.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Φρούδες οι ελπίδες από τη «νομοθετική παρέμβαση» για Ρωμανό


romanos_0Όπως φάνηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, η περιβόητη νομοθετική παρέμβαση αφορά στην εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω αλληλογραφίας ή τηλεδιάσκεψης.

Ο Χ. Αθανασίου ανέφερε πως αναμένει τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο (να επιστρέψει από την Κίνα! στις 7Δεκέμβρη) για τη ρύθμιση, η οποία θα καθορίζει τη διαδικασία φοίτησης μέσω αλληλογραφίας και τηλεδιασκέψεων.

Αυτή την πρόταση έχει ήδη απορρίψει τόσο ο Ν. Ρωμανός και με τη σημερινή του επιστολή, όσο και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά που την θεωρεί ανεφάρμοστη.

Ο υπουργός οχυρώθηκε πίσω από το σκεπτικό της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου. Υποστήριξε πως ο Νίκος Ρωμανός είναι κατάδικος για τη ληστεία στο Βελβεντό, αλλά είναι και υπόδικος για τη συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση. Συγκεκριμένα ανέφερε:

Εν προκειμένω η άποψη του ανακριτή είναι πως επειδή εκκρεμούν σε βάρος του τρία εντάλματα για τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να του δοθεί αυτή τη στιγμή εκπαιδευτική άδεια, διότι πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία του στις επικείμενες δίκες.

Ο υπουργός χωρίς να ντρέπεται ανέφερε ότι ο Νίκος Ρωμανός δεν παρουσιάζει καρδιακό πρόβλημα, ενώ λαμβάνει υγρά τροφή!!! Παράλληλα δήλωσε ότι ψάχνει τους γονείς του για να τους παράσχει διευκρινίσεις, αλλά εκείνοι δεν ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές του κλήσεις και μάλιστα τους κάλεσε να επικοινωνήσουν μαζί του…

Νωρίτερα ο Νίκος Ρωμανός σε επιστολή που εξέδωσε, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι αν το κράτος τον «δολοφονήσει» με την στάση του, “ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου”.

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.