.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Φασιστική επίθεση στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Οκτωβριανής Επανάστασης


Ανακοίνωση – Καταγγελία

Καταδικάζουμε την φασιστική επίθεση ενάντια στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Ρώσικης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917

Οργανωμένη επίθεση δέχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/10/2017 το κλιμάκιο των αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες που έχει βγάλει η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τον λαό του Πειραιά σχετικά με την εκδήλωσή της για την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ρωσία το 2017.

Μια φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες είχαν αναλάβει την αποστολή να καταστρέψουν σε ολονύκτια επιχείρηση τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά.

Έξω από τον Οίκο Ναύτη συναντήθηκαν με το κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στο οποίο επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας απειλές, σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα από τους αφισοκολλητές!!!

Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει αυτές τις φασιστικές πρακτικές των νεοναζιστών, τονίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την συμμετοχή και την δράση της στο αντιφασιστικό κίνημα, αντίθετα θα εντείνει τον αγώνα της για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.

Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για την ανοχή που δείχνει στα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής αλλά και για την πρωτοφανή καθυστέρηση στην δικαστική εκκαθάριση της εγκληματικής δράσης για την οποία ευθύνεται η νεοναζιστική οργάνωση.

Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό, να συντονίσουν και να αναπτύξουν την δράση τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα για να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Για να δοθεί αποφασιστική μαζική και αγωνιστική απάντηση στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον νεοφασισμό.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
11/10/2017

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



71 σχόλια στο “Φασιστική επίθεση στους αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωση της Οκτωβριανής Επανάστασης

  1. lathranagnostis

    Προφανώς και η ΠΕΝΕΝ, είναι με την Οχτωβριανή Επανάσταση, αλλά δεν είναι με τον Στάλιν…..! Πολύ σικ……,με αριστερό πρόσημο, το είπε και ο Κοντονής στη Βουλή!
    …….και με τον Φέλιξ, τι γίνεται?

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Φίλε λαθραναγνώστη, άλλοι είναι με τον κομμουνισμό, και όχι με την γραφειοκρατική αντίληψη που εξέφρασε ΚΑΙ ο Στάλιν, άλλοι είναι με τον καπιταλισμό με -ή η και χωρίς- ανθρώπινο πρόσωπο και σιχαίνονται και τον κομμουνισμό και τον “υπαρκτό” και άλλοι είναι με την γραφειοκρατική αντίληψη και τον Στάλιν και ΟΧΙ με τον κομμουνισμό.

      Μάλλον το ΚΚΕ παίζει σε αυτή την 3η κατηγορία. Οπότε σκεφτείτε το!

      Reply
      1. lathranagnostis

        Ο Στάλιν ήταν “τέκνο της ανάγκης” όπως λέει και ο ποιητής. Δεν έφτιαξε ο Στάλιν την ιστορία. Η ιστορία ανέδειξε/έφτιαξε τον Στάλιν. Και ο Λένιν ο ίδιος να ζούσε, αν αντιμετώπιζε αυτά που αντιμετώπισε ο Στάλιν, πάλι παρόμοια στάση θα κρατούσε. Κι αυτό φάνηκε ήδη από την πρώτη περίοδο της επανάστασης. Γι αυτό κι εγώ, ρώτησα τι γίνεται με τον Φέλιξ, αλλά απάντηση δεν πήρα. Εννοώ τον Φέλιξ Ντερζίνσκυ, τον ιδρυτή της ΤΣΕΚΑ, της πρώτης μυστικής αστυνομίας των μπολσεβίκων, που, με την σύμφωνη γνώμη του Λένιν, αντιμετώπισε τους εχθρούς της επανάστασης με φοβερή σκληρότητα και αποφασιστικότητα. Να μην τα ξαναλέμε, αλλά οι φάσεις που πέρασε η Ρωσική Επανάσταση είναι απόλυτα φυσιολογικές.

        Reply
      2. lathranagnostis

        Όπως δεν νοείται Γαλλική Επανάσταση χωρίς Ροβεσπιέρο, έτσι δεν νοείται και Οχτωβριανή Επανάσταση χωρίς Στάλιν. Είναι πολλοί που κατηγορούν τον Ροβεσπιέρο για την “περίοδο του τρόμου”. Όσο ανάθεμα κι αν του έχουν ρίξει, ποτέ δεν πρόκειται να αλλοιώσουν την αντικειμενική πραγματικότητα που όλοι ξέρουμε. Ότι ουσιαστικά, σε αυτόν ωφείλεται η επικράτηση της Γαλλικής Επανάστασης. Ο Ροβεσπέρος ήταν που “κομμάτιασε τη φαιουδαρχική γη και θέρισε τα φαιουδαρχικά κεφάλια που είχαν φυτρώσει πάνω σε αυτή”! Αποκαθηλώθηκε όταν η αστική επανάσταση εξελίχθηκε σε αντιδραστική. Η δαιμονοποίηση του Στάλιν, άρχισε κι αυτή, από τότε που ξεκίνησε η αντίστροφη πορεία για την ΕΣΣΔ και δόθηκε η δυνατότητα στον ρεφορμισμό να σηκώσει κεφάλι.

        Reply
        1. Ανώνυμα

          Σε αντίθεση με τον Ροβεσπιέρο, ο Στάλιν είναι αυτός που θέρισε την εργατική/λαίκή εξουσία, και συνέβαλλε στην παγίωση της κομματικής/κρατικής γραφειοκρατίας, ως η νέα άρχουσα τάξη της ΕΣΣΔ. Ψάξτο φίλεμου του ΚΚΕ, η εμπάθειά σου, σου κάνει κακό.

        2. lathranagnostis

          Ε σε αυτό που λες δεν μπορώ να σου απαντήσω….
          Είναι ο “Νομιμοποιητικός σας Μύθος”.
          Εγώ μιλάω αντικειμενικά.

        3. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Εδώ, ο αμόρφωτος βάζει το κράτος και το κόμμα αντιπαραθετικά με την εργατική τάξη. Μάλλον πρέπει κάποιος να του κάνει δώρο το Κομμουνιστικό Μανιφέστο να ξεκινήσει διάβασμα.

        4. μέλος του ΝΑΡ

          Βρε αμόρφωτε μεταβατικέ αλχηιμιστή, δεν φέρνω σε αντίθεση το κόμμα με την εργατική τάξη! Η βασική αντίθεση στις επαναστατημένες κοινωνίες που βαδίζουν προς τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό, είναι η αντίθεση “διευθυντή/διευθυνόμενου”.

          Εάν η επαναστατημένη κοινωνία (και οι κομμουνιστές ανάμεσά της) ΔΕΝ αντιληφθεί την βαρύτητα αυτής της αντίθεσης και δεν προσπαθήσει να την επιλύσει προς όφελος των διευθυνομένων, τότε, παγιώνεται και ηγεμονεύει η νέα άρχουσα τάξη των κοινωνιών αυτών: Η κομματική/κρατική γραφειοκρατία.

        5. μέλος του ΝΑΡ

          Η αντίθεση “διευθυντή/διευθυνομένου” η οποία είναι η βασική αντίθεση των κοινωνιών που βαδίζουν προς τον σοσιαλισμό, ήταν συνεπώς και η βασική των χωρών του λεγόμενου “υπαρκτού σοσιαλισμού”. Αλλά, τα ΚΚ αρνήθηκαν να δουν και να αντιληφθούν αυτή την απλή πραγματικότητα. ΝΑ λοιπόν μια βασική αιτία σε υποκειμενικό επίπεδο της τραγωδίας/γραφειοκρατικοποίησης των κομμάτων και των κοινωνιών αυτών και τελικά της κατάρρευσής τους: Η αντίθεση αυτή, λυνόταν σταδιακά και ήδη από το ’30 προς όφελος των “διευθυντών” και σε βάρος των “διευθυνομένων”. Για αυτό και λέμε ως ΝΑΡ πως σταδιακά και ήδη από το ’30 ανακόπτονται τα βήματα προς τον σοσιαλισμό και συγκροτείται σταδιακά μια νέα ταξική κοινωνία όπου δεν υπάρχει μεν αστική τάξη και καπιταλισμός, υπάρχει όμως, μια νέα άρχουσα τάξη η κρατική/κομματική γραφειοκρατία.

        6. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Είδες τα ΚΚ; Αμέλησαν να ρωτήσουν το Χάγιο γι’αυτό δεν την επέλυσαν την αντίθεση, ήταν τόσο απλό.
          Και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι η επάρατη περίοδος για το ΝΑΡ ήταν η περίοδος άγριας επίθεσης από την εργατική τάξη ενάντια στους κουλάκους και τα «μικροαστικά» στοιχεία της υπαίθρου. Ταξική αλληλεγγύη λέγεται!
          Τις λοιπές κοτσάνες… ασχολίαστο. Έχεις το ακαταλόγιστο

        7. μέλος του ΝΑΡ

          Βρε αμόρφωτε μεταβατικέ αλχημιστή, η αντίθεση “διευθυντή/διευθυνόμενου” στις επαναστατημένες κοινωνίες που θέλουν να οικοδομήσουν σοσιαλισμό, αποδεικνύεται η βασική, εφόσον συνειδητά καταργείται η βασική αντίθεση κεφαλαίου/εργασίας της προηγούμενης καπιταλιστικήςκοινωνίας.

          Και εξαιτίας της αντίθεσης “διευθυντή/διευθυνομένου” και της λύσης υπέρ του “διευθυντή” (δλδ υπέρ του διευθυντικού στρώματος της παραγωγής ΚΑΙ της κοινωνίας”, οι κοινωνίες του ανατολικού μπλοκ, παρέμειναν ταξικές με ηγεμονική τάξη, την κομματική/κρατική γραφειοκρατία.

          Τα υπόλοιπα επίσης άσχετα που γράφεις, δεν αξίζουν ούτε για γέλια.

        8. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Όπως τα λες. Βέβαια, τι τάξη ήταν αυτή όπου ο «βασιλιάς» της Στάλιν άφησε στα παιδιά του απολύτως τίποτα, δεν ξέρω.
          Και βέβαια αν ανέδειξες αυτή την αντίθεση ως βασική είσαι ανεκδιήγητος ως μαρξιστής εφόσον παράλληλα υπάρχει στην κοινωνία το κύτταρο του καπιταλισμού, οι ε-χ σχέσεις. Τα πριμ στους διευθυντές, η αλλαγή των όρων επιβράβευσης της εργ. μονάδας ξεκίνησαν και κορυφώθηκαν μετά τον Στάλιν. Κοίτα να δεις. Μάλλον το φάντασμά του τα εφάρμοσε.
          Αλλά συνέχισε… Μόνο γέλιο με τους ναρίτες. Μάλλον έπαθαν λουμπάγκο από την πολλή επαναθεμελίωση.

        9. μέλος του ΝΑΡ

          Και μετά μεταβατικέ αλχημιστή, ξύπνησες! Ωραίο το παραμύθι που πουλάς, αλλά, δεν γνωρίζεις καψερέ, πως είσαι το ίδιο προσωπολάτρης και μεταφυσικός, με όσους χρεώνουν μόνο στο φυσικό πρόσωπο “Στάλιν” όλα τα δεινά του κομμουνισμού. Φίλε μου, η αντίθεση “διευθυντής/διευθυνόμενος” αφορά κοινωνικές/οικονομικές/πολιτικές ΣΧΕΣΕΙΣ που αποκρυσταλλώνονται σε ταξικές σχέσεις και συνακόλουθα ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.

          Δεν μας ενδιαφέρει αν ο στάλιν πέθανε φτωχός ως φυσικό πρόσωπο. Μας ενδιαφέρει το ΠΩΣ αποκρυσταλλώθηκαν οι κοινωνικές/οικονομικές/πολιτικές σχέσεις, με βάση την σταδιακή λύση της αντίθεσης “διευθυντής/διευθυνόμενος” προς όφελος του διευθυντικού στρώματος της κοινωνίας και της παραγωγής. Και αυτές οι σχέσεις, αποκρυσταλλώθηκαν σταδιακά με την παγίωση της νέας άρχουσας τάξης του υπαρκτού “σοσιαλισμού”, της κομματικής/κρατικής γραφειοκρατίας.

          Αυτή η αντίθεση, είναι και η τελευταία και πιο κρίσιμη κοινωνική αντίθεση, της οποίας η κοινωνική/οικονομική/πολιτική λύση προς όφελος των “διευθυνομένων”, θα εγκαινιάσει και την είσοδο της ανθρωπότητας στον κομμουνισμό.

        10. μέλος του ΝΑΡ

          H τελευταία αντίθεση μετά την υπέρβαση της αντίθεσης “κεφάλαιο/εργασία”, είναι η αντίθεση “διευθυντής/διευθυνόμενος”. Είναι η τελευταία, πιο σοβαρή και πιο κρίσιμη αντίθεση, η υπέρβαση της οποίας προς φόφελος των ‘διευθυνομένων”, θα κρίνει και την είσοδο της ανθρωπότητας στην κομμουνιστικη κοινωνία.

          Η αντίθεση “διευθυντής/διευθυνόμενος” ενυπήρχε σε όλα τα ταξικά συστήματα που γνώρισε μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα, και καθόριζε και την ισχύ των κάθε φορά αρχουσών τάξεων σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.

          Σε αυτό ακριβώς απέτυχαν οι κοινωνίες του λεγομενου ‘υπαρκτού σοσιαλισμού”.

        11. βιαστικός και τρολ

          Κύριοι, με συγκίνηση σας παρουσιάζω μιαν ιστορική τομή στην εξέλιξη του Ιστορικού Υλισμού, που δίνει νέα ώθηση στην επαναστατική σκέψη, διορθώνοντας τα λάθη όλων των μέχρι τώρα διαλεκτικών υλιστών αρχίζοντας από τον Μαρξ:
          “Η ιστορία μέχρι σήμερα όλων των ανθρώπινων κοινωνιών ήταν ιστορία της πάλης μεταξύ διευθυντών και διευθυνομένων”.
          Το λάθος του Μαρξ, να θεωρεί πως ο διευθυντής γίνεται διευθυντής επειδή είναι κεφαλαιοκράτης, έβαζε μέχρι σήμερα την πραγματικότητα με το κεφάλι προς τα κάτω.
          Η μεγάλη αλήθεια είναι πως ο διευθυντής γίνεται κεφαλαιοκράτης, επειδή ο Θεός (η και ο Στάλιν, κι αυτός θεός ήταν) τον διόρισε διευθυντή.

        12. μέλος του ΝΑΡ

          Είσαι και βιαστικός και ΤΡΟΛ. Για αυτό και γράφεις βιαστικές αρλούμπες/ασυναρτησίες! Ένας που ανήκει στο κοινωνικό διευθυντικό στρώμα αγαπητέ βιαστικέ αρλουμπολόγε μου, το οποίο διευθύνει την παραγωγή και την κοινωνία, ΔΕΝ είναι ανάγκη να είναι πρώτα κεφαλαιοκράτης για να μπορεί να ανήκει σε αυτό το κοινωνικό στρώμα (ή την τάξη)! Αυτό τουλάχιστον μας λέει η πραγματικότητα και η ιστορία, που εσύ επιμένεις να αγνοείς.

          Ειδικά στις επαναστατημένες κοινωνίες που έχουν ανατρε΄έψει την αστική τάξη, έχουν υπονομεύσει την σχέση “κεφάλαιο/εργασία” και θέλουν να οικοδομήσουν σοσιαλισμό/κομμουνισμό, η κεντρική αντίθεση “διευθυντή/διευθυνομένου”, μπορεί κάλλιστα να καλλιεργήσει είτε την ανάδυση με όρους άρχουσας τάξης της κρατικής/κομματικής γραφειοκρατίας, είτε να συμβάλλει στην αναγέννηση μιας κρατικής/κομματικής αστικής τάξης όπως πχ συμβάινει στην Κίνα και το Βιετνάμ όπου κυβερνούν ΚΚ. Μάλιστα οι περιπτώσεις Κίνας και Βιετνάμ, αποτελούν το έσχατο όριο εκφυλισμού των ΚΚ που ευτυχώς δεν το είδαμε να συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες του ανύπαρκτου. Διότι εκεί τουλάχιστον κατέρρευσαν και δεν έφτασαν στο έσχατο όριο της εξαθλίωσης/μετάκκαξης, να …οικοδομούν καπιταλισμό.

          Η αντίθεση “διευθυντή/διευθυνόμενου” στα πεδία της οικονομιας και της διεύθυνσης συνολικά της κοινωνίας, είναι ΤΑΞΙΚΗ αντίθεση. Και ως τέτοια, επηρεάζει και επηρεάζεται από τον εκάστοτε ταξικό τρόπο παραγωγής.

        13. ένας

          Xα!
          Η …αντίθεση(!) “διευθυντή-διευθυνομένου”, ο …”καταμερισμός”(!) και συναφείς εφιάλτες του μικροαστού της ξεπερασμένης μικρής παραγωγής και της αείποτε ελεύθερης αγοράς!
          Χριστοδουλάκης ~’80 στο “ΑΝΤΙ”! (Ως “αριστερός” εσωτερικάκιας, πριν(;) γίνει καπιταλιστής (πασόκας)! Μετά ….έπηξε το μυαλό του!
          Ενα DNA είστε όλοι……
          Διαβάστε λίγο Μαρξ.

        14. μέλος του ΝΑΡ

          Ακόμα “ένας” αμόρφωτος σχολιάζει για…. Χριστοδουλάκη και λοιπές πασοκιές, ξεχνώντας πως το ΠΑΣΟΚ του ’80 είχε κάνει συμμαχία κοινωνική με το ΚΚΕ (όπου το ΚΚΕ έκανε αβαβά μια σειρά πράγματα). Φίλε “ένας”, η αμνησία, σου κάνει κακό.

        15. lathranagnostis

          Τελικά ποιός φταίει? Ο Στάλιν ή η αντίθεση Διευθυντή/Διευθυνομένου, αρα όποιος κι αν ήταν στη θέση του Στάλιν, την ίδια συμπεριφορά θα είχε, όπως γράφω παραπάνω? Αποφασίστε

        16. μέλος του ΝΑΡ

          Λαθραναγνώστη, οι απορίες σου είναι απορίες νηπιαγωγείου. Ο Στάλιν ήταν εκφραστής της κομματικής/κρατικής γραφιοκρατίας. ΟΠΟΙΟΣ και να ήταν στη θέση του, εφόσον ΔΕΝ έβλεπε, ή ακόμα χειρότερα ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ να δει και να λύσει την βασική αυτή αντίθεση προς όφελος των διευθνομένων (δλδ της εργατικής τάξης και του υπόλοιπου λαού), θα έκανε τα ίδια με τονΣτάλιν.

          Αυτό δεν είναι υπέρ του Στάλιν και του σταλινισμού, είναι κατά! Οπως είναι εναντίον της οποιασδήποτε οπαδικής αντίληψης για την ιστορία των χωρών του ανύπαρκτου, δλδ της προσωπολατρείας ή δαιμονολογίας, εκατέρωθεν.

        17. lathranagnostis

          Άρα…..! Όποιος κι αν βρίσκονταν στη θέση του Στάλιν, όπως λες κι εσύ, την ίδια συμπεριφορά θα είχε, δεδομένης φυσικά της υπαρκτής αντίθεσης “διευθυντή/διευθυνόμενου”.
          Το ερώτημα τώρα, είναι, αν αυτή η αντίθεση είναι νομοτέλεια δεδομένου του πολιτικού περιβάλλοντος.
          Δηλαδή, πιο απλά, ένα κράτος, είναι δυνατόν ποτέ να μην έχει την γραφειοκρατία του και παραπέρα, είναι δυνατόν να μην υπάρχει κράτος στον σοσιαλισμό?
          Είναι δυνατόν ένα σοσιαλιστικό κράτος, να μην οργανώνει την άμυνά του με μια μυστική αστυνομία, μ έναν Ντερζίνσκυ ή έναν Μπέρια και το επιτελείο τους? Ποιός θα την οργανώσει αυτή την άμυνα και ποιός θα την διοικήσει? Κάποια “συλλογικότητα”?
          Τις ταχτικές του Λένιν με το Μπρεστ Λιτοφσκ και του Στάλιν με το σύμφωνο Ρίμπ./Μολώτωφ, ποιός θα τις έκανε? Πάλι μια συλλογικότητα? Δεν το καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι άνθρωποι, αντικειμενικά χωρίζουν απ τον υπόλοιπο λαό και γίνονται αυτό που εσείς αναθεματίζετε ως “γραφειοκρατία”? Και ναι, δέχομαι ότι αυτή η γραφειοκρατία, μπορεί να “ξεφύγει”. Τι θα κάνω? Θα αφήσω τη νέα κατάσταση που θα έχει προκύψει από την επανάσταση στη τύχη της? Χωρίς μηχανισμούς, χωρίς κράτος? Χώρια που οι νομοτέλειες οι ίδιες που διέπουν όλο αυτό το προτσές, δεν θα αφήσουν σε κανέναν, κανένα περιθώριο να κάνει ότι επιθυμεί.
          Αυτές οι “τεχνικές λεπτομέρειες”, σας έχουν απασχολήσει ποτέ?

        18. μέλος του ΝΑΡ

          Μόλις τώρα αγαπητέ λαθραναγνώστη, αρχίζεις και βάζεις γόνιμους προβληματισμούς. Μας έχει απασχολήσει πολύ και μας απασχολεί επίσης πολύ, αυτή η αντιφατική κατάσταση την οποία τώρα περιγράφεις, και έχω ήδη εδώ και μήνα, αναλύσει σε διάφορα σχόλια στην Παντιέρα.

          Όλα αυτά που βάζεις ως ερωτήματα, μπορούν κάλλιστα να συνοψιστούν στο εξής:

          Η επαναστατημένη κοινωνία, η οποία μόλις έχει ανατρέψει την αστική τάξη, έχει κλονίσει συθέμελα αλλά δεν έχει υπερβεί ακόμα την αντίθεση κεφαλαίου/εργασίας (νοούμενη όχι ως φυσικά πρόσωπα, αλλά ως κοινωνική διαδικασία παραγωγής), ΄ΤΙ επιλογές έχει;

          Στο βαθμό που η επανάσταση διεθνοποιηθεί, τα προβλήματα λιγοστεύουν σημαντικά. Στο βαθμό όμως που η επανάσταση ΔΕΝ διεθνοποιηθεί όπως δυστυχώς συνέβη στην ΕΣΣΔ, τότε τα πράγματα αγριεύουν. Διότι ΚΑΙ κράτος πρέπει να συγκροτηθεί, και διευθυντικό στρώμα θα έχεις, και τρομοκρατία ενδεχομένως αλλά και άλλα. Την ίδια ακριβώς στιγμή αυτές οι αναπόφευκτες και αναγκαίες επιλογές, γεννούν το αντίθετό τους: Τον κίνδυνο, μέσα από την επανάσταση, μέσα από το κομματικό/κρατικό διευθυντικό στρώμα, να ξεπηδήσει σταδιακά, μια νέα άρχουσα τάξη.

          Αυτό συμβαίνει ακριβώς γιατί το κράτος ΔΕΝ είναι ποτέ ουδέτερο και πάντα αποτελεί είτε όργανο στα χέρια της εκάστοτε άρχουσας τάξης, είτε το “θερμοκήπιο” το οποίο συμβάλλει στην ανάδυση μιας νέας άρχουσας τάξης. Για αυτό και ο Μάρξ δεν μιλά για εργατικό κράτος, αλλά για εργατικό μισο-κράτος. Και η όλη κοινωνική εξέλιξη μετά τον Μαρξ, επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο, την παραπάνω ανάλυση.

        19. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Δηλαδή λες ότι μπορεί να υπάρξει παγκόσμια επανάσταση που θα πάει από τον καπιταλισμό κατευθείαν στον ώριμο κομμουνισμό; Καλά κατάλαβα;

          Πάντως αυτές οι αναλύσεις δεν έχουν σχέση με τους κλασσικούς που συχνά επικαλείσαι. Να τα ακούσεις από κανά ρουβίκωνα και πολύ σου είναι. Το κράτος δεν είναι ούτε θερμοκήπιο ούτε αγρόκτημα. Άρχουσες τάξεις δεν ξεπετιούνται έτσι απλά γιατί υπάρχει ήδη άρχουσα τάξη που είναι η εργατική και τα χαρακτηριστικά της αλλάζουν ποιοτικά από αυτά που βλέπεις σήμερα όταν αποκτά την εξουσία, αμόρφωτε. Είναι που δεν είστε και τσιτατολόγοι οι ναρίτες. Πετάς και ένα είπε ο Μαρξ για μισο-κράτος έτσι γαι τις εντυπώσεις.
          Χώρια που αυτά δεν υπάρχουν ούτε καν στο πρόγραμμα του ΝΑΡ.

        20. μέλος του ΝΑΡ

          Δεν κατάλαβες σωστά. Δεν μιλώ για μια παγκόσμια επανάσταση ποτυ θα πάει από τον καπιταλισμό, κατευθείαν στον ώριμο κομμουνισμό. Μιλώ για την τελευταία, πιο σοβαρή και πιο κρίσιμη κοινωνική αντίθεση, που ΠΡΕΠΕΙ η επαναστατημένη κοινωνία να λύσει προς όφελος των απο κάτω, ΓΙΑ ΝΑ εισέλθει στην κομμουνιστική πια, περίοδο. Και αυτή η κοινωνική αντίθεση είναι η αντίθεση “διευθυντή/διευθυνόμενου”, η οποία πρέπει να λυθεί, προς οφελος των “διευθυνομενων”. Αν δεν συμβεί αυτό, τοτε ποτέ δεν θα δει η ανθρωπότητα κομμουνισμό.

        21. μέλος του ΝΑΡ

          Εμ δεν γινεται η εργατική τάξη, άρχουσα μετά την σοσιαλιστική επανάσταση! Γίνονται οι εκπρόσωποι της εργατικής τάξης. Και αυτό ειναι μια αναπόφευκτη αντικειμενικη πραγματικότητα, ποσο μάλλον αν η επανασταση νικήσει μόνο σε μια χώρα.

          Αυτή όμως η αναπόφευκτη εξέλιξη, γεννα και το αντιθετο της! Την διαδικασία, όπου μέσα απο αυτό το κομματικο/κρατικο διευθυντικό στρώμα που διοικεί την κοινωνία και την οικονομία “στο όνομα της εργατική τάξης”, αναγεννιέται, αναδύεται μια νέα άρχουσα τάξη, η κρατικη/κομματικη γραφειοκρατία.

        22. μέλος του ΝΑΡ

          Αποσαφήνιση: Η αναπόφευκτη και αναγκαστική κατάσταση, όπου μετά την σοσιαλιστική επανάσταση, ένα διευθντικό στρώμα διοικεί κοινωνία και οικονοία, στο όνομα της εργατκής τάξης και του λαού.

          Ειδικά μάλιστα όταν, η επανάσταση νικήσει μόνο σε μία χώρα. Τότε η επιλογή συγκρότησης κράτους, είναι μονόδρομος. Ομως, αυτή ακριβώς η επιλογή σωτηρίας, είναι παράλληλα, που υπονομεύει/ναρκοθετεί το προχώρημα προς τον κομμουνισμό. Διότι το διευθυντικό κοινωνικο στρώμα που διοικεί κοινωνία και οικονομία και που είναι κομμάτι του κράτους, έχει όλα τα κλειδιά στα χέρια, για να μπορέσει να εξελιχθεί σε νέα άρχουσα τάξη. Οπως και συνέβη.

        23. ένας

          Για όσους δεν καταλάβατε, εκτός από την βασική αντίθεση “Κεφαλαίου-εργασίας”, υπάρχει από δίπλα και μια …ακόμη πιο “βασική”: η περίφημη αντίθεση “διευθυντών – διευθυνομένων”!

        24. μέλος του ΝΑΡ

          Ναι βρε ζωαδι! Γιατί μπορει να καταργηθεί η αντίθεση κεφαλαιου/εργασιας, και να μην οδηγηθεί η κοινωνία στον κομμουνισμό! Έτσι συνέβη με τις χώρες του ονομαζόμενου υπαρκτου. Καταργήθηκε η αστική τάξη μεν και η αντίθεση κεφαλαιο/εργασια, αλλά αυτό που την αντικατέστησε ηραν η εξουσια/κυριαρχια του διευθυντικου στρώματος της κοινωνίας και της παραγωγής, η κομματικη/κρατικη γραφειοκρατία! Και αυτό ασχετέ μου, δεν προέκυψε ελέω θεού όπως παπαρολογεις, αλλά βάσει πολύ συγκεκριμένων συνθηκών και ανεπαρκειων.

        25. lathranagnostis

          Ποιές είναι αυτές οι συγκεκριμένες συνθήκες και ανεπάρκειες?

        26. μέλος του ΝΑΡ

          Α. Ο περιορισμος/νικη της επανάστασης σε μια μόνο χώρα, β. Ο εμφύλιος και η ξένη επέμβαση, γ. Η καθυστερημενη παραγωγική βάση, η ιδια η αντίληψη του ΠΚΚ (μπ) που δεν αντιλήφθηκε την σοβαρότητα της αντίθεσης “διευθυντης/διευθυνομενος” και παρέμεινε μόνο και αποκλειστικά στην εξάλειψη της αντίθεσης “κεφαλαιο/εργασια”.

        27. ένας

          Είπαμε, Λαθραναγνώστη, ήταν που δεν επιλύθηκε η πιο βασική αντίθεση “διευθυντή-διευθυνομένου”.
          Γάϊδαρο σκας!

        28. lathranagnostis

          Πάλι καλά που δέχονται ότι λύθηκε η αντίθεση εργασία/κεφάλαιο και παρέμεινε “μόνο” (ψιλοπράματα!) η “διευθυντής/διευθυνόμενος”.
          Γιατί στον καπιταλισμό, υπάρχουν και οι δυο αυτές αντιθέσεις. Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται ότι η αντίθεση διευθυντής/διευθυνόμενος, στον μεν καπιταλισμό έχει ακλόνητο υλικό υπόβαθρο την άλλη αντίθεση, Ε/Κ, ενώ στον σοσιαλισμό είναι μετέωρη.
          Κι εγώ πάλι, δεν καταλαβαίνω, πως μέσα σε μια τόσο πολύπλοκη και εξελιγμένη κοινωνία όπως η σημερινή, που η εξειδίκευση θεωρείται αυτονόητη, δεν θα υπάρχουν διευθυντές και διευθυνόμενοι. Και δεν ξέρω πάλι αν, προκειμένου να λύσεις αυτή την αντίθεση (Δ/Δ), αξίζει τον κόπο να διαλύσεις την κοινωνία. Παράδειγμα: Δεν ξέρω (ρητορικό) αν άξιζε να χάσει τον ΒΠΠ η ΕΣΣΔ, προκειμένου το ΚΚΣΕ, να μην επαναφέρει τους βαθμούς των αξιωματικών στο στρατό, οι οποίοι βαθμοί, δημιούργησαν μια αντίθεση του τύπου Δ/Δ.
          Η αντίθεση Δ/Δ, θα μπορέσει να λυθεί ΜΟΝΟ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ, όταν η κοινωνία φτάσει στο στάδιο του κομμουνισμού και όπου δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση πνευματικής από χειρωνακτική εργασία. Οπου ο μηχανικός θα είναι και σκουπιδιάρης και ο σκουπιδιάρης, αφού μαζέψει τα σκουπίδια, θα κάνει το μπάνιο του και θα πάει να διδάξει πυρηνική φυσική σε υποψήφιους διδάκτορες που μόλις θα έχουν τελειώσει το σοβάντισμα της διπλανής αίθουσας ή θα έχουν μαζέψει τη σοδειά από τα χωράφια ευθύνης του πανεπιστημίου!
          Σε μια τέτοια κοινωνία, σίγουρα και θα έχει καταργηθεί η αντίθεση Δ/Δ.

        29. μέλος του ΝΑΡ

          Αγαπητέ λαθραναγνώστη, όταν ομιλούμε για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ αντίθεση “ΔΙΕΥΘΥΝΤΏΝ/ΔΙΕΥΘΥΝΟΜΕΝΩΝ”, δεν εννοούμε αν σε μια ομάδα θα υπάρχει προπονητής, ή σε μια ορχήστρα μαέστρος. Μην το απλοϊκοποείς! Εννοούμε, ΑΝ θα υπάρχει κοινωνικό ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ στρώμα της κοινωνίας και της οικονομίας, ή αν θα μπει υπό αυτούς τους όρους η αντίθεση “διευθυντής/διευθυνόμενος” συνειδητά, σε πορεία επίλυσης προς όφελος των διευθυνόμενων. Αν δλδ, θα μπούμε συνειδητά σε μια πορεία μαρασμού του κράτους και των τάξεων. Διότι, ΑΝ δεν μπούμε, τότε αποχαιρέτα τον κομμουνισμό που χάνεις: Θα σου κάτσει μια νέα άρχουσα τάξη στο σβέρκο και αυτή την φορά θα είναι βγαλμένη από τα σπλάγχνα αυτού του διευθυντικού στρώματος: Η κομματική/κρατική γραφειοκρατία. Όπως δυστυχώς συνέβη, στις χώρες του λεγόμενου υπαρκτού.

        30. lathranagnostis

          Εγώ δεν μίλησα για προπονητές και μαέστρους. Μίλησα για άτομα ή ομάδες που αναλαμβάνουν τον συντονισμό της λειτουργίας της κοινωνίας στο πολύπλοκο στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Σε όλα τα συστήματα υπάρχουν “ελεγκτές” και “ρυθμιστές”. Αυτό δεν μπορείς να το αποφύγεις, ούτε τους κινδύνους που αναφέρεις. Όσο για το τι συνέβαινε στις σοσιαλιστικές χώρες, η προπαγάνδα μάλλον έχει διογκώσει στο μυαλό σου υπαρκτά μεν προβλήματα, αλλά πολύ πολύ μικρότερα απ αυτά που αναφέρεις.
          Η άποψή μου, είναι ότι αυτό που συνέβη στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο, ήταν λίγο πολύ φυσιολογικό. Όλοι οι νεωτερισμοί, έχουν λάθη και πισωγυρίσματα. Αξιολογούμε ψύχραιμα τα λάθη, δεν τα μπερδεύουμε με τις νομοτέλειες που δεν μας αρέσουν, διορθώνουμε με προσοχή και προχωράμε. Ο κίνδυνος υπάρχει στην “νευρική υπερδιόρθωση”, όπου τελικά μπλοκάρεται η εξέλιξη για να μην γίνει λάθος.
          Το μπλοκάρισμα, δεν το κάνει το ΝΑΡ άμεσα, αλλά παρουσιάζοντας σαν αφύσικα κακό αυτό που έγινε στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού, στρώνει το δρόμο για τον ρεφορμισμό που υπόσχεται εξέλιξη χωρίς “λάθη” και κοινωνική ταλαιπωρία.

        31. μέλος του ΝΑΡ

          ΑΥτΑ ακριβώς τα δομικά λαθη/ανεπαρκειες επισημαινουμε! Δεν μας αρμόζει η αοριστολογία που δεν επισημαίνει τίποτα και βγάζει απλώς την υποχρέωση του “να πούμε κάτι”.

        32. μέλος του ΝΑΡ

          Για αυτό και λέμε φίλε μεταβατικε, πως δεν αρκεί η κατάργηση της αντίθεσης “κεφαλαιο/εργασια” προς όφελος της εργασίας για να οικοδομηθει ο σοσιαλισμος/κομμουνισμος! Πρέπει παράλληλα να λύνεται και η αντίθεση “διευθυντης/διευθυνομενος” προς όφελος των δεύτερων . Αλλιώς, ποτε δεν θα οικοδομηθει κομμουνισμος!

        33. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Α καλά! Το αμόρφωτος στέκει. Ξεκίνα το διάβασμα, δεν είναι αργά.

        34. ένας

          έξοχα: να έχουμε μόνο …”διευθυνόμενους”!
          ….από τον …Θεό!
          Η διαλεκτική πρόβαση των αντιθέσεων στα καλύτερά της.

        35. μέλος του ΝΑΡ

          Τι λες βρε άσχετε; η κοινωνική αντίθεση διευθυντης/διευθυνομενος σε συνδυασμό με την ύπαρξη τάξεων είναι τα 2 βασικά γνωρίσματα των ταξικών κοινωνιών! Και το κράτος ως αιτίες ύπαρξης έχει καταρχην αυτά τα 2. Αποτελεί τόσο εργαλείο στα χέρια της εκάστοτε άρχουσας τάξης για να κυριαρχεί, όσο και τρόπο οργάνωση των κοινωνιών, μέσα απο τον οποίο κατοχυρώνεται η ύπαρξη ταξικών αντιθέσεων και η ύπαρξη διευθυντικου στρώματος της κοινωνίας. Άιντε ζωαδι ξεστραβωσου!

    2. ένας

      Βγήκε και αυτό το πασοκ@#$%δι προχτές και έλεγε το ίδιο τροπάριο του αντισταλινικού ….”δημοκρατικού σοσιαλισμού”(;!;!) δήθεν για να καταδικάσει τις δολοφονικές φασιστικές επιθέσεις των Χρυσαυγητών, αλλά την ίδια ώρα, και με αυτό τον τρόπο, τις δικαίωνε καθώς πέρναγε ένα ακόμη σκοταδιστικό και νεοφιλελεύθερο Ν/Σ για …”τα δικαιώματα”, καθαρά νεοταξίτικης λογικής! Κι ένώ έχει στην πλάτη του, εκτός από την ρεφορμιστική τριακονταετία του ΠΑΣΟΚ, και την πρόσφατη διετή δοσιλογική έκδοσή της.
      Καλά τους τάχωσε η Αλέκα! Ευτυχώς, που υπάρχουν και μερικοί “κακοί” σε αυτό το μπουρδέλλο με τις ~288 αντισταλινικές …”παστρικές”!
      Αμα δε λύσει το Λαϊκό κίνημα αυτό το πρόβλημα του ρετρο-πασόκικου ….κεντρίστικου “αριστερισμού”, που ακυρώνει κάθε σκέψη για εναλλακτική λύση δεν θα υπάρξει ούτε ανασύνταξη, ούτε αντίσταση.
      Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο ουτοπικός “σοσιαλισμός” είναι ΟΥΤΟΠΙΚΟΣ και τις χάρες του τις είδε με τον Γκορμπατσώφ και την “Περεστρόϊκά” του. Δεν έχει πρόβλημα με την Επαναστατική Βία.
      Γι αυτό κι έχεις από δίπλα και τους γλυκανάλατους μικροαστούς ψευτο”επαναστάτες”, που, στριμωγμένοι από την μάβρη προπαγάνδα, για να ξεφύγουν από την λαϊκή κατηγόρια της άρνησης της επαναστατικής βίας (καταλαβαίνοντας, πως έτσι δεν μένει, όχι Νζερντζίνσκι, αλλά ούτε Αρης, ούτε ΟΠΛΑ, ούτε Γκεβάρα, ούτε τίποτε… ούτε καν “τζαμαρίες”!) έχουν καταφύγει στο ιδεολόγημα του ….”γραφειοκράτη” Στάλιν – ας είναι καλά ο χαφιές Οργουελ, που το εκλαϊκευσε.
      Τούτη η γενηά, ούτε κατάλαβε γιατί κέρδισαν τη ζωή τους οι πατεράδες της, ούτε θα καταλάβει γιατί χάνει τη δική της. Γι αυτό τρέχει πίσω από τσιπρέους , πεπεγκρίλους και …Πουτζενότ (πως διάολο τονε λένε αυτό τον τελευταίο ….”επαναστάτη” της Καταλονίας!)
      Ολα εδώ πληρώνονται…..

      Reply
      1. μέλος του ΝΑΡ

        Τα είπα φίλε “ένας” και σε ακούς κκεδες: Υπάρχουν αυτοί που είναι κομμουνιστές αλλά απορρίπτουν την γραφειοκρατική αντίληψη ως άρνηση τελικα του κομμουνισμού, υπάρχουν αυτοί που θέλουν καπιταλισμό “δημοκρατικό” ή μη και φυσικά απορρίπτουν τον κομμουνισμό (και την γραφειοκρατική του προσσεγγιση), υπάρχουν και αυτοί που είναι κομμουνιστές αλλα αποδέχονται την γραφειοκρατική αντιληψη. Εσύ είσαι για την τρίτη κατηγορία. Ψαξτο!

        Reply
  2. lathranagnostis

    Αυτή η αφίσα πάντως, έκδοσης ΠΕΝΕΝ-Νταλακό, με τον Λένιν να κάνει το φόντο σ αυτό το “πάνελ” ομιλητών των ……”μη σταλινικών κομμουνιστών” (όπως λέμε σουτζουκάκια χωρίς σκόρδο) και με το “αρτιστίκ” σφυροδρέπανο, άνετα εξαγριώνει καί “άλλα” άτομα…..άλλων πεποιθήσεων. Μήπως οι “φάπες” πέσαν (και) από αλλού?
    …….Λέω τώρα εγώ…..

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Οσο και να μην θες να το παραδεχτείς, υπάρχουν σοβαρέςδυνάμεις του κομμουνιστικού κινήματος, που απορρίπτουν τον στάλιν και την γραφειοκρατική αντίληψη για τον κομμουνισμό. Ψάξτο φίλε μου, η εμπάθεια σου κάνει κακό

      Reply
      1. lathranagnostis

        “σοβαρές δυνάμεις του κομμουνιστικού κινήματος”. Ο Αλαβάνος για παράδειγμα, ή ο Νταλακογιώργος…..!

        Reply
      2. ένας

        Κύριε, Κύριε ….το “Die Linke”!
        Kαλά το είπα, Κύριε;

        Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          Αχ βρε “ένας”, αμέσως το μυαλό σου στο.. Ντι λινκε.. Δεν έφτιαξες λοιπόν ως ΚΚΕ τυχαία και με το συγκεκριμένο πρόγραμμα τον συνασπισμό το 1988..

        2. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Και για τη Βάρκιζα πες

    2. ΓΚ1

      Λίγο ντροπή δε θεωρείς να μιλάς για “φάπες” και “άλλα άτομα” όταν φασίστες επιτέθηκαν σε αγωνιστές;

      Reply
    3. Ανώνυμα

      Γιατί κάνουν τέτοια πράγματα οι σύντροφοι σου; Έχουν ρίξει ποτέ φάπες σε όσους διαφωνούν μαζί τους; Μήπως είσαι προβοκάτορας τόσο καιρό και ντροπιάζεις το ΚΚΕ;
      …………. Ή ………..
      Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.
      Ότι και να διαλέξεις χάρισμα σου

      Reply
      1. lathranagnostis

        Ποιός σου είπε για τους συντρόφους μου και το ΚΚΕ? Το σχόλιο αυτό, το έγραψα μ αυτόν τον τρόπο, για να δείξω πόσο εξοργιστικό είναι να καπηλεύεται ο Νταλακογιώργος την Οκτωβριανή επανάσταση και τον Λένιν.
        Μη σου πω κιόλας ότι εγώ προσωπικά, θα ήθελα να τον “κράξω” (προπηλακίσω λέγεται ευγενικά)!
        Αλλά κι από την άλλη, θα του έκανα τη μούρη κρέας………Το ξέρω!
        Και η παροιμία σου άκυρη. Οι πουτάνες πια δεν κρύβονται. Έχουν πέραση. Ειδικά οι πουτάνες στη ψυχή!

        Reply
  3. Ι.Α

    απορω πως η ανταρυσα εχει αγκαλιασει τον νταλακογιωργο ισοβιο προεδρο της πενεν εδω και 30 χρονια (με νοθειες αποκλεισμους κλπ) στελεχος του συν-συριζα κλπ που επι χρονια επαιξε διαλυτικο ρολο στο ναυτεργατικο κινημα διαγραφοντας κομμουνιστες συνδικαλιστες απο την πενεν σαμποταριζε απεργιες υπεγραφε τη μειωση της συνθεση πληρωματων στο παρελθον κλπ κλπ

    ενας σιχαμενος γραφειοκρατης εργατοπατερας ειναι που τωρα προσπαθει να επιβιωσει πουλωντας αριστεροσυνη

    με τετοια ναυαγια το εργατικο κινημα δεν θα παει πουθενα θα αυτουπονομευεται

    Reply
    1. βιαστικός

      Nαι, αλλά είναι κομμουνιστής και δεν είναι και κουκουές.

      Reply
    2. Ανώνυμα

      έτσι είναι ο οπορτουνισμός- αγκαλιάζει ότι του κάθεται, έστω και πρόσκαιρα…

      Reply
      1. Ανώνυμα

        μιλώντας για οπορτουνισμό, πότε ακριβώς αποκατέστησε το ΚΚΕ τον Στάλιν;;;

        Reply
        1. Τζίμης

          Ποτέ :) μόνο στα λόγια και όλο ανοιχτό αντισταλινισμό όταν τους μιλάς face to face.

        2. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Ποιος μας μιλάει face2face και είμαστε αντισταλινικοί;

        3. απορία

          …να …”αποκαταστήσει” τον Στάλιν το ..”ΚΚΕ”;!;!
          Γιατί, τον ….διέγραψε ποτέ;!;!
          Εχετε υπόψιν σας κανένα σχετικό κομματικό ντοκουμέντο;
          Και άλλη μια απορία: Εσείς δεν είστε, που καταγγέλλετε μονίμως τον Στάλιν;!;!
          Τώρα σας έπιασε ο πόνος;

        4. μέλος του ΝΑΡ

          ΚΚΕ κ λοιποί μουλου: Η προσωπολατρεια στα καλύτερά της! Η άλλη όψη της δαιμονοποίησης προσώπων! καληνύχτα διαλεκτική, καλημέρα αρλεκιν!

    3. Ανώνυμα

      … ναι ενώ στα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία οι πρόεδροι δεν είναι ισόβιοι, παραιτούνται αν γίνουν βουλευτές… Αντί να παλέψετε για αναλογική εκπροσώπηση των σωματείων στη ΠΝΟ στη βάση των ψηφισάντων κάθεστε και τρώγεστε μεταξύ σας και οι “καπετάνιοι” γελάνε

      Reply
  4. Ι.Α

    Συνδικαλιστικός βόθρος
    Ο Νταλακογιώργος (Ενωση Ναυτών) και ο Βασιλόπουλος (ναυτιλιακοί υπάλληλοι), στελέχη και οι δύο μέχρι πρότινος του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστές στην παράταξη του ΜΕΤΑ, συνέπρατταν τόσα χρόνια στην προσπάθεια χειραγώγησης των εργαζομένων, ως ακραιφνείς εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Τα ‘φεραν όμως έτσι η ζωή και οι ανακατατάξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα και οι δύο συνδικαλιστές βρέθηκαν σε διαφορετικά στρατόπεδα: Ο μεν Βασιλόπουλος με τη ΛΑΕ, ο δε Νταλακογιώργος με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η θέση τους αυτή εκφράστηκε και στη συμμετοχή σε διαφορετικά ψηφοδέλτια στις πρόσφατες εκλογές του ΕΚ Πειραιά (ΕΚΠ). Με αφορμή τη συγκρότηση προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο, ο Νταλακογιώργος έβγαλε τις προάλλες μια ανακοίνωση, στην οποία περνάει γενεές δεκατέσσερις τον Βασιλόπουλο. Τον κατηγορεί ότι κάνει τη «βρώμικη δουλειά» στο ΕΚΠ, για «συνδικαλιστική αλητεία», ότι είναι «γνωστός για τον ρόλο του στο συνδικαλιστικό κίνημα», «παραγοντίσκος και ηγετίσκος», που «διακρίνεται στην κατασκευή και υπερπαραγωγή αντιπροσώπων και ψηφισάντων μελών». Είναι σίγουρο ότι ο Νταλακογιώργος δεν ανακάλυψε τώρα το «ποιόν» του Βασιλόπουλου. Αλλωστε, και ο ίδιος έχει πλούσιο παρελθόν και συνευθύνη σε όσα καταλογίζει στον πρώην συνοδοιπόρο του. Ούτε βέβαια κανείς από τους δυο τους ξεκαβάλησε το άρμα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού επειδή βρέθηκαν σε διαφορετικές παρατάξεις. Απλά, με ανακοινώσεις όπως αυτή, βγαίνει στην επιφάνεια η μπόχα από το συνδικαλιστικό βόθρο, τον οποίο μοιράζονται δυνάμεις όπως αυτές που εκπροσωπούν ο Βασιλόπουλος, ο Νταλακογιώργος και άλλοι…

    Reply
    1. βιαστικός και τρολ

      εμείς με γραφειοκράτες θα γκρεμίσουμε την γραφειοκρατία του ΚΚΕ!
      Θέλεις τίποτα;

      Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          Είπε ο Ι.Α., και ψαχούλεψε τα τσάκρα του…..

  5. Ι.Α

    και 2 τελευταιες αποριες

    1. ειναι δυνατον να μιλουν για την οκτωβριανη επανασταση οι επιγονοι των μενσεβικων και του κερενσκυ αλαβανοι τολιοι μπελαντιδες κανιαριδες ? Την επομενη φορα φωναξτε τη φωφη και το ποταμι

    2. αν ενα συνδικατο του ΠΑΜΕ οργανωνε εκδηλώση για τον οκτωβρη και σαν ομιλητες ειχε στελεχη του ΚΚΕ θα σκιζατε τα ρουχα σας για το καπελωμα των συνδικατων που πρεπει να ειναι ακηδεμονευτα κλπ κλπ Τωρα τον γκαργκανα τον κανετε γαργαρα ? Τι κομματισμος ειναι αυτος ?

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Τον Αλαβάνο και τον Τόλιο σαν μέλη της κε του κκε τους γνώρισα. αν δεν κάνω λάθος ήταν και ευρωβουλευτής ο ένας.
      Α! και προχτές στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά ο γγ του πγ της κε του κκε μίλησε. Επειδή ήταν σε ανοικτό χώρο δεν μετράει; Και στις πιο κρίσιμες πορείες (του ΠΑΜΕ) τα τελευταία χρόνια επικεφαλής ήταν η Παπαρήγα και τώρα ο Κουτσούμπας.

      Reply
      1. μεταβατικός σοσιαλιστής

        Θα μας τελειώσοουν οι μπάλες τόσες που πετάτε στην εξέδρα.

        Reply
      2. Ι.Α

        ο δ. κουτσουμπας στον πειραια παρεβρεθηκε στη συγκεντρωση του ΠΑΜΕ και εκαν δηλωση στους δημοσιογραφους δεν εβγαλε λογο

        εδω εχουμε ενα συνδικατο με εναν ισοβιο προεδρο που για την οκτωβριανη επανασταση καλει νυν μενσεβικους και κομματικοποιει την εκδηλωση με την παρουσια λαετζηδων και ανταρσιων. αν εστι αντιλαμβανεσαι την ανξερατησια των συνδικατων υποθετω οτι ενα συνδικατο ειναι ανεξαρτητο οταν ανηκει στην ανταρσυα

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.