.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


2/7/89, συγκυβέρνηση Τζαννετάκη: Ο Γ. Ρούσης μιλάει στην Παντιέρα


Με την αφορμή της μαύρης «επετείου» του σχηματισμού της άθλιας συγκυβέρνησης Τζαννετάκη, που εξέθεσε –δυστυχώς, όλη- την Αριστερά στα μάτια του κόσμου της εργασίας, ζητήσαμε από τον καθηγητή Γιώργο Ρούση ένα πολιτικό σχόλιο.

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί, ολόκληρη την σύντομη συνέντευξη που μας παραχώρησε ευγενικά. Το ηχητικό της τηλεφωνικής συνομιλίας μας, συνοδεύουν φωτογραφίες αρχείου.

Σκληρός στις εκφράσεις του ο Γιώργος Ρούσης, περιγράφει ως πρώτη απόδειξη της νοοτροπίας της συνεργασίας των τάξεων και του συμβιβασμού την συγκυβέρνηση Τζαννή Τζαννετάκη.

“Σημερινή έκφραση αυτής της συμπόρευσης, που για μένα είναι μία ταξική προδοσία, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με άλλη μορφή αλλά με το ίδιο περιεχόμενο, με την εφαρμογή δηλαδή από την Αριστερά της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που σημαίνει του καπιταλισμού της εποχής μας.»

«Είναι η συνέχεια της ίδιας λογικής ενσωμάτωσης της Αριστεράς στο κυρίαρχο σύστημα», συμπλήρωσε.

«Όπως τότε η Αριστερά ενσωματώθηκε και τυπικά, μέσω της κυβέρνησης Τζαννετάκη, στο κυρίαρχο σύστημα, έτσι και σήμερα –και δεν είναι τυχαίο ότι στην κυβέρνηση βρίσκονται και ίδια πρόσωπα», προσέθεσε αναφερόμενος στην συμμετοχή του Γ. Δραγασάκη στην τότε και την σημερινή κυβέρνηση.

«Όσες δυνάμεις θέλουν να λέγονται αριστερές σήμερα, θα πρέπει να τοποθετηθούν ξεκάθαρα σ’ αυτό το θέμα. Τα λάθη επιτρέπονται, αλλά γι’ αυτό υπάρχει και η αυτοκριτική», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει: «Καλύτερα να κάνουμε εμείς την αυτοκριτική μας, παρά να ανεχόμαστε να μας κάνουν κριτική οι αντίπαλοι. Για παράδειγμα, καλύτερα να λέμε τη δική μας κριτική αντίληψη για τον ‘‘υπαρκτό σοσιαλισμό’’, παρά να περιμένουμε να μας λένε όσα μας λένε».

Άλλο ένα δείγμα ρεφορμιστικής πολιτικής, χαρακτήρισε σε ερώτηση για την τότε ΕΟΚ – σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, την θέση όχι της ρήξης αλλά της κριτικής μέσα από την πορεία.

«Το αυθόρμητο αντιΕΕ αίσθημα, που πηγάζει από την αντικειμενική πραγματικότητα, από το ‘είναι’ των ανθρώπων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε σε άλλο σημείο, πρέπει η Αριστερά να το αναβαθμίσει πολιτικά αν δεν θέλουμε να το καρπώνεται πολιτικά η ακροδεξιά, όπως συμβαίνει με την Λεπέν στη Γαλλία.

 

Τη συνέντευξη, εκ μέρους της Παντιέρας, πήρε ο Νίκος Ξηρουδάκης

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 51.82% ( 11
Συμμετοχές )



30 σχόλια στο “2/7/89, συγκυβέρνηση Τζαννετάκη: Ο Γ. Ρούσης μιλάει στην Παντιέρα

  1. lathranagnostis

    Τι θα ήταν ο Τρωικός Πόλεμος χωρίς το παραμύθι της Ωραίας Ελένης? Ένα απλό πλίατσικο και μια σφαγή!
    Τι θα ήταν το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χωρίς το “89”? Ακόμα μια αποστασία από το ΚΚΕ!
    Οι διάφορες κινήσεις στην ιστορία και στην πολιτική, αναζητούν τους “νομιμοποιητικούς τους μύθους” για να αποκτήσουν “γκλαμουριά” και να ξεφύγουν από την κοινοτυπία.

    Reply
    1. εργάτης

      Ναι, ναι, η ίδια καραμέλα: μύθος νομιμοποιητικός η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ για 9 μήνες το ’89. Μύθος το ότι το ΚΚΕ ψήφισε την ίδρυση της πανάθλιας ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

      Αχ φίλε λαθραναγνώστη, η κομματική τύφλωση υπονομεύει τον κομμουνισμό.

      Reply
      1. ανώνυμος

        1. Η “Κυβέρνηση Τζανετάκη” θες να πείς πως ….δεν είναι …καραμέλα;

        2. ..ενώ η “κρατική” του …Χατζάρα (!, αν δεν τον πρόλαβες, να σου εξηγήσω…) ….
        ΗΤΑΝ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΠΑΝΑΘΛΙΑ;

        3. Να υποθέσουμε, ότι ο …Λαός(!) έχασε …”κατακτήσεις” εξ αιτίας της αλλαγής του μονοπωλίου της αστικής ενημέρωσης;

        Θέλει το “πασοκ” να κρυφτεί, μα η χαρά δεν το αφήνει!

        Υ.Γ. Το ΚΚΕ, καλώς η κακώς, αντάλλαξε την απώλεια του μονοπωλίου του …Χατζάρα, με τον 902. Τουλάχιστον, δεν είχε πρόθεση να δώσει τίποτε δωρεάν στην αστική τάξη. Το πάλευε, έστω και με τα ατελή ιδεολογικά εφόδια της εποχής.
        Η διαφορά του ταξικού κόμματος, από τα διάφορα …πασοκ!
        .

        Reply
        1. Ανώνυμα

          Η κυβέρνηση Τζανετάκη είναι τόσο… καραμέλα όσο και η 6η ολομέλεια του 1956. Εκτός και αν η συμμετοχή του ΚΚΕ σε 2 αστικές κυβερνήσεις, στην αρχή με ΝΔ και μετά με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είναι πιο ασήμαντη από όσα έκανε (ή δεν έκανε συνήθως) ένας συνδικαλιστής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάπου κάποτε.
          Όσο για την ΕΡΤ του Χατζάρα πρώτη φορά ακούμε ότι το αντίδοτο που είχε η Αριστερά και το ΚΚΕ ήταν ο Τέρενς Κοίκ, ο Χατζηνικολάου και η Κανέλη (φάση ΜΕΓΚΑ, μετά πίστεψε). Για τον κακομοίρη το 902 τι να πει κανείς; Αφού έγινε μια οικονομική καταστροφή για το ΚΚΕ κατέληξε ελέω ΠΓ στα χέρια του ΜΑρινάκη (;) και έγινε το κανάλι-χαβούζα Ε

        2. ανώνυμος

          1. To KKE, ειδικά το σημερινό, δεν συμμετείχε σε καμία αστική Κυβέρνηση. Το προ 28-ετίας ΚΚΕ, που απαρτιζόταν στελεχικά κατά ~80% από τους αγαπημένους φίλους σας, της ΠΦΑ, αρχικά μόνο υποστήριξε την πρώτη και στη συνέχεια μπήκε συμβολικά στην επόμενη. Γιατι δεν ήθελε να μείνει εσαεί “λοιπή δημοκρατική η ξερωγώ αριστερή δύναμη” να λιβανίζει την σοσιαλδημοκρατία, όπως συνεχίζουν μέχρι σήμερα οι αριστεροχωρικοί.
          2. Κάνεις το χαζό. Το μόνο “αντίδοτο”, που διάλεξε το ΚΚΕ για τα ΜΜΕ ήταν ο …902! Ετσουξε; Ξυδάκι!
          3. Να ακούσω τις επιλογές του ΝΑΡ για την οργάνωση της αστικής μονοπώλησης της πληροφόρησης…
          Εγώ ξέρω, την εξής μία: Μονοπώλιο του πασοκο-Χατζάρα και να κλείσει ο 902!
          Διαφωνείς; Εν μέρει το πετύχατε.
          4. Γιατί είναι καλό να υπάρχουν ….ιδιωτικές εφημερίδες;!;! Επειδή είναι πιο προσιτές στους …μικρομεσαίους;!;!
          Θέλει ο πασόκας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει….
          5. Πιστεύεις πως ο Χατζάρας θα σε …προστάτευε από τους κουϊκ και Σία;
          6. Η Κανέλη, και πριν ..”πιστέψει” ήταν μια αξιοπρεπέστατη δημοσιογράφος, που ωρίμαζε συνεχώς. Μέχρι που ….”πίστεψε”! Μονοσήμαντη και συνεπής πορεία. Φωτισμένοι από κούνια είναι ως γνωστόν μόνο οι αριστεροχωρικοί!
          7. Στον Καπιταλισμό κανείς δεν είναι αμέτοχος των εγκλημάτων του- όλοι για κεφαλαιοκράτες δουλεύουμε, η κάνω λάθος; Οταν ρευστοποιείς περιουσιακά σου στοιχεία, κάποιος κεφαλαιοκράτης θα τα πάρει.
          Αλλά, ξέχασα, υπάρχουν και …καλοί κεφαλαιοκράτες, έτσι δεν είναι; Μπορούσε να …πουληθεί εκεί ο 902!!!
          Είπαμε, “θέλει ο πασόκας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει”….

        3. lathranagnostis

          Ποιός δεν θυμάται το αμίμητο, που πάλι το προωθούσαν και οι ΑΝΤΑΡΣΥοι, να λειτουργήσει ο 902 σε συνεργασία με την υπόλοιπη “αριστερά”, δηλαδή με τον ΣΥΡΙΖΑ!!
          Φαντάζεται κανείς το χουνέρι….?
          Καλύτερα να το σφάξω κυρά μου…….!!!!

        4. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          Φυσικά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΕΝ μίλησε ποτέ για κοινή τηλεόραση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η σωστή λύση θα ήταν να ανοίξει ο τηλεοπτικός και ο ραδιοφωνικός 902 στα πρωτοβάθμια σωματεία, σε συλλογικότητες κατοίκων στις γειτονιές όλης της χώρας, και σε κομμουνιστικές πολιτικές δυνάμεις. Φυσικά αυτό ΔΕΝ το ήθελε το ΚΚΕ, αντιθέτως, προτίμησε να πουλήσει τον 902 στους ακροδεξιούς και τον Μαρινάκη.

          Φίλοι του ΚΚΕ το να είστε τυφλοί ένεκα φανατισμού, κάνετε ζημιά στον κομμουνισμό.

        5. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          τι λες βρε ανιστόρητε; ΟΛΗ η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ είχε ψηφίσει ΥΠΕΡ της συγκρότησης και της συγκυβέρνησης ΝΔ/ΚΚΕ/ΣΥΝ και της οικουμενικής (ΝΔ/ΚΚΕ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΝ).

          Μόνο η αριστερή εσωκομματική τάση που μετά συγκρότησε το ΝΑΡ και την ΚΝΕ-ΝΑΡ ήταν εναντίον των 2 αστικών συγκυβερνήσεων.

  2. εργάτης

    Δυστυχώς, τόσο η έλλειψη έμπρακτων απαντήσεων στον εκφυλισμό του ανύπαρκτου σοσιαλισμού, όσο και η έλλειψη έξυπνων και αποφασισμένων επαναστατών, άρα και επαναστατικών συλλογικοτήτων, κάνει τους εξαθλιωμένους σε Ευρώπη και Ελλάδα να μένουν άπραγοι.

    Η σοσιαλδημοκρατία τύπου ΣΦΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, Εργατικοί στην Αγγλία και μελανσόν στην Γαλλία, στριφογυρίζει μέσα στην καπιταλιστική διαχείριση ή στην μελλοντική καπιταλιστική διαχείριση. ΔΕΝ θέλει να πάει παραπέρα.

    Οι κομμουνιστικές δυνάμεις είτε απλά δεν υπάρχουν, είτε παραμένουν προσκολημμένες σε σταλινικές/γραφειοκρατικές, τροτσκιστικές κλπ ιδεοληψίες. Λίγες κομμουνιστικές δυνάμεις όπως πχ το ΝΑΡ προσπαθούν για την κομμουνιστική επαναθεμελίωση που θα κάνει τον κομμουνισμό ξανά πρόταγμα των καταπιεσμένων

    Reply
  3. lathranagnostis

    Το εξωφρενικό με το ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ότι ενώ το ίδιο, παρά την στάση του το 89, προπαγάνδισε και πίεσε για την άνοδο στην εξουσία μιας από τις χειρότερες κυβερνήσεις που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, την δοσίλογη μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται ακόμα στο ΚΚΕ για το 89, για μια ολιγόμηνη κυβέρνηση συγκεκριμένου σκοπού. Αυτή του η συνολική στάση, αποδειχνει τέλεια, ότι το 89 για το ΝΑΡ ήταν πρόφαση για την αποχώρησή του και όχι πραγματική αιτία.
    Από την άλλη πάλι, το ΚΚΕ το 89, προσέφερε στον τόπο τεράστια υπηρεσία. Αναχαίτισε το ΠΑΣΟΚ και τον Αντρέα που όδευαν ολοταχώς προς συγκαλυμμένη δικτατορία. Αν δε είχε επιτευχθεί ολοκληρωμένα ο σκοπός εκείνης της κυβέρνησης και ο Αντρέας και οι επιτελείς του (Τσοχαντζόπουλοι κλπ…..) είχαν μπει από τότε στη φυλακή και είχε διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, σήμερα, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το χάλι. Αλλά βλέπετε, η αστική τάξη τότε, δεν ήθελε ακόμα να “κάψει” το χαρτί της- το ΠΑΣΟΚ και ο λαός δεν καταλάβαινε τον κίνδυνο που διέτρεχε…….Ήταν σαν να ρίχνεις μαργαριτάρια στα γουρούνια!

    Reply
    1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

      Λαθραναγνώστη, παραληρείς.

      1. Απο που και ως που το ΠΑΣΟΚ πήγαινε για….συγκαλλυμμένη…δικτατορία το ’89; Καλά έχεις ανάγκη ένα τέτοιο παραλήρημα για να δικαιολογήσεις μέσα σου την καπιταλιστική συγκυβέρνηση ΝΔ/ΚΚΕ/ΣΥΝ και την επίσης καπιταλιστική οικουμενική ΝΔ/ΚΚΕ/ΣΥΝ/ΠΑΣΟΚ;

      2. Από που και ως που το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προπαγάνδισε και…πίεσε (sic!!) για την άνοδο του ΤΣΙΡΙΖΑ στην εξουσία; Εχεις εκτεθεί αρκετες φορές. Δεν θα μπω στον κόπο, μπές εσύ στην κεντρική ιστοσελίδα του ΝΑΡ και την κεντρική ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και βρές κείμενα (ανακοινώσεις, θέσεις κλπ) από το 2011 και μετά και εκεί θα δεις την αλήθεια. Ο,τι δλδ ποτέ το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν προπαγάνδισαν και ακόμα περισσότερο ΔΕΝ πίεσαν για άνοδο του ΤΣΙΡΙΖΑ στην εξουσία.

      3. Το ΚΚΕ με την συμμετοχή του στις 2 καπιταλιστικές κυβερνήσεις του ’89, συνέβαλλε στην καπιταλιστική αναδιάρθωση που είχε ανάγκη τότε το κεφάλαιο: Ψήφισε την ιδιωτική τηλεόραση, σταθεροποίησε εκείνη την περίοδο το πολιτικό σύστημα, κλπ.

      Reply
      1. lathranagnostis

        Απλά σου λέω ότι έχεις πολύ κοντή μνήμη! Το ΠΑΣΟΚ τότε,απλωνόταν σαν πανούκλα και κάποιος έπρεπε να το μπλοκάρει.
        Το πόσο πίεζε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ξέρω πολύ καλά. Έχω αρκετούς γνωστούς και φίλους από το χώρο σας. Εξ άλλου, υπάρχει και η ενδεικτικότατη φωτό του Χάγιου και οι σχετικές δηλώσεις. Προσπαθούσατε να μαντρώσετε ΚΑΙ το ΚΚΕ σ ένα μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και δίνατε ελπίδα στο κόσμο, εκεί που δεν υπήρχε ελπίδα αλλά παγίδα!
        http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/05/blog-post_1677.html

        Reply
        1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          Λαθραναγνώστη για διαβασε αυτό:

          Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ

          Γιατί εξακολουθείς να παραπληροφορείς; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ: “….Με κριτήριο αυτό το πρόγραμμα, το λαϊκό κίνημα, η Αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα καθορίζουν αντικειμενικά τη στάση τους απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, στη σημερινή ιστορική περίοδο. Εκτιμούμε ότι –όπως η ιστορία έχει αποδείξει- τυχόν συμμετοχή της Αριστεράς σε οποιαδήποτε κυβέρνηση κάτω από τον έλεγχο και μέσα στα όρια της τρόϊκα, της ΕΕ, των κομμάτων του μαύρου μετώπου, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, θα την οδηγήσει αργά ή γρήγορα, σε ενσωμάτωση και ήττα.

          Στη βάση των παραπάνω εκτιμήσεων και στόχων, αλλά και ως προγραμματική θέση της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύει ότι η Αριστερά πρέπει να απευθυνθεί στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να ολοκληρώσει την τωρινή πρώτη νίκη του λαού, να επιβάλει κατακτήσεις, επιδιώκοντας τη δική του εξουσία και κυβέρνηση, με τα δικά του όργανα πάλης, ανοίγοντας το δρόμο σε μια νέα επαναστατική προοπτική….”.

          Αγαπητοί φίλοι του ΚΚΕ, το να γράφετε ψέμματα που προκύπτουν από τον φανατισμό σας, ούτε κομμουνιστικό είναι, ούτε συμβάλλει σε μια γόνιμη αντιπαράθεση, κοινή δράση και διάλογο

        2. κάποιος

          “σε οποιαδήποτε κυβέρνηση κάτω από τον έλεγχο και μέσα στα όρια της τρόϊκα, της ΕΕ, των κομμάτων του μαύρου μετώπου, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, θα την οδηγήσει αργά ή γρήγορα, σε ενσωμάτωση και ήττα.”

          διάβαζε: “ελπίζουμε και ευχόμαστε η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό το αδελφό μας κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο παλεύουμε μαζί σε δεκάδες κοινωνικούς-εργασιακούς χώρους, ακόμα και με κοινά ψηφοδέλτια, να αντέξει στις πιέσεις, να μη μασήσει στη διαπραγμάτευση, να δείξει στη Μέρκελ και στο Σόιμπλε τι σημαίνει σκίζω τα μνημόνια. Κι εμείς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως μικρός αδερφός, θα βοηθάμε ασκώντας πίεση όσο μπορούμε”.

        3. lathranagnostis

          Ε και?
          Ο ΣΥΡΙΖΑ σας είπε ΝΑΙ σε όλα. Εξ άλλου τον αριστερό προσποιούνταν και προσποιείται ακόμα (για τα κορόιδα που τον πιστεύουν) και αφού με τη στήριξή σας παγίωσε τη θέση του στη κυβέρνηση, τώρα τρώει και πίνει στη υγειά των κορόιδων!
          Ψωμόλυσσες λωποδύτες, δωσίλογοι, που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους, εχουν γίνει “κύριοι βουλευτές΄” και “κύριοι υπουργοί” και τρώνε και πίνουν με τα λεφτά του ελληνικού λαού!
          Μα, καλέ μου άνθρωπε, βάζεις ποτέ όρους συνεργασίας σ ένα τυχοδιώκτη που σε χρειάζεται και περιμένεις να σου πει ΟΧΙ?
          Τον τυχοδιώκτη του πελεκάς τα ποδάρια απ την αρχή, από όταν είναι αδύναμος, δεν του δίνεις την ευκαιρία να σε εξαπατήσει να δυναμώσει και να σταθεί στα πόδια του!

        4. Αντώνης

          Το ΚΚΕ δεν έχει συναντηθεί με τον Τσίπρα; Πλάκα κάνετε τώρα ή δουλεύετε τον κόσμο; Και ο Κουτσούμπας έχει κάνει συνάντηση στη Βουλή. Και ο Μπούτας πήγε στο Μαξίμου να δει τον Αλέξη και του χάρισε τσίπουρα. Και στα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα πήγε ο Κουτσούμπας όταν το εγκαινίαζε ο Τσίπρας. Και, και , και… Ελάτε τώρα, σοβαρευτείτε. Να μιλάμε πολιτικά, όχι έτσι. Πιο κοινοβουλευτικό κόμμα από το ΚΚΕ πεθαίνεις…

        5. lathranagnostis

          Μην κάνεις τον αφελή. Σημασία δεν έχει η συνάντηση, αλλά το αντικείμενο της συνάντησης.

        6. Peverel

          Το ΚΚΕ πηγαίνει σε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατιας στα πλαίσια της εθνικής ενότητας και συνενόησης που καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Παυλόπουλος.
          Άρα με βάση το συλλογισμό σου το ΚΚΕ ειναι με την εθνική ενότητα. Αφού ” σημασία έχει το αντικείμενο της συναντησης” όπως λες και εσύ

        7. lathranagnostis

          Ποιός σου είπε ότι το αντικείμενο των συναντήσεων είναι η “εθνική ενότητα”? Σύσκεψη αρχηγών κομμάτων είναι, όπου το ΚΚΕ πάντα εκφράζει την αντίθεσή του στην “ενότητα”.

        8. Αντώνης

          Ακριβώς λοιπόν. Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήγε σε μια συνάντηση και είπε ότι δεν είναι αριστερή κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η γραμμή της δήθεν “διαπραγμάτευσης” δεν υπάρχει και δεν μπορεί να βγάλει πουθενά και ότι θα αντιμετωπίσει αυτή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με βάση την πολιτική της -την αντιλαϊκή- με αγώνες. Που είναι το μεμπτό; Τα λέει όλα η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφήστε τα σάπια. Εσύ κατηγόρισες γιατί πήγε στη συνάντηση όχι για το τι είπε. Τώρα, αφού σου … θυμίσαμε ότι το ΚΚΕ έχει συναντηθεί πάρα πολλές φορές με τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισες να μας πεις ότι δεν έχει σημασία να πήγε αλλά τι είπε. Ε, και στα δυο σου απαντήσαμε. Άλλο;

        9. lathranagnostis

          Κοίτα, η επιχειρηματολογία σας, μου θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο με τον ελέφαντα που κρύβεται πίσω από ένα δέντρο!
          -Ο ελέφαντας κρύβεται πολύ καλά πίσω από τα δέντρα!
          -??!!!
          -Έχεις δει ποτέ ελέφαντα πίσω από δέντρο?
          -Όχι.
          -Είδες τι καλά που κρύβεται??!!

        10. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          Εμ, λαθραναγνώστη, ούτε που ξέρεις τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ: ε, ΛΟΙΠΌΝ, Ο συριζα ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ σε τίποτα από τα ουσιαστικά ζητήματα. Την δε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την συνάντηση αυτή, την έχουμε ποστάρει 2-3 φορές.

          Από τα παραπάνω, ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ τίποτα απο όσα καταμαρτυρείς εσύ και άλλοι ΚΚΕδες στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

        11. lathranagnostis

          Αφού δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν βγήκατε να τον καταγγείλετε ανοιχτά?

        12. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          Λαθραναγνώστη, το κείμενο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ανάρτησες, είναι στον αντίποδα των όσων προσάπτεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Λέει αυτό που σου λέμε όλοι εδώ μέσα και που ανάρτησα και εγώ:

          Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ (9 Μαϊου 2012)

          “… Με κριτήριο αυτό το πρόγραμμα, το λαϊκό κίνημα, η Αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα καθορίζουν αντικειμενικά τη στάση τους απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, στη σημερινή ιστορική περίοδο. Εκτιμούμε ότι –όπως η ιστορία έχει αποδείξει- τυχόν συμμετοχή της Αριστεράς σε οποιαδήποτε κυβέρνηση κάτω από τον έλεγχο και μέσα στα όρια της τρόϊκα, της ΕΕ, των κομμάτων του μαύρου μετώπου, των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, θα την οδηγήσει αργά ή γρήγορα, σε ενσωμάτωση και ήττα.

          Στη βάση των παραπάνω εκτιμήσεων και στόχων, αλλά και ως προγραμματική θέση της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύει ότι η Αριστερά πρέπει να απευθυνθεί στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για να ολοκληρώσει την τωρινή πρώτη νίκη του λαού, να επιβάλει κατακτήσεις, επιδιώκοντας τη δική του εξουσία και κυβέρνηση, με τα δικά του όργανα πάλης, ανοίγοντας το δρόμο σε μια νέα επαναστατική προοπτική….».


          http://antarsya.gr/node/354

          Παιδιά του ΚΚΕ δεν ωφελεί ο φανατισμός σας! Ζημιά κάνετε στον κομμουνισμό όσοι απο σας έχετε φανατίλα.

        13. lathranagnostis

          Κι εγώ απάντησα προηγουμένως.
          Με τον οπορτουνιστή, δεν συνδιαλέγεσαι καθόλου. Διότι, όποια προϋπόθεση κι αν του βάλεις, θα δεχτεί για να σε εξαπατήσει. Του λες ένα ξερό ΟΧΙ, δια τηλεφώνου και τον στέλνεις κανονικά! Όπως ακριβώς έκανε τότε το ΚΚΕ και μάλιστα, περισσότερο ευγενικά απ ότι έπρεπε!

        14. Peverel

          Με τον αστό συνδιαλέγεσαι; Αν όχι τοτε γιατι αντι να του πεις ενα ευγενεστατο ΟΧΙ στο τηλέφωνο, συναντίεσαι μαζί του;

    2. Μαλι Μαδι

      lathranagnostis, έχεις πάθει κάποια σύγχυση. Α. Αποφασίστε! Ή ήταν ένα τρομερό λάθος του κόμματος το 1989-όπως γράφεται συνήθως στα σχόλια-απαντήσεις σας-και κάνατε την αυτοκριτική σας (που δεν έχει βέβαια δει κανείς ποτέ επίσημα-γραπτά-δημόσια) Ή το ΚΚΕ με τις συγκυβερνήσεις πρόσφερε στον τόπο μια τεράστια υπηρεσία… όπως γράφεις! Ήμαρτον… Επιστημονικά αυτά που γράφεις είναι ορισμός του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ… Β. Έχεις χάσει -το ΚΚΕ-τη μισή σου εκλογική δύναμη προς τον ΣΥΡΙΖΑ (του έδωσες περίπου 4%, δηλαδή κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους) και κάνεις τον …κινέζο κατηγορώντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (!!!)-που έχασε μερικές χιλιάδες κι αυτή- ότι ενίσχυσε το ΣΥΡΙΖΑ και βγήκε κυβέρνηση; Ποιός διαλεκτικός νους σκέφτηκε αυτή την παπάτζα; Αυτά σας λένε παιδί μου στον Περισσό; Αριθμητική παίρνεις 0, Πολιτική παίρνεις -2…

      Reply
  4. κάποιος

    Η χαρά του ανταρσυοναρίτη! Το “βρώμικο 89” (ορολογία που βγήκε από την “Αυριανή” και το ΠΑΣΟΚ και την υιοθέτησε αμάσητη και πολύ ευχαρίστως το ΝΑΡ) το οποίο όλως τυχαίως προσάπτεται αποκλειστικά στο ΚΚΕ κι όχι στο ΣΥΝ-μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ, κι ας ήταν οι πρωτεργάτες του εκείνοι που 2 χρόνια αργότερα προσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ κι αφού δεν τα κατάφεραν, την έκαναν για αλλού, κι ας μην έχει καμιά σχέση το ΚΚΕ σήμερα με εκείνο του τότε, που είχε στους κόλπους του τη σάρα και τη μάρα.
    Όμως παίδες, για να πιάνεστε ακόμα από κει μετά από σχεδόν 30 χρόνια, μάλλον σας τέλειωσαν τα καύσιμα για το τώρα, οπότε το ρίχνετε στις ιστορίες (με αρκούδες) μπας και συγκινηθεί κανας παλιός (με αντιΚΚΕ συμπλέγματα, γιατί στους νορμάλ παλιούς ούτε αυτά δεν πιάνουν πλέον)…
    Αλλά πάμε στο προκείμενο:
    Η αποχώρηση των του ΝΑΡ και η καταγγελιολογία αφορούσε την κυβερνητική συνεργασία του ενιαίου ΣΥΝ με τη ΝΔ και μόνο, αναπαράγοντας τις πιο σάπιες πασοκιές περί “επάρατης Δεξιάς” κλπ (αν αντί για τη ΝΔ ήταν το ΠΑΣΟΚ η στάση του ΝΑΡ θα ήταν ασφαλώς άλλη). Άρα το πρόβλημά τους δεν ήταν η συμμετοχή του ΚΚ στην αστική διαχείριση γενικά αλλά η συγκεκριμένη μόνο μορφή της. Το ότι το ΝΑΡ ακόμα και στα χρόνια της “ωριμότητας” του δεν ήταν ενάντια στη στήριξη/ανοχή/ συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις αποδείχτηκε άλλωστε πρόσφατα με την κραυγαλέα στήριξη της προαλειφόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα από το 2011 ώς τον Αύγουστο του 2015.
    Επιπλέον, ενδιαφέρον έχει και το εξής: ενώ το ΝΑΡ υποτίθεται ότι έκανε από τα “αριστερά” κριτική στο ΚΚΕ στο ξεκίνημά του, πέρασε άμεσα σε εχθρικές προς το κ.κ. θέσεις (βλ. ακόμα και του 1ου Συνεδρίου, με την μηδενιστική απαξίωση του σοσιαλισμού, τις οπορτουνιστικές θεωρίες περί “ολοκληρωτικού” καπιταλισμού- υπεριμπεριαλισμού κλπ ενώ κατέληξε στα πλαίσια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και με την ανάληψη του νέου κυβερνητικού- σοσιαλδημοκρατικού ρόλου του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε χήρεψε η θέση του βασικού οπορτουνιστικού μορφώματος στη χώρα) να δέχεται πλέον από το ΚΚΕ κριτική από τα αριστερά και το ίδιο να έχει μετατοπιστεί σαφώς δεξιότερά του- βλ. μεταβατικά στάδια-προγράμματα, κευνσιανά σοσιαλδημοκρατικά αιτήματα του τύπου “εθνικοποιήση των τραπεζών”, στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, κολλεγιές με κάθε είδους οπορτουνιστή εντός και εκτός ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τράβα κορδέλα. Κατέληξε δηλ. καθαρόαιμος και βασικός εκπρόσωπος του εγχώριου οποτουνισμού, απέναντι σε ένα ΚΚ που έχει αποκαταστήσει πλήρως τον επαναστατικό χαρακτήρα του.
    Οπότε τι άλλο μένει από το να “θυμάται τα παλιά” και ότι θυμάται να χαίρεται;

    Reply
    1. Αντώνης

      Μάλλον είσαι μιρκότερος σε ηλικία και δεν έζησες τα του ΄89 θέλω να πιστεύω. Ακούς ότι σου λένε στο κόμμα ή δεν ξέρεις τα γεγονότα. Καλό είναι να διαβάσεις έστω ως ιστορικά ντοκουμέντα τα κείμενα και τις δηλώσεις των στελεχών του ΚΚΕ που έφυγαν το 1989. Από που προκύπτει ότι η αποχώρηση αφορούσε μόνο τη συνεργασία με τη ΝΔ. Για δες την συνένετυξη των 8 μελών της ΚΕ του ΚΚΕ γαι την συγκυβέρνησή σας με το ΠΑΣΟΚ ή τις ανακοινώσεις της ΚΝΕ-ΝΑΡ τότε και θα καταλάβεις το πολύ χοντρό πρόβλημα που υπήρχε στον κόσμο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και φυσικά σε όσους αποχώρησαν με το ΠΑΣΟΚ. Για τα υπόλοιπα, για την πολιτική του “ώριμου” ΝΑΡ είσαι εκτός. Δεν έχει νόημα να συζητάμε έτσι όμως με εκσφενδονισμούς και δίκες προθέσεων. Μεταβατικό πρόγραμμα είχαν οι Μπολσεβικοί, πρόγραμμα άμεσων απαιτήσεων είχε ο Μαρξ, και μπορούμε να συζητήσουμε αν αυτοί ήταν οπορτουνιστές και ρεφορμιστές όπως λες…

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.