.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Κάλεσμα για τη δημιουργία κίνησης για την επισφάλεια και την ανεργία στο Ηράκλειο

25/03/2015 | 19:00 - 22:00

Πανεργατικός ξεσηκωμός - Απεργίες και συλλαλλητήρια παντού!

Ενώ ζούμε σε μία εποχή με τεράστιες δυνατότητες κάλυψης όλων των ανθρωπίνων αναγκών, η συντριπτική πλειονότητα του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας αναγκαζόμαστε σε ένα διαρκές κυνήγι επιβίωσης. Γινόμαστε μπαλάκι μεταξύ ανεργίας και επισφαλούς, ελαστικής, μαύρης και κακοπληρωμένης εργασίας. Σε έναν κόσμο που η ανεργία φτάνει στα ύψη και όσοι καταφέρνουν να εργάζονται δουλεύουν 12ωρα, 10ωρα και σαββατοκύριακα, το αίτημα για μείωση ωρών εργασίας με μισθούς αξιοπρέπειας είναι μονόδρομος. Η σταθερή εργασία, το επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους είναι στοιχειώδη προτάγματα για κάθε κοινωνία του 21ου αιώνα.

Το δικαίωμά μας στην εργασία και τα δικαιώματα που προκύπτουν από αυτήν και η συλλογική μας αξιοπρέπεια δεν παραχωρούνται από κανέναν μεσσία, κατακτιούνται από τη συλλογική μας οργάνωση και δράση. Απέναντί μας έχουμε τις κυβερνήσεις που προωθούν και υποστηρίζουν αυτήν την κατάσταση, την ΕΕ που μέσα από τις οδηγίες και τα ΕΣΠΑ απαιτεί τη συνέχιση και μεγέθυνση αυτής της κατάστασης και κάθε αφεντικό που θεωρεί τους εργαζόμενους αναλώσιμους στο βωμό της κερδοφορίας του.

Καλούμε τον κόσμο και τη νεολαία, όλους δηλαδή εμάς που δεν μπορούμε να εκφραστούμε συλλογικά, στη δημιουργία αυτής της πρωτοβουλίας, ώστε να παλέψουμε απέναντι στην καθιέρωση ενός καθεστώτος σύγχρονης δουλείας που μας επιφυλάσσεται. Για την επίτευξη δράσεων ενάντια στις μορφές ελαστικής απασχόλησης, τη διεκδίκηση δικαιωμάτων σε χώρους δουλειάς, την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους χώρους και συναδέλφους και τον τσαμπουκά απέναντι στην αυθαιρεσία των αφεντικών. Με αποφασιστικές αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις και μαχητική δράση.

Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα καλούμε σε:

ανοιχτή συνέλευση

την Τετάρτη στις 25 Μαρτίου και ώρα 19:00

στο αμφιθέατρο της παλιάς Ακαδημίας (Ανδρέα Παπανδρέου 8)

ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ:
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΟΥΣ!

Πρωτοβουλία ενάντια στην επισφάλεια και την ανεργία

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25/03/2015
Ώρα:
19:00 - 22:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Αμφιθέατρο της παλιάς Ακαδημίας
Ανδρέα Παπανδρέου 8
Ηράκλειο,
+ Χάρτης Google