.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


12/10/1944: Οι Γερμανοί αποχωρούν από την Αθήνα (Βίντεο)


ert-12-10-44_725Δείτε στα τρία βίντεο που ακολουθούν αποσπάσματα από την εκπομπή που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, παραμονή της 72ης επετείου της αποχώρησης των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής από την Αθήνα.

Συζητούν με τον Πάνο Χαρίτο οι ιστορικοί Γιώργος Μαργαρίτης, Προκόπης Παπαστράτης, Τάσος Κωστόπουλος και Νίκος Γιαννόπουλος.

Μεταξύ άλλων, δίνουν ο καθένας τη δική του απάντηση στο ερώτημα γιατί ο ΕΛΑΣ δεν κατέλαβε την Αθήνα, καθώς και στο γιατί η επέτειος αυτή δεν βρήκε τη θέση της δίπλα στην 28η Οκτωβρίου στα χρόνια που ακολούθησαν.

Αναφέρονται επίσης στον παράλληλο εξοπλισμό των ταγματασφαλιτών.

 

 

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "12/10/1944: Οι Γερμανοί αποχωρούν από την Αθήνα (Βίντεο)"

λαθραναγνώστης

Φοβερός ο Μαργαρίτης, πολύ καλοί ο Παπαστράτης και ο Κωστόπουλος, αν και ο δεύτερος πήγε να κάνει κάποια ΣΥΡΙΖΑίικα κολπάκια αλλά δεν του βγήκε. Ο Γιαννόπουλος, «δεξιά θλίψη» του κερατά…….
΄Την πρώτη περίοδο του ΠΑΣΟΚ 81-82-83, η ΕΡΤ είχε παρόμοιες εκπομπές, πρωτοφανείς για την εποχή εκείνη, με σκοπό να κολακέψει τους «αριστερούς» και τους αντιστασιακούς και να τους ενσωματώσει. Επίσης, έβαζε και αρκετά και καλά «φιλμ νουάρ». Απ ότι φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να ακολουθήσει την ίδια ταχτική. Περιμένω τα «φιλμ νουάρ»……!!
Πάντως, το δόλωμά, θα τους το φάω, αλλά δεν θα δαγκώσω και το αγκίστρι.
Ότανα αντιμετωπίζω απατεώνες που μου ρίχνουν δόλωμα για να τσιμπήσω, σαν πρώτυπο συμπεριφοράς, έχω το ψαράκι τον γύλο!
«Γύλος είμαι σε γελώ και το δόλωμα χαλώ»

wpDiscuz