.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


29ο συνέδριο ΕΚΑ: Εκφυλισμός και διαλυτική πορεία του κυρίαρχου συνδικαλισμού


29-eka-sinedrioτης Σύλβιας Κοιλάκου

Με την εκλογή των νέων οργάνων ολοκληρώθηκε στις 28 και 29 Μάη το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ξεκίνησε την Κυριακή 22 Μάη όπου οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Νέα Πορεία και Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΜΕΤΑ – ΕΜΕΙΣ), αποχώρησαν, χωρίς καν να τοποθετηθούν, επιχειρώντας να το εκφυλίσουν.

Λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφιζε στη βουλή νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εν μέσω αναιμικών συγκεντρώσεων. Αυτή η εικόνα αποτυπώνει πλήρως την βαθιά κρίση, τον εκφυλισμό και τη διαλυτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας.

Στο 29ο Συνέδριο του ΕΚΑ αντιπροσωπεύτηκαν 95.891 συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι, 17.831 λιγότεροι από το προηγούμενο. Από τα 397 σωματεία του ΕΚΑ αντιπροσωπεύτηκαν τα 268, ενώ τα υπόλοιπα στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι ανενεργά.

Για ακόμα μια φορά κυριάρχησαν οι αντιπρόσωποι των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, ενώ ο ακραιφνής ιδιωτικός τομέας κατείχε περίπου το 45% της σύνθεσης του συνεδρίου.

Στις εκλογές ψήφισαν 1.161 αντιπρόσωποι (από 1.423), τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 1.148 (1.415). Η ΔΑΣ έλαβε 315 ψήφους (393) και 9 έδρες. Η ΕΑΚ 269 ψήφους (216 ως Αυτόνομη Παρέμβαση) και 7 έδρες (5). Η ΠΑΣΚΕ πήρε 198 ψήφους (221) και 5 έδρες (5). Η ΔΑΚΕ 125 ψήφους (156) και 3 έδρες (3). Η «Νέα Πορεία», 92 ψήφους (187) και 3 έδρες (4). Το ΕΜΕΙΣ πήρε 68 ψήφους (160) και 2 έδρες (3.) Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα πήρε 52 ψήφους (από 71) και 2 έδρες (2). 17 ψήφους έλαβε η παράταξη «Ρεσάλτο στη Γαλέρα» και 12 ψήφους πήρε η «Αυτόνομη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εργαζομένων», χωρίς να εκλέξουν έδρα. Στις εκλογές για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 216 (από 244). Η ΔΑΣ εξέλεξε 4 αντιπροσώπους, ΕΑΚ και ΠΑΣΚΕ από 3, ΔΑΚΕ 2, «Νέα Πορεία» 1, ΕΜΕΙΣ 3 και η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα 1 αντιπρόσωπο.

Το ΠΑΜΕ παραμένει πρώτη δύναμη καταγράφοντας σημαντική μείωση σε ψήφους. «Πληρώνει» το γεγονός ότι την προηγούμενη τριετία, παρέδωσε το ΕΚΑ στις δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού. Δεν είχε κανένα διαφορετικό αγωνιστικό σχέδιο από τις κυρίαρχες δυνάμεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με αποκορύφωμα την 48ωρη απεργία «φάντασμα» στην ψήφιση του ασφαλιστικού. Δεν συνέβαλε σε ένα κίνημα μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση και το νέο γύρο επίθεσης.

Σημαντική άνοδο καταγράφει η ΕΑΚ – Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΜΕΤΑ-ΕΜΕΙΣ), που λαμβάνει την δεύτερη θέση, διαμορφώνοντας ένα νέο πόλο εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «στεγάζει» την μεγάλη πλειοψηφία των συνδικαλιστών της ΛΑΕ, καθώς και τμήμα του ΕΜΕΙΣ (υπό τον Ν. Φωτόπουλο). Στην ΕΑΚ πρωτοστατούν δυνάμεις που ακολουθούν λογικές «εργασιακής ειρήνης», όπως εκφράζονται στα σούπερ μάρκετ, στην ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων κλπ. Ενδεικτική είναι η δημόσια τοποθέτηση του Α. Καλύβη, στελέχους της ΛΑΕ σχετικά με το συνδικαλιστικό κίνημα: «Φροντίζουμε να ενισχύουμε τις ανακατατάξεις που θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι να περιχαρακωνόμαστε απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ακροατήριο που μας ενδιαφέρει και θα είναι αρνητικό να απομονωθούμε πιεζόμενοι από έναν αδικαιολόγητο σεχταρισμό στο όνομα μιας καθαρότητας που δεν αφορά τους εργαζόμενους»!

Από το χώρο του ΜΕΤΑ προέκυψαν δύο μικρότερα ψηφοδέλτια. Το «Ρεσάλτο στην Γαλέρα», επιδιώκοντας την καταγραφή της «πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ» και η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Παρέμβαση, από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν πήραν έδρα. Το εναπόμειναν ΕΜΕΙΣ κατέγραψε σημαντική πτώση λόγω και της «μετακόμισης» αρκετών συνδικαλιστικών στην ΕΑΚ. Η ΠΑΣΚΕ καταγράφει άνοδο σε ποσοστό, ως αποτέλεσμα των συσχετισμών που διαμορφώθηκαν διαχρονικά σε ΔΕΚΟ – Τράπεζες, αλλά και της πιο «ιστορικής» εκπροσώπησης των τάσεων υποταγής, συνδιαλλαγής και «εξαίρεσης», από την συνδικαλιστική αριστοκρατία που τη συγκροτεί. Αντίστοιχα η ΔΑΚΕ διατηρεί σχεδόν το ίδιο ποσοστό.

Η Νέα Πορεία (διάσπαση ΔΑΚΕ, εργοδοτικοί συνδικαλιστές των τραπεζών) καταγράφει μεγάλη πτώση, χάνοντας μία έδρα, γεγονός που οφείλεται στην μη νομιμοποίηση από το συνέδριο (και στη συνέχεια από τα δικαστήρια) του σωματείου της Άλφα Μπανκ, στο οποίο είχε 63 αντιπροσώπους.

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα συμμετείχε στις εκλογές με μαζικό ψηφοδέλτιο αντιπροσώπων από 20 περίπου σωματεία. Παρά την μείωση σε ψήφους διατηρεί τις 2 έδρες. Χάνει 4 αντιπροσώπους από σωματεία που δεν νομιμοποιήθηκαν. Σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο έχει απώλειες σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, ενώ καταγράφει νέες δυνάμεις (επισιτισμός, φάρμακο, ιδιωτική υγεία κ.ά.). Το αποτέλεσμα αναδεικνύει τις αδυναμίες του ανεξάρτητου ταξικού ρεύματος στον ιδιωτικό τομέα. Τα πρόσφατα συνέδρια του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ αναδεικνύουν το τέλος εποχής του κυρίαρχου συνδικαλισμού. Η απομαζικοποίηση των συνδικάτων και οι αρνητικοί συσχετισμοί υπέρ του παλιού και νέου κυβερνητικού, εργοδοτικού και ευρωενωσιακού συνδικαλισμού, θέτουν συγκεκριμένα καθήκοντα στην κατεύθυνση της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.

Πηγή: ΠΡΙΝΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 71.11% ( 9
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

41 Σχόλια στο "29ο συνέδριο ΕΚΑ: Εκφυλισμός και διαλυτική πορεία του κυρίαρχου συνδικαλισμού"

Κώστας

«Εμφανίστηκε το Ρεσάλτο» λέει, για να εκφράσει την πρωτοβουλία για την ανασυγκρότητηση του ΜΕΤΑ, μάλιστα.

Καμία αποτίμηση τι είναι το Ρεσάλτο, τι είναι η Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση, και η διάσπαση του ΜΕΤΑ, και πως στέκεται η καινούργια γραμμή που αντικατέστησε το «να διασπαστεί το ΜΕΤΑ για να κάνουμε κοινή δράση» με το «καμία κοινή δράση ποτέ και πουθενά ακόμα και αν το ΜΕΤΑ διασπάστηκε και δεν έχει πια καν όλο το αριστερό ρεύμα».

Κώστας

alfonso

Βάστα Κώστα, βάστα. Το Ρεσάλτο είναι-ακόμα τουλάχιστον-οργανικό κομμάτι του ΜΕΤΑ. Οι άνθρωποι δήλωσαν ότι θέλουν να δώσουν τη μάχη εντός ΜΕΤΑ τους επόμενους μήνες. Δεν αποτελεί διάσπαση λοιπόν αλλά πρωτοβουλία-τάση ΕΝΤΟΣ του ΜΕΤΑ. Όταν ξεκαθαρίσει με το ΜΕΤΑ θα συζητήσουμε, όπως ήδη συζητήσαμε με τους σ/φους.

Κώστας

ξανά γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαινεις.

το ΜΕΤΑ διασπάστηκε.Δεν υπάρχει καμία …τάση εντός του ΜΕΤΑ είναι άλλη παράταξη. Επειδή η ταξική πλευρά είναι συντριπτική πλειοψηφία στο δημόσιο, διεκδικεί το όνομα. Καμία γραμμή δεν υπάρχει, και σίγουρα τίποτα δεν υπάρχει που να δικαιολογεί το το «ΜΕΤΑ είπε» που λες ότι δίνει κάποια μάχη εντός του ΜΕΤΑ με την έννοια που υποννοείς.Υπάρχει ήδη άλλη παράταξη σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο και τριοτοβάθμιο επίπεδο, να μην αρχισω να αραδιάζω τώρα ατελείωτη σειρά κειμένων και άρθρων, Θα βάλω μια, είναι αυτο … τάση εντός μιας ενιαίας παράταξης που είναι και οι ΣΥΝΕΚ ?

http://www.ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/meta-kladikes/20961-meta300516-20961

Δεν μιλάω για το Ρεσάλτο μόνο, η διάπσπαση είναι παντού

Κώστας

Ανώνυμα

Κώστα εσύ δεν θεςνακαταλάβεις και λές ψέμματα: Το ΜΕΤΑ ΔΕΝ διασπάστηκε. Ανάρτησε κάποια ανακοίνωση στο κάτω-κάτω. Οταν φύγετε από το ΜΕΤΑ, οκ να συνεργαστούμε. Στο έχουμε ματαπει: εμείς συριζα νο2 ΔΕΝ θα γίνουμε.

Επίσης, στην ιστοσελίδα του, ΔΕΝ υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την διάσπαση που λές! Τόσο κρυφή είναι;;:

http://www.ergasianet.gr/index.php

Κώστας

Δεν είμαστε στο ΜΕΤΑ για να φύγουμε και στο site του ΜΕΤΑ υπάρχουν γύρω στις 30 ανακοινώσεις για την διάσπαση του.σε όλα τα επίπεδα (πρώτο, δέυτερο, τρίτο)

Επίσης ούτε οι σύντροφοι που είναι στο ΜΕΤΑ θα φύγουν από το ΜΕΤΑ, το ΜΕΤΑ διασπάστηκε και δεν έχει σήμερα ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καν όλο το αριστερό ρεύμα αλλά αρνήστε πάλι κάθε κοινή δράση γιατί πάντα ήσασταν με τον μονοκομματικό συνδικαλισμό τύπου ΠΑΜΕ.

Είναι τουλάχιστον θράσος να βάζεις και το link και να λες ότι δεν υπάρχουν οι ανακοινώσεις ποντάροντας ότι ο καθένας θα … βαριέται να πατήσει και να κοιτάξει

Κώστας

Ανώνυμα

Κώστα είσαι παλαβιάρης.

Συνυπάρχεται ή όχι στο ΜΕΤΑ με ηγεμονική την γραφειοκρατική/κρατική/εργοδοτική λογική στυλ Θάνου Βασιλόπουλου; Ναι ή όχι;;

Στην ΛΑΕ κάνουν ή όχι κουμάντο συνδικαλιστές τύπου Βασιλόπουλου; ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ!! Ασε μας λοιπόν! Οταν θα ηγεμονεύσει στην ΛΑΕ μια λογική ταξικού συνδικαλισμού, τα ξαναλέμε!

γνώστης

Κώστας

¨Οχι είναι η απάντηση.

1 Δεν είμαστε στο ΜΕΤΑ είμαστε στις Παρεμβάσεις.

2 Το ΜΕΤΑ διασπάστηκε, ο Βασιλόπουλος και οι συριζαίοι δεν είναι στο ΜΕΤΑ μετά την διάσπαση του.

3. Το θέμα ΛΑΕ είναι άλλο θέμα, μην συνεργάζεστε με την ΛΑΕ αν σας χαλάει ότι παριστάνει ο Βασιλόπουλος το μέλος της, και κανένα κουμάντο δεν κάνει βέβαια στην … ΛΑΕ. Το αριστερό ρεύμα βέβαια δεν έχει στηρίξει το ΜΕΤΑ που τα έσπασε με τον Βασιλόπουλο και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό εκθέτει σαν ακόμα πιο ακραίο τον σεχταρισμό της άρνησης της συνεργασίας με το ΜΕΤΑ με μοναδικό επιχείρημα ότι έχει μέλη της ΛΑΕ !!

Κώστας

Λ.Ι.

Εδώ όλα τα ονόματα των ψηφοδελτίων που κατέβηκαν στο ΕΚΑ
http://www.eka.org.gr/images/anak/EFOREYTIKH_EPITROPH_PRAKTIKO_NO_2_%20250516.pdf
εδώ η διακήρυξη της ΕΑΚ που λέει ότι στηρίζεται από το ΜΕΤΑ

http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-koinonia/20808-meta200516-20807
«Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), συμμετέχουμε και στηρίζουμε το ευρύ, ενωτικό, ταξικό και ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης (ΕΑΚ).»
Το ΕΑΚ είναι το κοινό σχήμα που συμμετέχουν Συριζαίοι, Λαετζήδες και Βασιλόπουλος & ΣΙΑ
Αυτά προς το παρόν και για ότι νεότερο τα ξαναλέμε

Κώστας

ωραία απόδειξη … μη ύπσρξης της διάσπασης η παράθεση των θέσεων της μιας από τις 2 παρατάξεις που προέκυψαν από την διάσπαση, συγκεκριμένα στο ΕΚΑ

ευχαριστώ ΛΙ για την προσκόμιση αποδείξεων περι της διάσπασης του ΜΕΤΑ αν και δεν χρειάζεται, όλοι το ξέρουμε πως το ΜΕΤΑ διασπάστηκε

όλα τα λεφτά το ότι η ΕΑΚ «λέει ότι στηρίζεται από το ΜΕΤΑ» και συ βέβαια ΛΙ συμφωνείς με τον … Βασιλόπουλο.

Μπράβο σου

Κώστας

alfonso

Κώστα, όχι φούμαρα και ψέματα, επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν τα των συνδικαλιστικών… Η συνεργασία ΜΕΤΑ-ΕΜΕΙΣ στο ΕΚΑ (ΕΑΚ ονομάστηκε το ψηφοδέλτιο αυτό) εξέλεξε 7 έδρες, τις οποίες κατέλαβαν 3 ΣΥΡΙΖΑίοι, 3 μέλη της ΛΑΕ και ένας από την παράταξη Φωτόπουλου (του γνωστού της ΔΕΗ). Αντίστοιχα έγινε στη ΓΣΕΕ. Ποιά διάσπαση και φούμαρα; Επίσης, οι κεντρικοί συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ ψηφίζουν και εμφανίζονται σαν ΕΝΙΑΙΑ παράταξη σε όλα τα όργανα (π.χ. ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, κ.α.). Ποιά διάσπαση; Ακόμα και το Ρεσάλτο που κατέβηκε στο ΕΚΑ δήλωσε πως είναι στο ΜΕΤΑ (και στον τίτλο του ψηφοδελτίου του) και πως θα δόσει το επόμενο διάστημα τη μάχη ΕΝΤΟΣ του ΜΕΤΑ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί… ΟΧΙ άλλη παραπληροφόρηση παρακαλώ.
Τώρα αν τα μέλη της ΑΡΑΝ που ήταν στα σχήματα-Παρεμβάσεις παρέμειναν σε αυτά και δεν πήγαν στο ΜΕΤΑ, πολύ καλά έκαναν και κάνουν. Αλλά όχι φούμαρα για το ΜΕΤΑ!!!

Κώστας

το ΜΕΤΑ διασπάσηκε σε πρωτοβάθμιο, δευτεροβάθμιο επίπεδο, η ΕΑΚ δεν είναι ΜΕΤΑ, δεν είναι σοβαρό να χρεώνεις σε μια παράταξη τι κάνει μια άλλη παράταξη,

αν νομίζεις ότι θα σας αφήσουμε να γελοιοποεείται τις Παρεμβάσεις έτσι είσαι γελασμένος

Κώστας

Κώστας

και τριτοβάθμιο, το ξέχασα. Τώρα, η άποψη ότι όσοι ψηφίζουν στην χ ψηφοφορία μαζί, σε ένα τριτοβάθμιο όργανο πχ είναι μαζί, δεν αντέχει σε κριτική και εμείς ψηφίζουμε με διάφορους στα διάφορα θέματα κατά καιρούς, δεν είμαστε ενιαία παράταξη.Προφανώς η διάσπαση γίνεται αυτές τις μέρες, η ίδρυση της νέας παράταξης ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο, πότε το έβγαλες το συμπέρασμα ? Έγινε σήμερα ξέρωγω ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ?

επειδή όμως η συζήτηση έτσι δεν γίνεται με τα πόδια κάτω και το κεφαλι πάνω ας γίνουμε συγκεκριμένοι,

αυτό εδώ είναι διάσπαση ή όχι ? http://www.ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/meta-kladikes/20961-meta300516-20961

κάτι μου λέει ότι δεν θα απαντήσεις

Κώστας

Κώστας

sorry για το spamarisma αλλά πρόσεξε allfonso τι λες.

στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, πριν την διάσπαση του ΜΕΤΑ, το ΜΕΤΑ ήταν ενιαίο. (όντως)

στο συνέδριο της ΓΣΕΕ η ΕΑΚ έβγαλε λες 3 άρα … δεν έγινε διάσπαση.Η ύπαρξη δηλ της μιας από τις 2 παρατάξεις μετά την διάσπαση είναι απόδειξη της μη διάσπασης !!!

το ΜΕΤΑ δηλ δεν έχει διασπαστεί μας λες, πριν και μετά την διάσπαση του και αποδεικνύεται από το ότι η ΕΑΚ κατέβηκε στο συνέδριο. Έπρεπε δηλ το Ρεσάλτο να τους δείρει ξέρωγω, να μην κατέβουν. Επίσης κατέβηκε και η ΔΑΚΕ, άρα με αυτή την λογική ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ είναι μια παράταξη.

Το Ρεσάλτο μας λες ότι λέει πως είναι ΜΕΤΑ. Προφανώς αλλά το Ρεσάλτο επίσης λέει πως η ΕΑΚ δεν είναι ΜΕΤΑ και πως είναι εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός, αυτό γιατί δεν μας το λες ?

«Από την άλλη, η ΕΑΚ δεν είναι διατεθειμένη να έρθει σε ρήξη με λογικές και πρακτικές κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που παρασιτούν στο συνδικαλιστικό τοπίο του ιδιωτικού τομέα της Αθήνας, καθώς αποτελούν τμήμα της, παρά τις προσπάθειές μας για το αντίθετο.» http://www.ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/synd-kin/21066-meta020616-21066

δεν έχεις ξαναδεί διεκδίκηση του ονόματος σε μια διάσπαση ? ¨Οταν έγινε η ΚΝΕ -ΝΑΡ ήταν ίδια οργάνωση με την ΚΝΕ ?

Κώστας

alfonso

Άλλα αντ΄ άλλων… Ξεμπερδέψτε τα και μετά μιλάμε… Η διάσπαση που δεν είναι διάσπαση, αλλά διάσπαση μη ανακοινωμένη, δηλαδή στη σφαίρα της φαντασίας, είναι φαντασιακή κατάσταση διασπασμένη από την πραγματικότητα που έχει διάσπαση και διάσταση με τη λογική… Καληνύχτα

λαθραναγνώστης

«Το ΠΑΜΕ παραμένει πρώτη δύναμη καταγράφοντας σημαντική μείωση σε ψήφους. «Πληρώνει» το γεγονός ότι την προηγούμενη τριετία, παρέδωσε το ΕΚΑ στις δυνάμεις………»
Εκπληκτική ανάλυση!
Το σύνολο όλων των συνδικαλιζόμενων στο ΕΚΑ μειώθηκε μεν κατά 17 – 18000, αλλά, όλα κι όλα….., η μείωση των ψήφων στο ΠΑΜΕ, οφείλεται στο ότι «πληρώνει που παρέδωσε..μπλα μπλα μπλα……»
Ημάρτησα Χριστέ μου, ημάρτησα που παρέδωσα το ΕΚΑ στις δυνάμεις του σκότους και δεν δέχτηκα να γίνω αχυράνθρωπος του φωτός…….!!!
…….και δίκαια η τιμωρία μου να ακούω τέτοιες μπαρούφες!!!

Ανώνυμα

Kαλά, το ΔΑΣ/(ΠΑΜΕ) έχασε το 20% της προηγούμενης δύναμής του σε ψήφους, σχεδόν αναλογικά με την μείωση της συμμετοχής. Παρόλα αυτά υπάρχει θέμα ασφαλώς, που θα αντιμετωπιστεί και θα το μάθουμε. Ακριβώς γιατί ΔΕΝ «παρέδωσε» κλπ., σε αντίθεση με τους νεροκουβαλητές των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ κλπ.
Για την ΑΤΕ, δηλαδή τους νεροκουβαλητές, που έχασε το 27% της δύναμής της ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΟ ΘΕΜΑ, πέρα από τις φιοριτούρες της τελευταίας παραγράφου;
Το χούϊ του «πασόκα» βγαίνει τελευταίο……

Ηλίας Τζ.

Kαλά, η ΔΑΣ υποχώρησε σε αριθμό ψήφων κατα 20%, όση και οι αναλογία της μείωσης των ψηφισάντων, με την ευγενή συνδρομή των δικαστικών αρχών, των εργοδοτικών, και την γνωστή αντι-ΠΑΜΕ σιδηρά ιερά συμμαχία κλπ. Ακριβώς γιατί δεν κουβάλησε νερό στον «κυρίαρχο συνδικαλισμό», ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΤΕ (και άλλοι….). Αλλά μια οργάνωση επαναστατική δεν μπορεί να συμβιβάζεται με αυτές τις προφανείς εξηγήσεις και σίγουρα θα αναζητήσει βαθύτερες εξηγήσεις για να προσαρμόσει καλύτερα την ταχτική της. Και θα τις μάθουμε….
Η ΑΤΕ, που έχασε το 27%, η καϋμενούλα…..
….θεωρεί ότι …ανταμείφθηκε(!) για το γνωστό νεροκουβαλητό της, και αρκείται στις φιοριτούρες της τελευταίας παραγράφου;
Καλή προκοπή, παιδιά! Πάντα τέτοια!

Ηλίας Τζ.

Nα και ένα πολύ περιεκτικότερο και ΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟ κείμενο, για το τι έγινε τελικά στο «Συνέδριο» του ΕΚΑ:
http://www.902.gr/sites/default/files/MediaV2/20160613/anakoinosi_tis_das_gia_to_29o_synedrio_toy_eka.pdf
…και όπου φαίνεται πολύ αδρά, γιατί ο «σεχταρισμός και η καθαρότητα» αφήνουν κάποιες χαραμάδες ελπίδας!
Σκεφτείτε να είχε κάνει το ΠΑΜΕ …..»αριστερό» προεδρείο», και μάλιστα από το προηγούμενο «Συνέδριο»! Με αυτές τις …ρόμπες της εργοδοσίας και της νοθείας, την ΜΑΦΙΑ του συνδικαλισμού!

Ανώνυμα

Οκ και αυτό γιατί γίνεται μόνο στο ΕΚΑ; Γιατί μας λέτε παντού ότι η γραμμή του ΠΑΜΕ είναι τα αναλογικά- αντιπροσωπευτικά προεδρία; Και πως εξηγείται αυτή η αναντιστοιχία στο ΕΚΑ; Γιατί λέτε άλλα εδώ κι άλλα εκεί; Γιατί δεν έχετε ενιαία γραμμή;

Ανώνυμα

Λαθραναγνώστη, τι λες θα κάνει τώρα το ΠΑΜΕ; Λες να γίνει αχυράνθρωπος του φωτός;;

λαθραναγνώστης

Ανώνυμε, βασικά το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, δεν πρόκειται να γίνουν αχυράνθρωποι κανενός!

Ανώνυμα

Εντάξει λαθραναγνώστη θα το δούμε σύντομα!

λαθραναγνώστης

Τελικά, δεν έγινε!
(όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο)

Κώστας

alfonso για την ανακοινωμένη διάσπαση μιλάμε

Καλημέρα

Κώστας

alfonso

Κώστα, μιας και σήμερα έγινε η συγκρότηση του νέου ΔΣ του ΕΚΑ που προέκυψε από το πρόσφατο συνέδριο να σε ρωτήσω: Το νέο προεδρείο του ΕΚΑ είναι: Πρόεδρος ο Μυλωνάς (ΛΑΕ), Γραμματέας Κουλούρης ΠΑΣΚΕ και τα άλλα ΔΑΚΕ. Το προεδρείο αυτό το ψήφισαν η συνεργασία ΜΕΤΑ-ΕΜΕΙΣ, η ΠΑΣΚΕ Παναγόπουλου και η ΔΑΚΕ. Το ΜΕΤΑ τι θέση έχει γι΄ αυτό; Και κυρίως η ΛΑΕ τι λέει για αυτό, δηλαδή ότι τα μέλη της συμμετέχουν με τον σκληρό παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στο προεδρείο του μεγαλύτερου εργατικού κέντρου της χώρας, από τη θέση του προέδρου κιόλας!!!

Κώστας

δεν είναι δυνατόν ρε allfonso ακόμα να μην έχεις καταλάβει τι λέω.

δείξε μου το Ρεσάλτο μέσα σε όλα αυτά που λες.

ότι το αριστερό ρεύμα δεν στηρίζει την διάσπαση του ΜΕΤΑ (Ρεσάλτο, ΜΕΤΑ Εκπαιδευτικών κλπ) το έχω πει 200 φορές.

Κώστας

alfonso

Κώστα, φιλική συμβουλή: Μια λες ότι είσαστε (ποιοί;) στις Παρεμβάσεις. Μετά λες για το Ρεσάλτο. Μετά λες άσε την ΛΑΕ και βρείτε τα με το ΜΕΤΑ. Όποιος πατάει σε 2 βάρκες, πόσο μάλλον σε 3 βάρκες, πέφτει μέσα και πνίγεται…

Κώστας

σ alfonso στις Παρεμβάσεις είμαστε όσοι είμαστε στις Παρεμβάσεις, στην ΑΡΣΙ πχ ή στις Παρεμβάσεις ΔΕ. Επίσης είναι δικαίωμα μας να λέμε ότι δεν είναι παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ ΚΚΕ ή της ΛΑΕ, του ΜΕΡΑ ή της ΕΝΑΝΤΙΑ, για να αναφέρω διάφορα πολιτικά μέτωπα και οργανώσεις στα οποία κατά καιρούς συμμετείχαν δυνάμεις που πολιτικοσυνδικαλιστικά ήταν/είναι στις Παρεμβάσεις. Μπορεί επίσης κάποιος να είναι στις Παρεμβάασεις αλλά όχι στην ΛΑΕ ή το ΜΕΡΑ, η΄την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή την ΕΝΑΝΤΙΑ, γίνεται από τότε που υπάρχουν Παρεμβάσεις, ή από τότε που υπάρχουν ΕΑΑΚ. Είναι βασικό φυσιογνωμικό στοιχείο του ριζοσπαστικού συνδικαλιστικού ρεύματος των σχημάτων και μόνο μια κριτική του ΚΚΕ αυτό το ονομάζει πάτημα σε πολλές βάρκες

αν είμαι στις Παρεμβάσεις μπορώ να λέω καλή κουβέντα για το Ρεσάλτο, δεν το απαγορεύει κάτι.Ίσα ίσα με δεδομένο το κεκτημένο της μη κομματική στοίχησης των Παρεμβάσεων είναι επιβεβλημένο να βλέπεις τις δυνατότητες διεύρυνσης του ριζοσπαστικού συνδικαλιστικού ρεύματος, είναι επιβεβλημένο να λες καλή κουβέντα για εκεί που την δικαιούνται

Κώστας

alfonso

Καλή κουβέντα πες. Μεγάλη μπουκιά μην φας… Προφανώς δεν κατάλαβες τη φιλική συμβουλή μου. ΟΚ, δεν πειράζει. Δεν μίλησαν για τις Παρεμβάσεις, ούτε για κομματική ένταξη. Μίλησα για τον αχταρμά με τη ΛΑΕ, το ΜΕΤΑ, το Ρεσάλτο, κλπ Είναι φανερό ότι υπάρχουν διεργασίες. Ας γίνουν και εδώ είμαστε. Πάντως η ΛΑΕ είναι (έτσι θέλει να εμφανίζεται) ενιαίος σχηματισμός με όργανα και ενιαία έκφραση προς τα έξω (κόμμα-μέτωπο;). Άρα όταν τα στελέχη της αναλαμβάνουν προεδρεία με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-κυβερνητικό/εργοδοτικό συνδικαλισμό, δεν καλύπτεται κανένας εργαζόμενος με μια απάντηση ότι άλλοι είναι στο Ρεσάλτο, άλλοι στις Παρεμβάσεις και άλλοι στο ΜΕΤΑ… Κάποια θέση και απάντηση θα έχουμε για αυτά, ως ΛΑΕ; Δεν νομίζω…

Κώστας

δεν μιλάω για διεργασίες αλλά για τετελεσμένα. Η πιθανότητα, πχ, να ξαναενωθούν το ΜΕΤΑ εκπαιδευτικών με τις ΣΥΝΕΚ είναι ακριβώς όση είναι να ενωθούν οι Παρεμβάσεις με τις ΣΥΝΕΚ. Απέναντι σε αυτό ποια είναι η γνώμη σου για την στάση που πρέπει να έχουν οι Παρεμβάσεις ? Μου λες ότι η ΛΑΕ έχει πρόβλημα με τις αγκυλώσεις προς τον υποταγμένο συνδικαλισμό ? Το ξέρω, το λέμε πρώτοι,και το λέει τεράστιο κομμάτι της ΛΑΕ, τμήματος του αριστερού ρεύματος συμπεριλαμβανομένου, όλης της ΑΡΚ και του ΚΔ. Το λέει δηλ πολύ μεγάλο κομμάτι συριζογενών της ΛΑΕ, και δεν το λέει μόνο, παίρνει και έμπρακτες πρωτοβουλίες. Το πρόβλημα δεν είναι βέβαια ότι δεν είναι όλοι στην ίδια παράταξη, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Ούτε ότι έχει μέλη, ΠΕ και όργανα, προφανώς καλά κάνει και τα έχει, είναι μέτωπο και όχι ψηφοδέλτιο. Επίσης η ΛΑΕ εμφανίζεται προς τα έξω ως μέτωπο και όχι κόμμα, είναι σαφές αυτό.

Κώστας

Ανώνυμα

κωστα μου, το μετωπο ΛΑΕ ηγεμονευεται σε πολιτικο, οργανωτικο, συνδικαλιστικο επιπεδο, απο την γραφειοκρατία και στο συνδικαλιστικο, απο τον εργοδοτικο/γραφειοκρατικο συνδικαλισμο.

οπότε, ΔΕΝ υπάρχει κανενας λογος να γίνει μια κεντρικη πολιτικη συνεργασια ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ ΛΑΕ. εαν καταφερετε να αλλαξετε την ΛΑΕ, οκ. αλλιως ΟΧΙ

τυριον

Κώστας

τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω

για την άρνηση κάθε κοινής δράσης στο εργατικό κίνημα από το ΝΑΡ μιλάμε

για το ότι το «να διασπαστεί το ΜΕΤΑ» αποδείχτηκε παραμύθι.

μέτωπο με προαπαιτούμενο τον κομμουνισμό προφανώς δεν θα κάνουμε

Κώστας

Ανώνυμα

Τι κάνεις Κώστα, «κουκιά σπέρνω παιδιά….»

Κώστα στο ΜΕΤΑ ηγεμονεύει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΛΑΕ. Οσο αυτό δεν το καταλαβαίνεις και ΔΕΝ ΘΕΣ να το καταλάβεις, τζάμπα καίει η λάμπα.

Μετωπο ΣΥΡΙΖΑ νο2 ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

τύριον

Κώστας

τύριον ξύπνα, διασπάστηκε, βρες κάτι άλλο, γίνεσαι ρόμπα

Κώστας

Ανώνυμα

τι λες βρε Κωστάκη μου;;;

Μπορεί το ΜΕΤΑ ν διασπάστηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως:

α. Κατεβαίνετε μαζί στην ΓΣΕΕ
β. Ηγεμονεύουν στο ΜΕΤΑ οι αντιλήψεις του γραφειοκρατικού εργοδοτικού συνδικαλισμού από συνδικαλιστές της ΛΑΕ, αυτή την φορά!

Μην πουλάς τρελα αδερφέ μου!!

Για του ς παραπάνω λόγους άλλωστε, η ΑΡΑΝ διασπάστηκε από το ΜΕΤΑ και κατέβηκε χώρια στο ΕΚΑ! Αμα στο ΜΕΤΑ ηγεμονεύσουν λογικές ταξικού εργατικού συνδικαλισμού, βεβαίως να συνεργαστούμε! Αλλιώς Κωστέα μου, εμείς ΣΥΡΙΖΑ νο2 δεν θα κάνουμε!

τύριον

Κώστας

1 η ΑΡΑΝ δεν ήταν στο ΜΕΤΑ για να διασπαστεί από το ΜΕΤΑ που στο ΕΚΑ κατέβηκε ως Ρεσάλτο χωρίς δηλ ΣΥΡΙΖΑ και Βασιλόπουλο. Αυτό που λες για γραφειοκρατικό εργοδοτικό συνδικαλισμό είναι η ΕΑΚ, άλλη παράταξη δηλ. Είναι σαν να κατηγορείς τις Παρεμβάσεις για ότι κάνει η ΕΑΚ, πλάκα πλάκα υπάρχει αυτό το φαινόμενο, ΚΚΕ και ΠΑΜΕ λέγεται να κατηγορείς μια εντελώς άλλη παράταξη για το τι κάνει μια άλλη

2. στον συνέδριο της ΓΣΕΕ δεν είχε γίνει η διάσπαση του ΜΕΤΑ πότε το «κατεβαίνετε μαζί στην ΓΣΕΕ» δεν εχει λογική, μια διάσπαση δεν έχει γίνει πριν γίνει.

Μην πουλάς τρέλλα αδερφέ μου !!

Κώστας

Βαγγέλης Κωνσταντίνου

Σοβαρά; Το ΜΕΤΑ είναι ένας άλλος πόλος εργοδοτικού συνδικαλισμού;
Χμ, Πως και πότε θα σωθούν οι εργαζόμενοι από εσας τους επαναστάτες ταξικούς !!!!
Και το «Ρεσάλτο» τι ακριβώς είναι; Ποιος είναι ο ρόλος τους; Πέρα από μια σέχτα που διασπά τους εργαζόμενους και την Αριστερά τι άλλο είναι εκτός από τους Λαφαζανικούς και το αλισβερίσι στο συνέδριο της ΛΑΕ;

Κώστας

το Ρεσάλτο είναι το ΜΕΤΑ στο ΕΚΑ

Κώστας

keti
Κώστας
wpDiscuz