.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


25 χρόνια κάθειρξη στον Τάσο Θεοφίλου


image002Ποινή κάθειρξης 25 ετών κατά συγχώνευση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια, χωρίς αναστολή επέβαλε στον Τάσο Θεοφίλου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,κρίνοντάς τον ένοχο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία από κοινού, με καλυμμένα χαρακτηριστικά στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Αθώος κρίθηκε για ένταξη και συμμετοχή στην στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι καμία από τις πράξεις για τις οποίες τον έκρινε ένοχο δεν συνδέονται με αυτή.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, στη δίκη κατέθεσαν 19 μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσά τους αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας και αστυνομικοί,χωρίς κανείς να αναγνωρίσει τον Τ.Θεοφίλου ως δράστη στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας. αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε πως:«Μπορεί να μην είναι, ώς ένα μέρος δεν γνωρίζω εάν είναι αλήθεια. Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στη ληστεία».

Στην απολογία του ο Τ.Θεοφίλου που δήλωσε οτι είναι «αναρχικός κομμουνιστής, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, και τις αποέδωσε σε σκευωρία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χωρίς να υπάρχει κάποιο αξιόπιστο στοιχείο στη δικογραφία αφου την εποχή εκείνη βρισκόταν στην Αθήνα και βοηθούσε σε επισκευές ανακαίνισης στο Στέκι ΜεταναστώνΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz