.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


4 χρόνια αυτοδιαχείριση στη ΒΙΟΜΕ – Διήμερο εκδηλώσεων – Ραδιοφωνικό Σποτ


Οι κυβερνήσεις πέφτουν μα οι αγώνες μένουν !

Τέσσερα χρόνια αυτοδιαχείριση στην ΒΙΟ.ΜΕ

Ένας χρόνος Εργατικό Ιατρείο

Πέρασαν πεντέμισι χρόνια από την εγκατάλειψη του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ από τους ιδιοκτήτες και της άμεσης αγωνιστικής αντίδρασης από εμάς τους εργαζόμενους, με την κατάληψη των εγκαταστάσεων και την επταήμερη / εικοσιτετράωρη περιφρούρηση, για να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη του εργοστασίου και σε δεύτερο χρόνο την λειτουργία του με μια άλλη φιλοσοφία προς όφελος των εργαζομένων και όχι των αφεντικών .

Από την στιγμή που αυτή η φιλοσοφία άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και να μην είναι μόνο λόγια γραμμένα σε ένα χαρτί πέρασαν τέσσερα χρόνια .

Τέσσερα χρόνια διαρκούς αγώνα για την νομιμοποίηση της λειτουργίας του εργοστασίου , τέσσερα χρόνια διαρκούς αγώνα για την χειραφέτηση των εργαζομένων που συμμετέχουν αλλά και του συνόλου της εργατικής τάξης , μέσα από τα προστάγματα που βγάζουμε εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι όπου συναποφασίζουμε για την πορεία του αγώνα, τέσσερα χρόνια προσπάθειας για να αποδείξουμε πως εμείς μπορούμε και μάλιστα καλύτερα από αυτούς !

Μια τετραετία ολόκληρη, όσο κρατεί θεωρητικά μια εκλεγμένη κυβέρνηση του ελληνικού κοινοβουλίου . Αν και εδώ πρέπει να πούμε πως από την αρχή του αγώνα μέχρι και σήμερα εμείς έχουμε δει έξι διαφορετικές κυβερνήσεις . Και αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη πως εμείς οι εργάτες τα καταφέρνουμε καλύτερα όταν βάζουμε στόχους ακόμα και από τους κυβερνόντες .

Τους κυβερνόντες αυτούς που κατέχουν την εξουσία και αποφασίζουν για το καλό μας , το καλό του συνόλου! Αυτούς που όταν είναι έξω από τα κέντρα των αποφάσεων λένε πως το δίκιο είναι με το μέρος μας και όταν χρειαστεί να πάρουν αποφάσεις δεν έχουν απαντήσεις .

Για αυτό απαντάμε εμείς και απαιτούμε : άμεση απρόσκοπτη νόμιμη λειτουργία του εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ , με εξαίρεση των οικοπέδων που πατάει πάνω το εργοστάσιο και την παραχώρηση στην συνεργατική εργαζομένων για την διατήρηση των θέσεων εργασίας . Ιδικά το οικόπεδο και τα κτίριο που έχει εξαιρεθεί από τον πλειστηριασμό να αποδοθεί τάχιστα με σκοπό την άμεση αδειοδότηση παραγωγής των φυσικών και οικολογικών προϊόντων, στο χώρο του εργοστάσιου . Και φυσικά την διευκόλυνση της έναρξης της προηγούμενης παραγωγής για την δημιουργία και νέων θέσεων εργασίας . Και αυτό να ισχύει για το σύνολο των εγκαταλειμμένων εργοστασίων όπου οι εργαζόμενοι θέλουν να τα λειτουργήσουν .

Ας βάλουμε το λιθαράκι μας όλοι μαζί συναγωνιστές, εργάτες και αλληλέγγυοι να ξανανάψουμε τα φουγάρα των εργοστασίων , να ξαναπάρουν μπρος οι μηχανές να νιώσουμε των ιδρώτα στο μέτωπο μας και να θρέψουμε τις οικογένειες μας με το μεροκάματο. Που αυτή την φορά όμως θα έχει μια βασική διαφορά , θα είναι μεροκάματο ελευθερίας και όχι της σκλαβιάς! Μεροκάματο που θα σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον!

Αγωνιστικά

οι εργαζόμενοι στην Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΘΗΝΑΣ πρατήριο ΒΙΟΜΕ Ψαρρών 33 Περιστέρι

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ
ΣΑBBATO 18/2 11.00 ΕΣΗΕΜ-Θ, Στρ. Καλλάρη 5, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΖΑΡΙ, ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/2 ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ.
ΛΑΕΡΤΟΥ 21, ΠΥΛΑΙΑ, Λεωφορεία Νο 2-3-8 Στάση Σ.Α.Σ.Θ. (Μια στάση πριν το ΙΚΕΑ)
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 14.00 ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΜΠΑΠ ΤΡΙΟ – ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΙΟΜΕ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

5 Σχόλια στο "4 χρόνια αυτοδιαχείριση στη ΒΙΟΜΕ – Διήμερο εκδηλώσεων – Ραδιοφωνικό Σποτ"

Β.Π.

«Μεροκάματο της ελευθερίας» παιδιά στον καπιταλισμό δεν υπάρχει… Μπορεί η λειτουργία του εργοστασίου από τους εργαζόμενους να ήταν μια κάποια λύση ΑΤΟΜΙΚΑ για τον καθένα τους, αλλά το να γίνεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ προς την εργατική τάξη και το κίνημά της και να ντύνεται με τα γνωστά αναρχοαυτοδιαχειριστικά παραμύθια του τύπου «νησίδες ελευθερίας στον καπιταλισμό» είναι απλά αποπροσανατολισμός και ενσωμάτωση.
Και στην τελική έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αυθεντικός πολιτικός εκφραστής αυτού του πράγματος και το μαζεύει στην περιβόητη Κ.ΑΛ.Ο («κοινωνική» και «αλληλέγγυα» οικονομία) και σου το σερβίρει «αριστερά» σαν δήθεν διέξοδο απ’ την ανεργία- γίνε «επιχειρηματίας» με εισόδημα 300 Ε και ζήσε «αυτοδιαχειριζόμενος» τη μιζέρια σου. Τι ψάχνεις ταξικά εργατικά κινήματα και επαναστάσεις και σοσιαλισμούς…
ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, δεν είναι άσχετη και η στάση που κράτησαν «επιφανή» μέλη του συγκεκριμένου «εγχειρήματος» στηρίζοντας εξώφθαλμα ΣΥΡΙΖΑ…

ελευθεριακός πάνθηρας *29

….μετρημένες στα δάκτυλα είναι τα κομμάτια της επαναστατικής αριστεράς και του α/α χώρου που στηρίζουν το παράδειγμα της βιο.με. για την αυτοδιαχείρηση και τον έλεγχο της παραγωγής από τους ίδιους τους εργαζόμενους….οι δυνάμεις του «χώρου» ασχολούνται με αυτά που ελπίζουν να γίνουν στην δευτέρα παρουσία ή με την μπατσαρία ή με τα εξασφαλισμένα κομμάτια των εργαζομένων (δημόσιο)…όσο για το προλεταριάτο και τα στρώματα που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας ή της μισθωτής εργασίας μόνοι τους προσπαθούν να σηκώσουν ανάστημα χωρίς να περιμένουν τους μεσσίες της «επαναστατικής πρωτοπορίας»….όλοι εμείς μπορούμε να πάρουμε τον έλεγχο της κοινωνίας και της παραγωγής όταν επιθυμήσουμε χωρίς να περιμένουμε τους μεσολαβητές για την ευτυχία μας….

Νίκος

Μάλλον δεν ξέρεις ότι μέλη της Αντιεξ.Κίνησης Θεσ/νίκης και άλλα από την αναρχική ομάδα «Μαύρο και Κόκκινο» βρέθηκαν απ’τις πρώτες στιγμές δίπλα στο εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ.Εξαρτάται πως εννοείς την ‘στήριξη’ προς τη ΒΙΟΜΕ.Για παράδειγμα τόσα live οικονομικής ενίσχυσης της ΒΙΟΜΕ έχουν γίνει σε Αθήνα,Σαλονίκη κλπ από αυτοδιαχειριζόμενα (αναρχικά) στέκια.
Πάντως γενικά διακρίνω μια διαρκή εμπάθεια απο μέρους σου προς τον αναρχικό χώρο στο σύνολό του,μέσα απο σχόλια σου,εδώ και στο Twitter.Να το κοιτάξεις.

ελευθεριακός πάνθηρας *29

ο Β.Π. βρίσκει την λύση στα ταξικα εργατικά κινήματα, επαναστάσεις και σοσιαλισμούς….ίσως και στο ΚΚΕ…περιμένουμε εδώ και δεκαετίες….το ζητούμενο είναι να επιβιώσουμε στην καπιταλιστική ζούγκλα με τους δικούς όρους και ανάγκες…εσύ μπορείς να περιμένεις την εργατική τάξη να ξυπνήσει….αλλά όταν παίρνει την ζωή στα χέρια της εσύ είσαι απέναντι γιατί δεν σε αφήνει το κόμμα που μας τραβάει για να γίνουν όλα κρατικά – κομματικά….όπως στον ολοκληρωτισμό που έφτιαξαν κάπου εκεί στην ανατολή αν θυμάσαι……

Β.Π.

χειρότερα κι από ΣΥΡΙΖΑ ακούγεσαι…

wpDiscuz