.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μπάρμπα Θόδωρος Κουλίτσος: Αναμνήσεις από την Κατοχή/ Αποσπάσματα από την αδημοσίευτη τελευταία συνέντευξη του αγωνιστή Κυριακή 25/20 στο metadeftero.gr

25/10/2015 | 18:00

 

Αυτή την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6 το απόγευμα, η εκπομπή “Διά ταύτα και εφεξής” στο Μεταδεύτερο (www.metadeftero.gr) θα πραγματοποιήσει μία αναδρομή στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στην Κατοχή μέσω αποσπασμάτων από την τελευταία αδημοσίευτη συνέντευξη του αρχηγού του ΕΛΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, μπάρμπα Θόδωρου Κουλίτσου.

Αφορμή όλων αυτών ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου και τα 5 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που παρά το γεγονός ότι από τις 21 Απριλίου του 1944 ζούσε με μία σφαίρα στο κεφάλι, κατάφερε να επιβιώσει και με πλήρη διαύγεια να αφηγηθεί τις πραγματικές πτυχές της ιστορίας της Κατοχής.
Η τελευταία συνέντευξη του μπάρμπα Θόδωρου (διάρκειας 3 ωρών) δόθηκε λίγες ημέρες πριν πεθάνει στις 20 Σεπτεμβρίου 2010, ενώ το πλήρες κείμενό της δεν έχει δημοσιευτεί. Για πρώτη φορά αποσπάσματα θα ακουστούν στο Μεταδεύτερο και στην εκπομπή “Διά ταύτα και εφεξής”, για να διδαχθούμε για μία ακόμη φορά την ιστορία της Κατοχής από το ίδιο τον μπάρμπα Θόδωρο.

Αυτή την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 6 το απόγευμα στο Μεταδεύτερο (www.metadeftero.gr)
Παραγωγή – μουσική επιμέλεια: Ράνια Παπαδοπούλου
Links:

Σελίδα της εκπομπής στο facebook: https://www.facebook.com/stodiataftakaiefexis

Ακούστε τις προηγούμενες εκπομπές πατώντας εδώ: https://www.mixcloud.com/rania_papadopoulou/

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25/10/2015
Ώρα:
18:00