ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 20.12, 12 μ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Η προφυλακισμένη ηγεσία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ετοιμάζονται, κλείνοντας στα τέλη Μαρτίου το 18μηνο της προφυλάκισης, να φορέσουν ξανά το κουστούμι του «πολιτικού». Θα προσπαθήσουν να επανανομιμοποιήσουν την παρουσία τους σχεδιάζοντας την προπαγάνδα τους γύρω από το γνωστό παραμύθι ότι είναι «θύματα πολιτικής σκευωρίας».

Στόχος τους, μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό κατάρρευσης των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι να μπορέσουν να καρπωθούν την αγανάκτηση των δεξιών ψηφοφόρων για τα ψέματα Σαμαρά. Ο Μιχαλολιάκος και η συμμορία του ελπίζουν με ένα καλό ποσοστό στις εκλογές να καταφέρουν να ξεπλύνουν το αίμα από τα χέρια τους και να ξαναβάλουν την Χρυσή Αυγή στο πολιτικό παιχνίδι.

Σε αυτό τους το σχέδιο, τα κόμματα της συγκυβέρνησης Σαμαρά τροφοδοτούν τους νεοναζί και με έναν άλλον τρόπο, την ίδια την πολιτική τους ατζέντα. Δίπλα στη συνέχιση της λιτότητας, έχουμε τον ρατσισμό ενάντια στους Σύριους μετανάστες στη πλατεία Συντάγματος και τον «νόμο και την τάξη» της καταστολής των ΜΑΤ ενάντια σε όσους αντιδρούν.
Είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο να μην επιτρέψουμε ούτε στην Χρυσή Αυγή, ούτε σε κάθε επίδοξο Λεπέν όπως ο Μπαλτάκος να δημαγωγούν σήμερα – και να παίξουν τον ρόλο της «αντιπολίτευσης» στην περίπτωση που η Αριστερά κερδίσει τις εκλογές, αύριο. Γι’ αυτό, το να ξεκινήσει τώρα η δίκη και να καταδικαστούν οι φασίστες είναι μια κεντρική πολιτική μάχη με τεράστια σημασία.

Το να παραμείνουν οι νεοναζί στην φυλακή περιορίζει την δυνατότητά τους να οργανώνονται (κλείσιμο γραφείων, υποχώρηση της δολοφονικής δράσης των ταγμάτων εφόδου) και μέσα σε προεκλογική περίοδο, οι αποκαλύψεις για όλη την πλούσια γκάμα της εγκληματικής δράσης και των διασυνδέσεών τους μπορούν να τσακίσουν την δική τους προπαγάνδα με όλα τα μέσα και τις πλάτες που διαθέτουν στα ΜΜΕ.

Δίπλα σε αυτή τη μάχη για να γίνει η δίκη και να μην περάσει ο φασιστικός τρόμος μέσα στα δικαστήρια, το εργατικό κίνημα και η νεολαία δεν πρέπει να τους αφήσουν ούτε μια σπιθαμή γης στους δρόμους, στις γειτονιές και τους εργασιακούς χώρους. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά επαγρύπνηση.
Η μόνη δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει ότι οι νεοναζί θα παραμείνουν στις τρύπες τους, είναι η ίδια που έχει καταφέρει εδώ και δύο χρόνια να τους περιορίσει και να τους απομονώσει: το αντιφασιστικό κίνημα.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20/12/2014
Ώρα:
12:00
Κατηγορία Εκδήλωση: