.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ανοιχτό κάλεσμα για ένα αυτο-οργανωμένο Pride

24/11/2015 | 19:00

Τον τελευταίο μήνα έχει ανοίξει στη Θεσσαλονίκη η συζήτηση γύρω από τη δημιουργία ενός Pride, του οποίου η διοργάνωση θα βρίσκεται στα χέρια της ίδιας της lgbtqia+ κοινότητας, καθώς και αλληλέγγυων προς την κοινότητα κινημάτων και ατόμων που επιθυμούν να συμβάλουν. Μέχρι τώρα έχουν γίνει τρεις συναντήσεις -στα πλαίσια συγκρότησης μιας Πρωτοβουλίας για ένα αυτo-οργανωμένο Pride- από διάφορες συλλογικότητες, οργανώσεις και άτομα με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες, των οποίων όμως κοινή επιθυμία είναι ο διάλογος αυτός να διευρυνθεί μέσα από ένα ανοιχτό κάλεσμα.

Με βάση τις κουβέντες που πραγματοποιήθηκαν, τέθηκε ως κύριος προβληματισμός η ανάγκη ανάδειξης θεματικών, οι οποίες έως τώρα έμπαιναν στο περιθώριο από τις προηγούμενες διοργανώσεις, όπως ιδίως η διεύρυνση της συζήτησης γύρω από το τρανς ζήτημα, η πολυσυντροφικότητα, οι εναλλακτικές μορφές οικογένειας, η αμφισεξουαλικότητα, οι εμπειρίες που προκύπτουν από την intersex ταυτότητα, καθώς και από τον ασέξουαλ προσανατολισμό.

Περαιτέρω, η μέχρι σήμερα πορεία των προηγούμενων διοργανώσεων φαίνεται πως έχει οδηγήσει σε μια σταδιακή αποδυνάμωση των κινηματικών διεκδικήσεων και σε μια απαξίωση της ιστορικής σημασίας του Pride, κάτι στο οποίο έχει συμβάλει και η εμπορευματοποίηση του θεσμού. Σε αντίθεση με αυτή τη συλλογιστική, τέθηκε η ανάγκη τα Pride να γίνονται χωρίς καμία χορηγία, αλλά να σχεδιάζονται και να αυτο-χρηματοδοτούνται «από τα κάτω», μέσα από αντι-ιεραρχικές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έτσι ώστε να μπορεί η καθεμία και ο καθένας να συμβάλει με τον τρόπο τ@.

Για να μην περιοριστεί πάλι η προσφορά του 5ου Pride σε δύο μέρες «χρονομετρημένης ελευθερίας» και για να μην αποκλείονται οι ριζοσπαστικές φωνές και οι ανάγκες του lgbtqia+ κινήματος, καλούμε όποι@ συλλογικότητα, άτομο ή οργάνωση θέλει να πάρει μέρος στο ανοιχτό κάλεσμα την Τρίτη 24/11, ώρα 19:00 στο Στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης (Ερμού 23).

Το event στο facebook εδώ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24/11/2015
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση