.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Όχι άλλες αυτοκτονίες φαντάρων!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και την πολεμοκάπηλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αυτοκτονία του φαντάρου στη Ρω. Ένας ακόμη νέος φαντάρος αναγκάστηκε να φύγει τόσο πρόωρα από την ζωή.

Η υπερεξόντωση των φαντάρων, ειδικά στις περιοχές της παραμεθορίου τσακίζουν τα νεύρα και τα κορμιά της νεολαίας που υπηρετεί στον Ελληνικό Στρατό. Φαντάροι χωρίς άδεια και έξοδο, σε συνεχείς ασκήσεις και εκπαιδεύσεις, με βασανιστήρια και καψόνια, με απίστευτες αγγαρείες και ενταντικοποίηση για να προπαγανδίσει ο Στρατός το κοινωνικό του προφίλ. Aυτή η κατάσταση οδηγεί στα τσακισμένα νεύρα των φαντάρων και στις αυτοκτονίες.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της ανελέητης πολεμικής προετοιμασίας που συνθλίβει τους όρους της θητείας της νεολαίας! Πόσο άσχετη είναι αυτή η Αυτοκτονία-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ με τους πυροβολισμούς στην 1η ΜΑΛ στα Χανιά από το φαντάρο που τρέλαναν στα καψόνια, με τον τραυματισμό 7 φαντάρων σε άσκηση με πραγματικά πυρά στην Κύπρο, με την εξαφάνιση 23χρονου στρατιώτη ο οποίος πήρε αναβολή;

Χρειάζεται επαγρύπνηση μέσα και έξω από τα στρατόπεδα. Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καλεί τη στρατευμένη νεολαία να αντισταθεί! Να βγει μπροστά στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή!

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στηρίζει την κινητοποίηση της Πέμπτης 5/7 στις 18:30 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.