.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ηράκλειο: εκδήλωση για τις εργασιακές συνθήκες στην έρευνα

Μάρτιος 7 | 19:00

Ο Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου καλεί το λαό του Ηρακλείου στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 7 Μάρτη στις 19.00 στην αίθουσα Ανδρόγεω με θέμα:

Έρευνα: εργασιακές συνθήκες, κατευθύνσεις και η δική μας απάντηση

με ομιλητές τους:
• Νίκο Ασπράγκαθο, Καθηγητή, Πανεπιστήμιο Πατρών
• Δημήτρη Κάσση, Συμβασιούχο Ερευνητή, Πρόεδρο Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΚΕΘΕ
• Μάνο Κτιστάκη, Υποψήφιο διδάκτορα, μέλος Συλλόγου Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου

Σε μια εποχή που όλες οι Κυβερνήσεις συμπνέουν και εφαρμόζουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ μειώνοντας την αξία της εργατικής μας δύναμης και αμφισβητώντας τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, είναι ανάγκη να αντιληφθούμε την κατάσταση συλλογικά και να απαντήσουμε μαζικά και οργανωμένα.

Ο χώρος της έρευνας δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι κατευθύνσεις αυτές εφαρμόζονται με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η απλήρωτη ή/και ανασφάλιστη εργασία αποτελεί συχνά τον κανόνα. Έχουν καθιερωθεί οι ατομικές συμβάσεις και υποκρύπτεται η εξαρτημένη σχέση εργασίας με το «μπλοκάκι». Το καθεστώς στο οποίο πραγματοποιείται η έρευνα σήμερα, οδηγεί στην εμπορευματοποίησή της, στις κατά παραγγελία ερευνητικές μελέτες, στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τελικά στη λειτουργία της ίδιας της έρευνας με σκοπό το κέρδος και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε με σκοπό τη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της έρευνας και με σαφή τη θέση ότι οι μάχες που θα δοθούν δεν είναι υπόθεση ενός συλλόγου αλλά όλων μας. Θα είναι μάχες σωματείων συντονισμένων στο επίπεδο των αποφάσεών τους και όποιες νίκες έρθουν θα είναι νίκες όλου του εργατικού κινήματος.

Σας καλούμε στην εκδήλωσή μας όπου θα συζητήσουμε την παρούσα κατάσταση και το είδος της έρευνας που επιδιώκουμε με την επιδίωξη να ακουστούν οι εμπειρίες και οι απόψεις όλων μας!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Μάρτιος 7
Ώρα:
19:00
Κατηγορία Εκδήλωση: