.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ στα Προπύλαια


Συλλογή φωτογραφιών και βίντεο από την πρώτη μεγάλη επίθεση επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ σε διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας.

 

Η σημερινή επίθεση αποτέλεσε την κορύφωση μιας σειράς κατασταλτικών ενεργειών κατά διαδηλωτών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας, Κορίνθου και στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Ήρθε δε ως συνέχεια της γκεμπελίστικης προπαγάνδας εναντίον της κατάληψης της Πρυτανείας, στην οποία, πέραν των αστικών ΜΜΕ, συμμετέχουν και στελέχη τη κυβέρνησης, προεξάρχοντος του υπουργού “Προστασίας του Πολίτη” Γιάννη Πανούση.

Αποτέλεσε ένα ακόμη επεισόδιο στην αρρωστημένη σύλληψη για αποχώρηση των καταληψιών από την Πρυτανεία λόγω εξάντλησης από την έλλειψη τροφής, καθώς το κτήριο βρίσκεται πολιορκημένο από τα ΜΑΤ και όποιος αποχωρεί συλλαμβάνεται (ακόμα κι αν είναι… αλγερινός τουρίστας).

Πρόκειται, τέλος, για ξεκάθαρο μήνυμα ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, όταν αυτό βγει από τη στάση αναμονής και επιδιώξει επιθετικά το μπλοκάρισμα της νέας αντεργατικής συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ και την απόσπαση κατακτήσεων σε βάρος του κεφαλαίου, στο δρόμο για ευρύτερες ανατροπές.

Προς το παρόν η συγκυβέρνηση καταφέρνει να στρέφει τα βέλη του ταξικού ανταγωνισμού στο εξωτερικό, στην “εθνική” διαπραγμάτευση με τους “Γερμανούς”. Όταν όμως το εργατικό – λαϊκό κίνημα θέσει αγωνιστικά το ζήτημα “η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες”, η απάντηση της συγκυβέρνησης δεν μπορεί παρά να βασίζεται στα όπλα αυτών που είναι «με το κεφάλαιο» κι έχουν επιλέξει να διαχειριστούν το κράτος του. Και αυτό περιλαμβάνει και τα ΜΑΤ – ΔΕΛΤΑ που “θα καταργούνταν” ή “θα αφοπλίζονταν”, και χρυσαυγίτες όπως ο διμοιρίτης Δαρείος Λυκιαρδόπουλος.

Γ.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.