.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


21/6/15: Διαδήλωση για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες


brusselles-diadilosiΠάνω από 50 οργανώσεις καλούν σε πορεία την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, για τη στήριξη του ελληνικού λαού ενάντια στις πιέσεις της ΕΕ.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 13:30 έξω από το κεντρικό σταθμό της βελγικής πρωτεύουσας, ενώ συναυλίες και εκθέσεις θα καλωσορίσουν την πορεία στις 15:00 στην Place de l’Albertine.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται θα συμμετέχει πίσω από πανό με τα συνθήματα “Κανένας συμβιβασμός, να θάψουμε τη λιτότητα” και “Όχι σε νέα λιτότητα – διαγραφή του ελληνικού χρέους”. Το κάλεσμα υπογράφουν επίσης οι οργανώσεις στο Βέλγιο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κάλεσμα της βελγικής Πλατφόρμας «Μαζί με τους Έλληνες» για τη διαδήλωση στις 21 Ιούνη στις Βρυξέλλες

“Η Ελλάδα είναι απτή απόδειξη ότι οι πολιτικές λιτότητας και επισφαλούς απασχόλησης δεν λειτουργούν. Έξι χρόνια περικοπών άνευ προηγουμένου στον προϋπολογισμό, αποεπένδυσης στον δημόσιο τομέα και πολιτικών μείωσης των μισθών οδήγησαν τη χώρα στο χάος. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 25% σε σύγκριση με το 2010, είχαμε έκρηξη φτώχειας, το ποσοστό ανεργίας είναι σήμερα 26%, ένας στους δύο νέους έχει μείνει χωρίς εργασία, οι δημόσιες υπηρεσίες και το σύστημα υγείας έχουν διαλυθεί

Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε πορεία. Αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η επιδείνωση των ανισοτήτων και της ανεργίας στην Ελλάδα. Ο ίδιος κίνδυνος απειλεί όμως όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παντού, είναι απαραίτητο να δοθεί προτεραιότητα στην απασχόληση και στην οικονομική ανασυγκρότηση μέσω δημοσίων επενδύσεων και αναδιανεμητικών πολιτικών.

brusselles-panoΓι’ αυτόν τον σκοπό οι Έλληνες εκλογείς εξέλεξαν νέα κυβέρνηση. Αντιμέτωποι με την ΕΕ, η οποία αρνείται να σεβαστεί τη δημοκρατική επιλογή, πρέπει να εκφράσουμε την αμέριστη υποστήριξή μας προς τον λαό της Ελλάδας και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε εκείνους που επιδιώκουν να της επιβάλουν τις ίδιες νεοφιλελεύθερες συνταγές: περισσότερη λιτότητα, αυξανόμενη ανεργία, ακόμη περισσότερες ανισότητες. Ο μόνος τρόπος να βγει η Ελλάδα από την παγίδα του συνεχούς χρέους είναι να στραφεί σε μια πορεία που θα σκοπεύει μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση της διαφθοράς και των απαράδεκτων αδικιών στο φορολογικό σύστημα.

Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και τον εργασιακό κώδικα που διαλύθηκαν από την Τρόικα. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να λάβει επείγοντα κοινωνικά μέτρα για την καταπολέμηση της φτώχειας και να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα, όπως και όλοι οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, να κάνει λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους της και να απαιτήσει την ακύρωση των παράνομων χρεών.

Ενάντια στον εκβιασμό των νεοφιλελεύθερων θεσμών, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με την Ελλάδα, με τα κοινωνικά, συνδικαλιστικά και αντιφασιστικά κινήματα, που μας δείχνουν πόσο απαραίτητες είναι οι προοδευτικές εναλλακτικές λύσεις στην Ευρώπη.

NΑΙ, ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός – για το καλό όλων μας, σε ένα όραμα οικονομικής προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης.”

Οι υπογράφουσες οργανώσεις και συλλογικότητες

Δίκτυα

Alter Summit Belgium, ACIDe, Acteurs des temps présents, D19 20, HART BOVEN HARD, Tout Autre Chose

Συνδικάτα

FGTB Fédérale, La Centrale Générale FGTB/ De Algemene Centrale ABVV, ACOD-vrt, CGSP Wallonne, CSC Bruxelles Hal Vilvorde – Priorité aux travailleurs, Mouvement Ouvrier Chrétien, JOC Bruxelles, Métallos MWB-FGTB , Solidaris – Mutualité Socialiste, Cne-Gnc / Centrale nationale des employés

Οργανώσεις / συλλογικότητες

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται, Αλληλέγγυα Κοινότητα, Attac Wallonie-Bruxelles, Attac Vlaanderen, Ander Europa, CADTM Belgique, Intal Globalize Solidarity, Femmes Prévoyantes Socialistes, Fewla, Vrede vzw, ZIN TV, CNAPD asbl, Global Social Justice, Vie Féminine Bruxelle, Corporate Europe Observatory, la Plate-forme d’action Santé et Solidarité/Actieplatform Gezondheid en Solidariteit et le Centre Bruxellois de Promotion de la Santé (CBPS), Appel pour une école démocratique (Aped), Europe4People, Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté, 15M Bruselas, Iniciativa Cuba Socialista

Κόμματα και πολιτικές νεολαίες

ΣΥΡΙΖΑ Βελγίου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βελγίου, Ecolo, PTB/PVDA, PSL/LSP, ROOD!, Mouvement VEGA, , Parti Humaniste (Belgique), LCR / SAP, LCT, Parti Communiste, Vonk/Révolution, LEEF Herzele, Comunisti Belgio (Federazione Comunista del Belgio), Bloco d’Esquerda, Die Linke BO Brüssel, SEL Belgio, Izquierda Unida – Belgica, écolo j, Comac, Étudiants de Gauche Actifs – E

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.