.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Kινητοποιήσεις στο Υπ. Εργασίας για τα αντεργατικά μέτρα (φωτο)


  • 15-10, Υπουργείο Εργασίας

  • 15-10, Υπουργείο Εργασίας

  • 15-10, Υπουργείο Εργασίας

  • 15-10, Υπουργείο Εργασίας

  • 15-10, Υπουργείο Εργασίας

  • 15-10, Υπουργείο Εργασίας

  • 15-10, Υπουργείο Εργασίας


Κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποιεί, από νωρίς το πρωί, το ΠΑΜΕ. Η κίνηση αυτή του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε ενόψει της ανακοίνωσης του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, το οποίο προτείνει την πλήρη ανατροπή του ισχύοντος Ασφαλιστικού.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έχουν αναρτήσει ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του υπουργείου, με το σύνθημα «δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», ενώ έχει στηθεί βήμα για ομιλίες.

Σε κινητοποίηση για το ασφαλιστικό είχε καλέσει και το σωματείο μισθωτών τεχνικών, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της διάταξης που έδινε διετή αναστολή, υπό προϋποθέσεις, στην καταβολή αυξημένων εισφορών. Για το ασφαλιστικό των μηχανικών, η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, απεύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση. Εκεί βρισκόταν και το καραβάνι αλληλεγγύως στο πλαίσιο του καλέσματος του για αλληλεγγύη και ενοποίηση των δράσεων.

Σε κινητοποίηση είχε καλέσει και η «Attack ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια», για το εργατικό ατύχημα, εργαζόμενου σε κοινωφελές πρόγραμμα, στο Δήμο Μεγαρέων, ο όποιος τραυματίστηκε πέφτοντας από απορριμματοφόρο και νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στο ΚΑΤ.

Στην συγκέντρωση τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι σωματείων, φορέων και Ομοσπονδιών. Εκπρόσωποι της ΠΕΜΕΝ, του ΣΕΤΗΠ, της Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών, πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού και Λυκόβρυσης, του νοσοκομείου Αγ. Όλγα, οι εργαζόμενοι στον όμιλο Euromedica, το σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική υγεία, κα. Στην συγκέντρωση πήραν το λόγο επίσης μέλη από το σωματείο μισθωτών τεχνικών, την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών και την «Attack ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια».

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.