.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


250 Συλλήψεις σε διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου ΕΕ – ΗΠΑ


imagesΤρεις βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων του Βελγίου συγκαταλέγονται στους 250 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στις Βρυξέλλες. Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονταν για την συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το παλάτι Έχμοντ όπου βρισκόταν σ’ εξέλιξη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Συνόδου με αντικείμενο τη συμφωνία.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη (15/5) έξω από το Δικαστήριο των Βρυξελλών με στόχο να «περικυκλώσουν» με ολιγομελείς ομάδες το Παλάτι του Έχμοντ, κτήριο το οποίο ανήκει στο βελγικό κράτος. Η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και προχώρησε σε συλλήψεις. Διαδηλωτές και βουλευτές αφέθηκαν ελεύθεροι ώρες αργότερα.

Στη Συμμαχία D19- 20, που διοργάνωσε την κινητοποίηση, συμμετέχουν οργανώσεις αγροτών, ανέργων, συνδικαλιστών και καλλιτεχνών, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο της «κοινωνικής, οικολογικής και επισιτιστικής καταστροφής» που θα φέρει η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Συναλλαγών και Επενδύσεων (TTIP), τους όρους της οποίας διαπραγματεύονται οι Βρυξέλλες με την Ουάσιγκτον την τρέχουσα περίοδο.

Η Συμμαχία αναφέρει στον ιστότοπό της πως η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου γίνεται χωρίς δημοκρατικό έλεγχο και οι εξελίξεις επηρεάζονται κατά κύριο λόγο από «τις μεγάλες επιχειρήσεις».

Τις συλλήψεις επιβεβαίωσε και η αστυνομία. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι βουλευτές διέπραξαν παραβάσεις του νόμου», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, που ανέφερε προκλητικά πως οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν επειδή οι διαδηλωτές επιχείρησαν χωρίς άδεια να πραγματοποιήσουν πορεία.

iskra.grΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz