.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Όχι» στην παράταση του μνημονίου με μαζική ΑΝΤΑΡΣΥΑ στους δρόμους της Αθήνας (Photos)


antarsya1

Με αρκετά μαζική συμμετοχή, δεδομένων των συνθηκών, και υπό καταρρακτώδη βροχή κατά το μεγαλύτερο μέρος της πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία κυβέρνησης – ΕΕ, στην οποία καλούσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση, καθώς και το ΕΕΚ και ΕΠΑΜ.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και μέσω της οδού Σταδίου έφτασε στο Σύνταγμα. Μετά από ολιγόλεπτη στάση μπροστά στο κοινοβούλιο κατέληξε δια της Πανεπιστημίου στα Προπύλαια.

Ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση στο Eurogroup της Παρασκευής.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την πρώτη διαδήλωση μετά τη συμφωνία – λαιμητόμο για τα εργατικά δικαιώματα και τις λαϊκές προσδοκίες για απαλλαγή από τα μνημόνια, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ΕΕ.

«Η συμφωνία που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με το eurogroup αποτελεί συμφωνία για επέκταση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Είναι συμφωνία ενάντια στην πολύπλευρα εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού να τελειώνουμε με βάρβαρη πολιτική του προηγούμενου διαστήματος. Μέσα στις λίγες αυτές ημέρες αποδείχτηκε πόσο επικίνδυνη ήταν η γραμμή «ούτε ρήξη – ούτε υποταγή» που πρόβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Το πραγματικό δίλημμα εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στη ρήξη με το χρέος, το ευρώ, την ΕΕ και την υποταγή στη λιτότητα και την επιτροπεία. Αποδείχτηκε ότι οι λεγόμενοι εταίροι δεν είναι παρά εκπρόσωποι των τραπεζιτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μια στυγνή εκμεταλλευτική και βαθιά αντιδημοκρατική πολιτική ενάντια στα συμφέροντα των λαών.
Για αυτό καλούμε του εργαζόμενους και την νεολαία να διαδηλώσει την Πέμπτη στις 6 ενάντια στην ΕΕ και ενάντια στην συμφωνία του eurogroup», ανέφερε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο σχετικό κάλεσμα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 83.33% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.