.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


5 Ιουλίου: Δύο χρόνια από το περήφανο ταξικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού


Ράδιο ΠαντιέραΣήμερα στο «Ράδιο Παντιέρα» της ERTopen, 6μμ

……………..

Η ERTopen είναι εδώ και συνεχίζει!

Στην επέτειο των δύο χρόνων από το δημοψήφισμα του 2015 είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» που θα μεταδοθεί από το ραδιόφωνο της ERTopen το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου 2017, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00.

Καλεσμένοι στο στούντιο θα είναι:

Φλώρα Νικολιδάκη, περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και μέλος της Πρωτοβουλίας «ΔιΕΕξοδος»,

-ο Δημήτρης Μπελαντής, δικηγόρος και συγγραφέας, και

-ο Αντώνης Δραγανίγος, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στη διάρκεια της εκπομπής θα μιλήσουμε τηλεφωνικά με το στέλεχος του Εργατικού Αγώνα Γεράσιμο Αραβανή.

Σε μια συζήτηση που προμηνύεται ενδιαφέρουσα, θα αναζητήσουμε με τους τέσσερις συνομιλητές μας απαντήσεις για το τότε με το βλέμμα στους αναγκαίους αγώνες του σήμερα.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, σήμερα θα είναι ο Νίκος Ξηρουδάκης.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5, στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς στην Ελλάδα.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

3 Σχόλια στο "5 Ιουλίου: Δύο χρόνια από το περήφανο ταξικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού"

Ανώνυμα

«2 χρόνια μετά εξακολουθούμε να πουλάμε παπά». Παιδιά, το πράμα είχε βρομίσει από τότε- μην περιφέρετε το κουφάρι του στην πιάτσα, δεν τσιμπάει κανένας πια…

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

2 χρόνια μετά δεν έχεις καταλάβει το απλό: Ο λαός έδωσε μια μεγάλη μάχη, και ο όλος ΣΥΡΙΖΑ τον πούλησε. Και ο κόσμος, όντας μαθημένος να έχει την ανάγκη ενός ισχυρού πολιτικού στηρίγματος για να προχωρήσει, ΔΕΝ μπόρεσε να το πάει παραπέρα υπερβαίνοντας το ξεπούλημα του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίον είχε πιστέψει.

Ενα σπουδαίο μάθημα από αυτό το επίσης σπουδαίο και ιστορικό πια γεγονός:

α. Εάν δεν μπορέσουν (ή δεν θελήσουν) οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί να ηγηθούν του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ οργανωμένου λαού και του αγώνα για αποδέσμευση από την ΕΕ σε αντικαπιταλιστική/αντιϊμπεριαλιστική πορεία για την χώρα, ΔΕΝ θα το κάνει κανείς.

β. Το κενό το απεχθάνεται η φύση και η κοινωνία. Και όταν δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) οι κομμουνιστές (και οι αναρχικοί) τότε μπορούν (και τα κάνουν καπιταλιστικά φυσικά) οι πάσης φύσεως σοσιαλδημοκράτες (ΣΦΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ κλπ) ή οι ακόμα χειρότεροι.

γ. Χωρίς δημοκρατική οργάνωση του λαού και χωρίς οργανωμένες κομμουνιστικές συλλογικότητες, τίποτα δεν θα γίνει.

Ηλίας Τζ.
α. Κανά ιστορικό παράδειγμα; Π.χ. ο Ισπανικός εμφύλιος πόλεμος;!;! β. κενολογίες…. εν αμαρτίαις. γ. «δημοκρατική» οργάνωση του «λαού» εξασφαλίζει η αστική τάξη, προς το συμφέρον της. Οι «οργανωμένες κομμουν. συλλογικότητες» τι είναι; Το τσίρκο των αριστεροχωρικών; Με αυτό το τσίρκο μπορεί ποτέ να γίνει κάτι; ————————————————– 1. «Λαός» είναι η εργατική τάξη και οι σύμμαχοι της (όσοι, και όταν προαιρούνται – Στον 21ο αιώνα το ειδ. βάρος τους είναι απομειωμένο). 2. Η εργ. τάξη οργανώνεται στο «Κόμμα Νέου Τύπου», με βασική αρχή τον «Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό». Οι αποδέλοιποι σε κανά μέτωπο, εφόσον αποδέχονται τον ηγετικό ρόλο της Ε.Τ. και του ΚΝΤ. 3, Ο αναρχοκομμουνισμός είναι ένα νοητικό κατασκεύασμα των μικροαστών, που το μόνο, που μπορεί να καμαρώνει, είναι η Κροστάνδη. Αλλά αυτήν την έπνιξαν στο αίμα της οι Μπολσεβίκοι, γιατί με την Επανάσταση κανείς δε παίζει. 4. Οι χρεοκοπημένοι ουραγοί της 5/7/2015 καλά κάνουν να επανέρχονται στον τόπο του εγκλήματος. Για νάναι ο εξευτελισμός τους τέλειος. 5. Ο Αραβανής θα μιλήσει και για την Κυβέρνηση Τζανεττάκη; Θα ερωτηθεί, μέρες πούναι τώρα;
wpDiscuz