.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Air France: Oι εργαζόμενοι πήραν στο κυνήγι τα αφεντικά (video)


H διοίκηση της Air France αποφάσισε περικοπές 3000 περίπου θέσεων εργασίας για την επόμενη διετία, με στόχο την εξοικονόμηση 170 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, στα ζημιογόνα τμήματά της.

Τέσσερα συνδικάτα των εργαζομένων είχαν εξαγγείλει για σήμερα απεργιακή κινητοποίηση. Εκατοντάδες εργαζόμενοι πραγματοποίησαν διαδήλωση κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι αρνούμενοι να διαπραγματευτούν την χειροτέρευση της θέσης τους, διέκοψαν τη συνεδρίαση κατά την οποία η διοίκηση ανακοίνωνε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας στους κοινωνικούς εταίρους. Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του επικεφαλής του ομίλου Air France/KLM.

Λίγο αργότερα ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας έντρομος, σκαρφάλωνε στην περίφραξη του κτιρίου, ενώ την ίδια τύχη είχε και ένα ακόμα στέλεχος της εταιρίας, ο οποίος φωτογραφήθηκε με σκισμένο πουκάμισο και σακάκι και με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον συνδράμουν.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα των εργαζομένων αναμένεται να προκηρυχτούν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τις προηγούμενες μέρες, η διοίκηση είχε ζητήσει από τους εργαζόμενους να πετάξουν εκατό ώρες παραπάνω κατ’ έτος, χωρίς  αυξήσεις και χωρίς επιπλέον ημέρες ρεπό, ενώ η γαλλική κυβέρνηση έχει εντείνει την πίεση προς τους εργαζόμενους με εκκλήσεις για «υπευθυνότητα». Τα σχέδια όμως αυτά απορρίφτηκαν από τους εργαζόμενους.

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις κόστους και σε απολύσεις προσωπικού (5.500  από 2012 έως τα τέλη του 2014).

Απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, Δευτέρα 5/10/2015:

………………………………………………………………………………………….Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz