.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνέντευξη Τύπου σχετικα με τη Δίκη του αστυνομικού της ομάδας ΔEΛTA που τραυμάτισε βαριά την Aγγελική Kουτσουμπού

09/10/2014 | 12:00

koutsoumpou

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 12 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος): Συνέντευξη Τύπου σχετικα με τη Δίκη του αστυνομικού της ομάδας ΔEΛTA που τραυμάτισε βαρια την Aγγελική Kουτσουμπού
Στις 13 Οκτωβρίου γίνεται η δίκη που αφορά στον βαρύ τραυματισμό της συντρόφισσας και μέλους του ΕΕΚ Αγγελικής Κουτσουμπού από αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τον Δεκέμβρη του 2009. Ήταν η πρώτη επιχειρησιακή δράση της νεοσύστατης, τότε, ομάδας ΔEΛTA στη διάλυση μαζικών διαδηλώσεων. Οι συνέπειές της επίθεσης ήταν δεκάδες τραυματίες και αθρόες συλλήψεις αγωνιστών που βρίσκονταν στο μπλοκ του ΕΕΚ.
Ο τραυματισμός της Αγγελικής σκανδαλωδώς χαρακτηρίστηκε «τροχαίο» και οδηγείται στο δικαστήριο λίγο πριν την παραγραφή του! Μάλιστα, “τυπικά σφάλματα” στη διαδικασία δημιουργούν εύλογες υπόνοιες ότι μεθοδεύεται αναβολή για τυπικούς λόγους η οποία σε συνδυασμό με την συμπλήρωση πενταετίας από την επίθεση ίσως οδηγεί το έγκλημα στην παραγραφή.(…)

Το αίτημα για την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της επίθεσης και του βαρύτατου τραυματισμού της Αγγελικής και των άλλων διαδηλωτών, μαζί με την απαίτηση να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες διαδηλωτές που σύρονται στα δικαστήρια πρέπει να γίνει αίτημα όλης της αριστεράς και κάθε αγωνιστή.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
09/10/2014
Ώρα:
12:00
Κατηγορία Εκδήλωση: