.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πρώτη μέρα του φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ στο Ηράκλειο

16/09/2016 | 18:00

 

Το φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ επιστρέφει δυναμικά! Δύο ημέρες και νύχτες με πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που επιχειρούν να προσεγγίσουν κορυφαία ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης, όπως είναι το ζήτημα των νέων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων στην Ελλάδα και τη Γαλλία, οι δραματικές εξελίξεις στην Ανατολή, ο ρόλος της Ε.Ε. και οι ηρωικές αντιστάσεις των λαών.

Όπως πάντα το φεστιβάλ των Αναιρέσεων θα είναι και μια μεγάλη γιορτή, μια όαση πολιτισμού των κάτω, της σύγχρονα λαϊκής και νεολαιίστικης έκφρασης. Συναυλίες, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, φθηνό βιβλιοπωλείο και μια σειρά άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται για 2 μερόνυχτα στο χώρο του φεστιβάλ.
Συγκεκριμένα:

Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη το φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του για μία ξεχωριστή βραδιά.
Την συναυλία θα ανοίξει η Λιζέτα Καλημέρη μαζί με το συγκρότημα Αρμός. Η Λιζέτα Καλημέρη συμπράττει με το συγκρότημα Αρμός με αφορμή την παλιότερη δισκογραφική συνεργασία τους και θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα , με επιτυχίες της γνωστής ερμηνεύτριας, κομμάτια που έχουν συνθέσει οι Αρμός στην μέχρι τώρα δισκογραφική παρουσία τους αλλά και διασκευές σε τραγούδια σπουδαίων συνθετών και σύγχρονων τραγουδοποιών , σε ένα πρόγραμμα γεμάτο συναίσθημα , ένταση και ρυθμό.

Στο τέλος της βραδιάς θα εμφανιστεί ο Γιώργης Μανωλάκης για ένα κρητικό γλέντι μέχρι το πρωί, όπου θα μας ταξιδέψει στη μουσική της Κρήτης με παραδοσιακούς ήχους με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Μαζί του θα εμφανιστούν: Γιανναδάκης Γιώργης (Λύρα), Παπατζάνης Γιάννης (Κρουστά), Σταυρακάκης Γιώργης (Λαούτο), Παρασχάκης Χαραλάμπος (Ασκομαντούρα).

4589000

Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη ένα δυνατό μουσικό γεγονός θα λάβει χώρα στο φεστιβάλ.
Την συναυλία θα ανοίξει ο Άγνωστος Χειμώνας από την γνωστή hip-hop band Ψυχόδραμα 07. Με στίχο που κινείται από τον εσωτερικό αγώνα μέχρι τον κοινωνικοπολιτικό θα μας μυήσει στα μυστικά του hip-hop. Στα decks θα βρίσκεται ο B-DIGITAL.

Στη συνέχεια στην σκηνή θα εμφανιστούν οι Γκα-Γκαν, μια πολύ δυνατή τοπική μπάντα του Ηρακλείου που συνδυάζει rock και blues μελωδίες εκτελεσμένες με το μοναδικό τους στυλ.

Τέλος στην σκηνή των Αναιρέσεων θα εμφανιστούν οι Villagers of Ioannina City Ανάμεσα σε πολλές και καλές μπάντες που έχουν ξεπηδήσει μέσα από την εγχώρια rock σκηνή, οι V.I.C αποτελούν κατά πολλούς το σημαντικότερο group που αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο ιδιαίτερος ήχος τους είναι μια μίξη ψυχεδελικού post rock και παραδοσιακού ήχου της Ηπείρου, ο οποίος χτίζεται με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πολυφωνικά και παραδοσιακό ηπειρώτικο κλαρίνο.

Οι πόρτες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 18:00 ενώ οι συναυλίες ξεκινάνε στις 21:30. Διοργάνωση ν.Κ.Α.-Ν.Α.Ρ. οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16/09/2016
Ώρα:
18:00