.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Όλοι μαζί σε 24ωρη απεργία, xέρι χέρι με τον Παναγόπουλο και τον Πατούλη – Τα ψέματα του 902


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 24/11

ΑΔΕΔΥ: Όλοι μαζί (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ, ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΠΑΜΕ, ΜΕΤΑ) σε 24ωρη απεργία, xέρι χέρι με τον Παναγόπουλο και τον Πατούλη – Τα ψέματα του 902.gr για τις Παρεμβάσεις

Οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, στις 24 Νοέμβρη, κατέθεσαν συγκεκριμένη και συνολική πρόταση αγώνα εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, με την κυβέρνηση να δρομολογεί την ολοκλήρωση των μέτρων για την 3η αξιολόγηση.

Τόσο το περιεχόμενο των αιτημάτων όσο και η αναβάθμιση των πολιτικών στόχων του εργατικού κινήματος θα πρέπει, κατά την εκτίμησή μας, να συνδέονται με ένα αγωνιστικό σχέδιο απεργιών και κινητοποιήσεων το οποίο να επιχειρεί να συνενώσει όλες τις αγωνιστικές αντιδράσεις που είναι σε εξέλιξη και να τροφοδοτήσει την απεργιακή συνάντηση και κλιμάκωση, με προοπτική και στόχο την αποτροπή ψήφισης των μέτρων. Μόνο μια τέτοια κατεύθυνση θα μπορούσε να ξαναγεννήσει την ελπίδα στους εργαζόμενους και να δημιουργήσει προϋποθέσεις νίκης.

Σε μεγάλη απόσταση από μια τέτοια αντίληψη και προοπτική, όλες οι άλλες δυνάμεις στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ ροκάνιζαν επί μήνες το χρόνο για να προσδιορίσουν την ημερομηνία πραγματοποίησης μιας 24ωρης απεργίας που αποφασίστηκε ήδη από τη συνεδρίαση της 30ής Αυγούστου! Μεταχρονολογούσαν την 24ωρη απεργία τη μια για τον Οκτώβρη, την άλλη για τα μέσα Νοέμβρη, μετά για τα τέλη Νοέμβρη ή για τις αρχές του Δεκέμβρη… Επί τρεις μήνες, ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚ), ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ΟΤΑ) δήλωναν ότι “δεν υπάρχει κλίμα για απεργία”, το ΜΕΤΑ υποστήριζε φραστικά ότι πρέπει να προσδιοριστεί ημερομηνία αλλά ταυτιζόταν τελικά με τις αποφάσεις των υπολοίπων και το ΠΑΜΕ δήλωνε ότι “προετοιμάζει την απεργία” αλλά χωρίς να προσδιορίζει μέρα για την απεργία και κυρίως αρνούνταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες συντονισμού για να καθορίσουν απεργιακό πρόγραμμα με Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα του ιδιωτικού τομέα, χωρίς τη ΓΣΕΕ.

Τελικά στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στις 24 Νοέμβρη “ήρθε το πλήρωμα του χρόνου”, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, με βάση την πρόσκληση της ΓΣΕΕ για συνάντηση τη Δευτέρα 27/11 των κοινωνικών φορέων (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΠΙΣ, ΔΣΑ, ΤΕΕ) και την πρόταση για πανεργατική απεργία στα μέσα Δεκεμβρίου.

Στο Γ.Σ. στις 24/11, όλες οι παρατάξεις μαζί, με μόνη διαφορετική στάση αυτή των Παρεμβάσεων που έθεσαν ένα ευρύτερο πλαίσιο αγώνα, ψήφισαν για 24ωρη απεργία στις 14 Δεκεμβρίου (ή 13 Δεκεμβρίου σε περίπτωση που οι έμποροι δε θέλουν απεργία ημέρα Πέμπτη, για να μη χάσουν το άνοιγμα των καταστημάτων το απόγευμα…). Η συζήτηση σχετικά με την απεργία περιορίστηκε, από τις άλλες παρατάξεις, κυρίως στον προσδιορισμό της ημερομηνίας. Κανένα συγκεκριμένο περιεχόμενο και αιτήματα δεν αποφασίστηκε ούτε, βέβαια, καμιά προοπτική ή κάποιας μορφής συνέχεια των απεργιών ή έστω των κινητοποιήσεων.

Ο 902.gr ανακοινώνει ότι η απόφαση αποτελεί πρόταση του ΠΑΜΕ την οποία “καταψήφισαν οι «Παρεμβάσεις» (πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ)”! (εδώ)

Φυσικά, στην ανακοίνωση αυτή δε βρίσκουν λέξη να πουν για τις άλλες, ακόμα και συστημικές παρατάξεις παλιού και νέου συνδικαλισμού – άλλωστε αυτές ψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ(!) – ενώ στοχοποιούνται με ψέματα οι Παρεμβάσεις. Το ΠΑΜΕ (και το ΜΕΤΑ) επιλέγουν ως συμμάχους τη ΓΣΕΕ, η οποία, στην πρόσκλησή της για το περιεχόμενο της απεργίας, μιλά μόνο για εναντίωση στα “μέτρα του προϋπολογισμού”. Δεν καλεί ούτε καν για την ανατροπή του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, ενώ δε λέει λέξη για τα μέτρα για την 3η αξιολόγηση!

Πέρα από τη φαιδρότητα να παρουσιάζουν τις Παρεμβάσεις ως παράταξη που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν είναι γνωστό ότι αποτελούν ένα ευρύτερο μέτωπο σχημάτων και αγωνιστών που δεν έχει σχέση με τον κομματικό συνδικαλισμό, ο εχθρός φαίνεται πως είναι το πολύμορφο αγωνιστικό ταξικό συνδικαλιστικό ρεύμα που εκφράζουν οι Παρεμβάσεις: εξ ού και το συνειδητό ψέμα ότι δήθεν καταψήφισαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για 24ωρη, όταν ξέρουν πολύ καλά ότι οι Παρεμβάσεις δεν καταψήφισαν καμιά απεργία! Αντίθετα, ψήφισαν την πρότασή τους η οποία περιλαμβάνει και την απεργία στις 14 Δεκέμβρη, αλλά μέσα σε ένα πολύ ευρύτερο αγωνιστικό σχέδιο, με συνέχεια και προοπτική και στόχο την ανατροπή της 3ης αξιολόγησης και αιτήματα που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων.

Στοχοποιούν τις Παρεμβάσεις, ενώ στην αιτιολόγηση της ψήφου τους δήλωσαν ξεκάθαρα ότι όποια απεργία και αν αποφασιστεί θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, όπως άλλωστε κάνουν πάντα, για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της. Γι αυτό θα πάρουν όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες για ένα συντονισμό από τα κάτω του ταξικού ρεύματος, των ταξικών σωματείων και αγωνιστικών συλλογικοτήτων, ώστε να κινητοποιηθεί και να δημιουργήσει γεγονότα που θα δώσουν τη δυνατότητα και την αυτοπεποίθηση στο αγωνιστικό δυναμικό να ξεπεράσει τα στενά όρια της εθιμοτυπικής απεργίας διεκπεραίωσης για τον προϋπολογισμό και να μπορέσει να συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα.

Σημειώνουμε, πως, με την επιμονή των Παρεμβάσεων και αφού οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές δυνάμεις αρνήθηκαν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 29/11 (που υπάρχει στην πρόταση των Παρεμβάσεων) ενάντια στην ελαστική εργασία και στις απολύσεις των συμβασιούχων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, υπερψηφίστηκε από το Γ.Σ. η πραγματοποίηση 3ωρης παναττικής στάσης εργασίας στις 29/11, ημέρα απεργίας των συμβασιούχων στην Υγεία (επικουρικών και συμβασιούχων ΟΑΕΔ), αλλά και στο Υπουργείο Πολιτισμού, ημέρα που επιδιώκουμε να γίνει μέρα συνάντησης, κινητοποίησης και συντονισμού όλων των συμβασιούχων, ημέρα καταγγελίας – διαδήλωσης ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που επιχειρεί να ξεκινήσει η κυβέρνηση, καθώς και κινητοποίησης ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο και την απόπειρα εφαρμογής της ρύθμισης Γεροβασίλη στις πρώτες προκηρύξεις για θέσεις ευθύνης.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 73.00% ( 10
Συμμετοχές )



4 σχόλια στο “Όλοι μαζί σε 24ωρη απεργία, xέρι χέρι με τον Παναγόπουλο και τον Πατούλη – Τα ψέματα του 902

  1. μέλος του ΝΑΡ

    E, άϊντε τώρα, να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση, για μια επίσης σοβαρή και χειραφετητική μετωπική πρόταση. Αφού βλέπουμε ότι το πράγμα έχει σαπίσει στην ρίζα του. ΠΟΙΑ κεντρική μετωπική λογική που να χειραφετεί τον λαϊκό κόσμο (και εμάς τους ίδιους μιας και είμαστε ΤΜΗΜΑ του λαϊκού κόσμου), να συζητηθεί και να χτιστεί στα σοβαρά; Ποια;

    Όταν ΛΑΕ και ΚΚΕ επιλέγουν ΑΥΤΗ ΤΗΝ τακτική που δεν θέτει στο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα ένα ευρύτερο πλαίσιο που να ξεπερνά τον συντεχνιασμό, ΠΟΙΑ εξιοπρεπής κεντρική μετωπική λογική να συζητηθεί; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; Όταν ΛΑΕ και ΚΚΕ ροκανίζουν επί μήνες τον χρόνο και ΔΕΝ άνε μαζί με τις Παρτεμβάσεις από κοινού δλδ, στην βάση των σωματείων για να οικοδομμήσουμε ένα κοινό αγωνιστικό πρόγραμμα, μια ουσιαστικά (και όχι για τοο εκλογικίστικο θεαθήναι), ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ πια, η συζήτηση για μια κεντρική μετωπική συμμαχία; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙ; Μόνο για να μπει οο Λαφαζάνης στη Βουλή; Και αϊντε και μπει στην Βουλή! Εχει πια, κανένα νόημα η εκλογή αριστερών βουλευτών όταν η λογική είναι σάπια;

    Εχει νόημα η εκλογή βουλευτών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ, της ΛΑΕ, άμα υποτάσσεται στην λογική ανάδειξης του λαϊκού κόσμου, των αναγκών του και των οργάνων του (σωματεία, συλλογικότητες κατοίκων κλπ), ΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ. Αλλιώς να τις βράσουμε αυτή την εκλογή! 50 χρόνια έχουμε βουλευτές της Αριστεράς στη Βουλή (ΚΚΕ, και πρώην συριζαίους νυν ΛΑΕ) και χαϊρι δεν είδαμε.

    Reply
    1. ενας

      ….και επί του προκειμένου, η ανακοίνωση είναι μνημείο παραληρηματικής αντικουκουέδικης λύσσας!
      Ας το πάρουν χαμπάρι οι Πάρεμβάσεις, ο κόσμος, μπορεί να μην συντάσσεται πολιτικά με το ΚΚΕ αλλά δε συμμερίζεται και τη δική τους παράνοια, γι αυτό και οι ασταμάτητες δράσεις/πιέσεις του ΠΑΜΕ, καθώς εκφράζουν τις αγωνίες των πιο πλατειών μαζών των εργαζομένων/ανέργων, αποδίδουν ενίοτε, σπάζοντας τα ταμπού των κάθε είδους αντιδραστικών.
      Τώρα, τι μύγα τσίμπησε τις Παρεμβάσεις και το παίζουν βασιλικώτερες του βασιλέως, …Κύριος οίδε!
      Ο κόσμος ελάχιστα ενδιαφέρεται για τις υπαρξιακές αγωνίες των κηνσόρων των ποικίλων “μετωπισμών”, που δεν είναι παρά το φύλλο συκής των αντιστοίχων μικροηγεμονισμών με κοινό παρονομαστή τον αντι-κουκουεδισμό. Ματαιοπονούν!
      Θέλουν δε θέλουν θα κατεβούν στην απεργία, που έγινε μετά από (πολύμηνη) πίεση και πρόταση του ΠΑΜΕ, που προφανώς αφού απευθυνόταν σε όλους απευθυνόταν και σε αυτούς!
      https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/145087/na-dothei-agonistiki-apantisi-stin-epithesi-me-apergia-stis-14-dekemvri
      “Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ κατέθεσαν την πρόταση για πανεργατική 24ωρη απεργία στις 14 Δεκέμβρη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ που έγινε την Πέμπτη. Την ίδια πρόταση αναμένεται να καταθέσει και την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ ο συνδυασμός της «Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ).”
      Αν τους βαστάει, ας κάνουν απεργοσπασία…
      Με τέτοια καμώματα ούτε το υπαρξιακό τους πρόβλημα, να …φανούν, πως έχουν το ΚΚΕ στα …δεξιά τους, δε θα βοηθήσουν.

      Reply
      1. μέλος του ΝΑΡ

        Γραφειοκρατικο μισος και γεμάτο παράνοια το κείμενο του ένας και του 902. Το κκε/παμε σρηρθζεται απο πασκε/δακε κλπ, για μια απεργία/ντουφεκια. Αδερφέ ένας, εμείς θα απεργησουμε, όπως πάντα. Εσύ και εσείς ως παμε/κκε πότε θα απογαλακτιστειτε απο την στήριξη του εργοδοτικου/κυβερνητικου συνδικαλισμού;

        Reply
  2. ενας

    Ας προσέχατε, όταν κάνατε αβάντα να βγούν οι εκατόν-τόσοι του τΣύριζα!
    Για τους κουκουέδες δε σας πέφτει λόγος, αφού, όχι μόνο δεν τους βοηθήσατε, αλλά και κάνατε ό,τι μπορούσατε για να μην βγούν.
    Αυτό έλειπε να περιμένατε και ..χαϊρι!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.