.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Austerity: Στο διαδίκτυο η ταινία του Ρένου Γάβρη (βίντεο)


Πριν 2 χρόνια ο Ρένος Γάβρης ολοκλήρωσε μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο Austerity. Η ταινία είναι βαθύτατα εμπνευσμένη από την αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα. Με αφορμή την ημερομηνία θανάτου του (στις 04/04), ο Ρένος Γάβρης δημοσίευσε την ταινία για να μπορεί να την δει όποιος θέλει.

Η ταινία είναι 15 λεπτά και προβλήθηκε σε πολλά και σημαντικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και κέρδισε επτά βραβεία. Το Austerity έχει προβληθεί μεταξύ άλλων στο Raindance Film Festival, στο Los Angeles International Short Film Festival και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Απέσπασε το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο εθνικό διαγωνιστικό κομμάτι του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο London Greek Film Festival.

Ο Ρένος Γάβρης υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας. Πρωταγωνιστεί ο Αντώνης Κατσαρής. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Κώστας Σταμούλης.

 

Περισσότερα για την ταινία στην επίσημη ιστοσελίδα εδώΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz