.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας: Φιλοξενία Γερμανών συνδικαλιστών και προβολή της ταινίας»Tungsten»

13/09/2016 | 19:30

 
Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα φιλοξενήσει Γερμανούς συνδικαλιστές και μέλη σωματείων στα πλαίσια διεθνών σχέσεων. Στις 7:30 μ.μ. θα παρακολουθήσουμε την προβολή της ταινίας «Tungsten*» του Γιώργου Γεωργόπουλου και θα ακολουθήσει συζήτηση και ενημέρωση γύρω από τις δράσεις της Εργατικής λέσχης και γενικά θέματα της καθημερινότητας στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων.

Λίγα λόγια για την ταινία:
Υπόθεση: Δυο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων, ένα ζευγάρι, μετανάστες, παιδιά, στριμωγμένοι στον τοίχο ενός αδιέξοδου χωματόδρομου στη καρδιά της Αθήνας. Αποκλεισμός, βία, ψυχολογικός κανιβαλισμός και αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος, σκιαγραφούν μια κοινωνία στα όριά της, ξεχασμένη στο σκοτάδι, όπως λέει χαρακτηριστικά ένας από τους πρωταγωνιστές. Θύτες και θύματα σε ρόλους που εναλλάσσονται, αποκαλύπτουν μία μηχανή πιο ισχυρή από τη βούληση τους: Την κρεατομηχανή των ληγμένων λογαριασμών, των άδειων καρτών και των πτωχευμένων ονείρων, που κινεί τη δράση έως το αδιέξοδο.

* Tungsten -W- (τουνγκστένιο ή βολφράμιο): μέταλλο με ατομικό αριθμό 74 και ατομικό βάρος 183,85. Έχει θερμοκρασία τήξης 3410±20 C° και θερμοκρασία βρασμού 5660C°. Είναι γνωστό για τις πολύ υψηλές του αντοχές στη θερμότητα αλλά και την υψηλή αγωγιμότητα του. Έχει το υψηλότερο σημείο τήξεως από όλα τα καθαρά μέταλλα και το δεύτερο υψηλότερο από όλα τα στοιχεία του Περιοδικού Πίνακα μετά τον άνθρακα. Γι’ αυτό και χρησιμοποιείται κυρίως στις ηλεκτρικές εφαρμογές (π.χ. στα πηνία των ηλεκτρικών λαμπτήρων).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13/09/2016
Ώρα:
19:30