.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πάτρα :Εκδήλωση της συλλογικότητας attack στην ανεργία και την επισφάλεια

27/02/2016 | 18:00

 

 Κάλεσμα σε εκδήλωση

ΣΑΒΒΑΤΟ 27|2 στις 18:00

στην αίθουσα της ΕΒΕ, πλ. Όλγας (Αράτου 21, α΄όροφος)

Η συλλογικότητα attack στην ανεργία και την επισφάλεια – Πρωτοβουλία Πάτρας καλεί κάθε νέο, άνεργο, επισφαλώς εργαζόμενο στην εκδήλωση της με θέμα:

‘ Σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας- πως οργανωνόμαστε, πως τον ανατρέπουμε»

ομιλητές:
Πάνος Κουτσούκος, attack Αθήνας
Κατερίνα Περλιάνη, attack Πάτρας
Κώστας Καλαμπαλίκης, μέλος της Λάντζας Πάτρας

ü Να συζητήσουμε για τη φύση και το χαρακτήρα των προγραμμάτων ευέλικτης εργασίας, τις αλλαγές που αυτά φέρνουν συνολικά για τον κόσμο της δουλειάς. Να σχεδιάσουμε τα άμεσα βήματα παρέμβασης στο κύμα των νέων «ωφελούμενων» στα κοινωφελή προγράμματα που καλύπτουν όλο και μεγαλύτερο φάσμα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στους χιλιάδες εργαζόμενους στα voucher αλλά και σε όλους αυτούς που δουλεύουν στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα (call center, εμπόριο, επισιτισμός).

ü Να βάλουμε φρένο στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα της επισφάλειας και της ανεργίας! Να συζητήσουμε πως το εργατικό κίνημα θα αναμετρηθεί νικηφόρα με το μοντέλο εργασίας – ανεργίας που αυξάνεται με τη μορφή χιονοστιβάδας, πως μπορούν να συμβάλλουν οι εργατικές συσπειρώσεις και τα σωματεία γειτονιάς στη μάχη για την ανατροπή της επίθεσης.

ü Να επιδιώξουμε συστηματικά και αποτελεσματικά την προώθηση της αγωνιστικής, ταξικής αλληλεγγύης στη γειτονιά σε αντιπαράθεση με την υποκριτική αλληλεγγύη – φιλανθρωπία που αναπτύσσουν δήμαρχοι και αφεντικά. Να συμβάλλουμε ώστε να επανέλθει στις γειτονιές η συλλογικότητα και να ηττηθούν ο φόβος, ο κατακερματισμός του «διαίρει και βασίλευε», ο σύγχρονος κοινωνικός κανιβαλισμός.
Δεν αποδεχόμαστε ότι όλα είναι μάταια, ότι πρέπει να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε.
Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την ανατροπή τους!

Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι δημιουργούμε και που μας τον κλέβουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27/02/2016
Ώρα:
18:00
Κατηγορία Εκδήλωση: