.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ανοικτή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για την Ουκρανία

01/09/2014 | 19:00

image002

Κάλεσμα αντιφασιστικής αλληλεγγύης στο λαό της Ουκρανίας

Ανοικτή σύσκεψη Δευτέρα 1/9/14, 7μμ, ΕΚΙ

Πολύ σοβαρές είναι οι εξελίξεις σε πολεμικό, διπλωματικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο στην Ουκρανία τις τελευταίες μέρες. Η συνέχιση των βομβαρδισμών των φασιστικών Ουκρανικών δυνάμεων της κυβέρνησης του Κιέβου με την άμεση στήριξη ΗΠΑ-Ε.Ε εναντίων πόλεων και αμάχων στη νοτιοανατολική Ουκρανία, στις περιοχές των ρωσόφωνων, σε συνδυασμό με την επιθετικότητα των φασιστών και των ναζιστικών δυνάμεων («δεξιός τομέας») στο Κίεβο που απειλούν να ηγηθούν μιας πολεμικής εκστρατείας και πιέζουν το πολιτικό σκηνικό της Ουκρανίας σε ακόμα αντιδραστικότερη κατεύθυνση, αλλά και οι εκατέρωθεν οικονομικές κυρώσεις της Ε.Ε. και της Ρωσίας, οι οποίες έχουν ευρύτατο αντίκτυπο σε μια σειρά χώρες, είναι μόνο η μία κορυφή του παγόβουνου.
Τα διπλωματικά και στρατιωτικά επεισόδια είναι καθρέφτης των έντονων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, στον πόλεμο της ενέργειας, των σφαιρών επιρροής, της διείσδυσης κεφαλαίων, της γεωπολιτικής στρατηγικής αντιπαράθεσης στην ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή σοβαρότατες συνολικές εξελίξεις που σηματοδοτούν την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που οξύνονται και παίρνουν ευρύτερες διαστάσεις, όπως δείχνει και η αυξανόμενη πολεμική δραστηριότητα ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ. Όχι τυχαία βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρές πολεμικές συρράξεις όπως στη Γάζα-Παλαιστίνη, τη Συρία και το Ιράκ, τη Λιβύη, σε Αφρικανικές χώρες, κ.α.

Σημαντικό ζήτημα αποτελεί για τις δυνάμεις του κινήματος και ο ρόλος της ελληνικής συγκυβέρνησης και της ολιγαρχίας, δηλαδή η στρατηγική σύμπλευση με ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, η πλήρης συνεργασία και στήριξη στις επιθετικές ιμπεριαλιστικές κινήσεις των δυνάμεων του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα.

Είναι ανάγκη να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες για τα ζητήματα αυτά. Να ξεδιπλωθεί η διεθνιστική πάλη, η αλληλεγγύη και το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό κίνημα, στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Να σπάσει η σιωπή και η ελεγχόμενη «ενημέρωση»-προπαγάνδα των αστικών δυνάμεων και των ελεγχόμενων κυρίαρχων ΜΜΕ για τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Η «Αντιφασιστική Καμπάνιας για την Ουκρανία» που έχει συγκροτηθεί στην Ελλάδα από συλλογικότητες και δυνάμεις, συμβάλλει στην οργάνωση πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων με άμεσο αίτημα να σταματήσουν οι πολεμικές επιθέσεις κατά του λαού του Λουχάνσκ και των άλλων περιοχών της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, να αναπτυχθεί το κίνημα αλληλεγγύης στο λαό της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, να καταδικαστούν μαζικά οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι σχεδιασμοί ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.

Είναι πολιτική αναγκαιότητα να συγκροτηθεί και στα Γιάννενα μια επιτροπή αντιφασιστικής αλληλεγγύης των εξεγερμένων λαϊκών δημοκρατιών της «Νοβορωσίας». Να δημιουργεί μια τοπική επιτροπή της «Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία».

Για αυτό το λόγο το ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Ιωαννίνων καλεί τις αριστερές, αντικαπιταλιστικές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τους δημοκράτες πολίτες σε σύσκεψη την Δευτέρα 1/9/14 και ώρα 7 μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

ΝΑΡ για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

narhpeirou.blogspot.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
01/09/2014
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση: